BVB Rulajul creşte la 126 milioane lei datorită tranzacţiilor din plasamentul privat cu obligaţiuni Autonom

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 noiembrie 2019

Rulajul creşte la 126 milioane lei datorită tranzacţiilor din plasamentul privat cu obligaţiuni Autonom

Toţi indicii BVB închid pe plus

Compania românească de soluţii de mobilitate Autonom Services a realizat cu succes prima sa emisiune de obligaţiuni în cadrul unui plasament privat în valoare de 20 milioane euro, emisiunea fiind suprasubscrisă.

Obligaţiunile au o maturitate de 5 ani, cu un cupon de 4,45% plătibil anual, şi urmează să fie listate pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Emisiunea de obligaţiuni a fost suprasubscrisă, având o structură a subscriitorilor unde se regăsesc atât persoa-ne fizice, cât şi investitori instituţionali precum fonduri deschise de investiţii, bănci, societăţi de investiţii financiare, societăţi de asigurări.

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de vineri de la BVB a fost de 126 milioane de lei, pes-te şedinţa anterioară în care s-a înregistrat o lichiditate de 37 milioane de lei, peste media zilnică a anului de 40,16 milioane de lei.

Analiştii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii: "Şedinţa de vineri a adus creşteri pentru toţi indicii BVB. Variaţiile au fost cuprinse între +0,10% pentru BET şi +0,77% în cazul BET-FI. Valoarea totală a tranzacţiilor înregistrată azi (n.r. vineri) pe BVB este de 26,5 milioane euro. Din această valoare, 20 milioane reprezintă tranzacţiile din plasamentul privat cu obligaţiuni Autonom. Din indicele BET, cea mai bună evoluţie a fost cea a titlurilor Transelectrica (TEL) care au închis în creştere cu 2%. Acestea au fost urmate de acţiunile Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu un avans de 1,14%. La polul opus avem acţiunile MedLife (M) cu o scădere de 1,52%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile FP, care au înregistrat transferuri în valoare de 10,51 milioane de lei, în creştere cu 0,43%, ultima cotaţie a emitentului fiind de 1,18 lei/unitate.

Locul al doilea în acest clasament a fost Banca Transilvania (TLV), care a încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,415 lei/titlu, în scădere cu 0,62%, valoarea tranzacţionată însumând 7,87 milioane de lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 37,35 lei/acţiune, în creştere cu 0,40% pe fondul unei valori transferate de 4,39 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de Conpet (COTE), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 80,4 lei/titlu, în creştere cu 0,75%, în contextul unui rulaj de 0,87 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" a fost consemnată o singură tranzacţie, încheiată cu titlurile TLV la preţul de referinţă de 2,42 lei/acţiune pe fondul unui rulaj de 1,21 milioane de lei.

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni, se află în creştere cu 0,10%. Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră s-a apreciat cu 0,22%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Dafora" (DAFR): +14,44%

2. "Prodplast" (PPL): +12%

"Uztel" (UZT): +9,43%

4. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO) +5,51%

5. "Altur" (ALT): +5,41%

--------------------------------------------------------------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. " Casa de Bucovina-Club de Munte" (BCM): -7,21%

2. "Aerostar"(ARS): -1,94%

3. "BRK Financial Group" (BRK): -1,91%

4. "Patria Bank" (PBK): -1,74%

5. "SIF Hoteluri" (CAOR): -1,52%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb