BVB Rulaj de 9,5 milioane euro, la mijlocul săptămânii

S.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 noiembrie 2017

Rulaj de 9,5 milioane euro, la mijlocul săptămânii

Ovidiu Dumitrescu, "Tradeville": "Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată, sub media anuală"

Schimburile cu titluri "Banca Transilvania" şi BRD au asigurat peste 71% din lichiditatea totală

Lichiditatea înregistrată pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii a fost de 44,2 milioane lei (9,54 milioane euro), în scădere faţă de rulajul de marţi (77,47 milioane de lei) şi sub media zilnică a acestui an (48,64 milioane lei), în contextul în care indicii bursieri au revenit în teritoriu negativ.

Şedinţa a fost dominată de schimburile realizate cu titlurile principalilor emitenţi bancari de pe bursa autohtonă, "Banca Transilvania" (TLV) şi "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD), care au generat, atât pe piaţa "regular", cât şi pe cea "deal", o lichiditate de 31,6 milioane de lei, adică 71,5% din rulajul zilei de ieri.

Domnul Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct "Tradeville", a detaliat evoluţia pieţei de capital autohtone: "Indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua de tranzacţionare (de ieri, n.r.) în scădere, pe fondul unei evoluţii similare în prima parte a şedinţei burselor vest-europene. Indicele BET a pierdut 0,94% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -1,35% (BET-BK) şi -0,57% (BET-NG). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 8,94 milioane euro, sub media de 10,67 milioane euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Rompetrol Well Services S.A. (PTR), cu +4,84%, pe fondul tranzacţionării unuia dintre cele mai mari volume de acţiuni pentru acest simbol din ultimul semestru. În acest timp, în cadrul indicelui BET, preţul titlurilor S.N.G.N. Romgaz S.A. (SNG) a avut cea mai bună evoluţie (+0,16%), în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat sub media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (ieri, n.r.) acţiunile VES S.A. (VESY), cu -7,69%, volumul tranzacţionat fiind unul aflat peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile MedLife S.A. (M, -3,21%), pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media ultimului semestru".

Aşadar, pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 16,73 milioane de lei. Preţul de închidere al transferurilor cu titluri "Banca Transilvania" a fost de 2,12 lei/unitate, în scădere cu 2,3%.

Acţiunile "BRD - Groupe Societe Generale" au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 12,76 lei/titlu, în depreciere cu 1,24%, în urma unui rulaj de 7,34 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "OMV Petrom" (SNP) de 1,02 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,287 lei/acţiune, în urma unei corecţii de 0,86%.

Titlurile "Romgaz" (SNG) au urcat la preţul de 31,4 lei/unitate, fiind transferate acţiuni în valoare de 0,88 milioane lei.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate trei tranzacţii.

Cea mai importantă dintre acestea, de 7,52 milioane lei, a fost realizată cu titluri TLV, la preţul unitar consemnat şi pe piaţa "regular".

Topul celor mai mari creşteri

1. "Rompetrol Well Services" (PTR): +4,84%

2. "Casa de Bucovina-Club de Munte" (BCM): +4,7%

3. "Prebet Aiud" (PREB): +2,64%

4. "Rompetrol Rafinare" (RRC): +1,07%

5. "Tmk - Artrom" (ART): +0,57%

Topul celor mai mari scăderi

1. "VES" (VESY): -7,69%

2. "Impact Developer & Contractor" (IMP): -6,17%

3. "Conted" (CNTE): -5,88%

4. "Alro" (ALR): -5,65%

5. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): -5,36%

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. daca nu aveam TLV, bursa noastra devenea un fel de talcioc......

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb