BVB Scăderi pe linie pentru toţi indicii bursieri

A.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 septembrie 2018

Scăderi pe linie pentru toţi indicii bursieri

Rulaj de numai 8,43 milioane de euro

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a ieşit în evidenţă, în şedinţa de miercuri, printr-un rulaj de numai 39.09 milioane de lei, sub valoarea medie a acestui an, de circa 41,35 milioane de lei.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul societăţii de brokeraj Tradeville, a detaliat evoluţia de ieri a bursei noastre: "Astăzi (n.r ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie negativă fiind influenţaţi şi de evoluţiile negative de pe principalele burse vest-europene şi nord-americane care au scăzut în prima parte a zilei. Indicele BET a pierdut 0,39% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,58% (BET-FI) si -0,23% (BET-NG). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 8.43 mil. EUR, sub media zilnică de 11,23 mil. EUR înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Prodplast SA (PPL), care au avut cea mai bună evoluţie (+13,93%) pe fondul tranzacţionării unui volum de acţiuni care fost puţin peste media ultimului semestru. În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor Transelectrica (TEL) a urcat cu +1,20%, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat mult peste media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere din afara indicelui principal al pieţei reglementate au înregistrat-o astazi (n.r ieri) acţiunile Rompetrol Well Services SA (PTR) cu -6,21%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind peste media ultimelor 6 luni pentru această acţiune.

Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Digi Communications NV de -2,19%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de TLV cu transferuri în valoare de 7,76 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,35 lei, în scădere cu 0,42%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de miercuri la preţul unitar de 14,04 lei/titlu, în depreciere cu 0,43%, valoarea tranzacţionată cu titlurile emitentului însumând 4,22 milioane de lei.

Acţiunile Transgaz (TGN) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 363 lei, în scădere cu 0,55% pe fondul unei valori transferate de 3,28 milioane de lei.

Locul al patrulea a fost ocupat de Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 0,91 lei/titlu, în scădere cu 0,54%, în contextul unui rulaj de 3,04 milioane de lei.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate patru tranzacţii, prima fiind cu titlul Romgaz (SNG), în valoare de 1,34 milioane de lei, la preţul unitar de 32,55 lei/acţiune, în depreciere cu 0,46%.

A doua tranzacţie de tip "deal" a fost înregistrată cu titlul OMV Petrom (SNP), în valoare de 2,04 milioane de lei, la preţul unitar de 0,33 lei/acţiune, în stagnare, fiind urmată de Transelectrica (TEL), în valoare de 467,12 mii de lei, la preţul unitar de 25,25 lei/acţiune, în apreciere cu 0,60%.

Ultima tranzacţie de tip "deal" a fost înregistrată cu titlul Banca Transilvania (TLV), în valoare de 5,32 milioane de lei, la preţul unitar de 2,35 lei/acţiune, în scădere cu 0,42%.

Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate titluri de la bursa noastră a avut o depreciere de 0,41%. Indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni ale bursei, a avut o scădere de 0,39%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Prodplast" (PPL): +13,93%

2. "Transilvania Constructii" (COTR): +11,11%

3. "Electroputere" (EPT): +4,35%

4. "Vrancart" (VNC): +3,71%

5. "Altur" (ALT): +2,67%

--

Topul celor mai mari scăderi

1. "Rompetrol Well Services" (PTR): -6,21%

2. "Oltchim" (OLT): -5,00%

3. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -4,17%

4. "Condmag" (COMI): -3,57%

5. "Bermas" (BRM): -3,48%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb