ZIARUL BURSA

06 septembrie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Apele trec, bolovanul rămâne. Dragnea

Apele trec, bolovanul rămâne. Dragnea

Dan NicolaiePolitică / 6 septembrie 2018

Liviu Dragnea, oficial preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele PSD, neoficial... se află în conflict deschis cu Gabriela Firea, primarul Capitalei. Cum ambii sunt membrii marcanţi ai PSD ( partidul care conduce ţara în acest moment) unul preşedinte, celălalt vicepreşedinte, disputa stârneşte interes, dar şi îngrijorare, aşa cum ar spune preşedintele Klaus Iohannis.

Trei premieri şi un preşedinte al Camerei Deputaţilor

Victor Ponta, bun prieten al lui Liviu Dragnea la un moment dat, pe vremea când candida pentru preşedinţia ţării, a fost primul membru important al PSD care a înţeles cum stă treaba cu opoziţia în interiorul partidului. În cazul său, trebuie spus că după pierderea alegerilor prezidenţiale multă lume se aştepta să facă un pas în spate şi să-şi asume înfrângerea.

Rectificarea bugetară a ocolit Cotroceniul

Rectificarea bugetară a ocolit Cotroceniul

Emilia OlescuMacroeconomie / 6 septembrie 2018

Guvernul a aprobat proiectul rectificării bugetare fără avizul CSAT, fapt care a încins şi mai mult spiritele deja aprinse în jurul subiectului.

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă ferm adoptarea acestei iniţiative legislative fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi solicită public Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională pentru a verifica în ce măsură ordonanţa de urgenţă prin care a fost aprobată rectificarea îndeplineşte exigenţele constitu­ţionale de aprobare.

Lecţiile Argentinei pentru România

Lecţiile Argentinei pentru România

Călin RecheaInternaţional / 6 septembrie 2018

Călin Rechea

Simon Kuznets, laureat al premiului Nobel pentru economie în 1971, spunea odată că "există patru tipuri de ţări în lume: ţările dezvoltate, ţările subdezvoltate, Japonia şi Argentina".

China domină industria energiei solare

China domină industria energiei solare

GHEORGHE IORGOVEANUInternaţional / 6 septembrie 2018

Cine a zburat peste "Datong County", o regiune din nordul Chinei, a văzut două figuri ale unor urşi panda gigant. Acestea sunt fabricate din mii de panouri solare, care împreună cu cele adiacente alcătuiesc o unitate de 100 megawaţi, ce se întinde pe 248 de acri. Acesta este un mic parc solar faţă de standardele Chinei, stat care are cea mai mare capacitate de energie solară faţă de orice altă ţară din lume, cu o putere uriaşă de 130 gigawaţi, conform site-ului bbc.com.

Pesta porcină şi 10 august, problemele liderilor PSD

Pesta porcină şi 10 august, problemele liderilor PSD

Gheorghe IorgoveanuCompanii / 6 septembrie 2018

Extinderea epidemiei de pestă porcină africană nu a trecut neobservată de instituţiile cu atribuţii de verificare şi de control a modului în care au acţionat autorităţile statului pentru prevenirea şi combaterea răspândirii aces­tei boli, în urma căreia au fost închise 11 ferme şi au fost sacrificaţi peste 140.000 de porci.

RADET nu îşi va întrerupe activitatea

PRIMĂRIA CAPITALEI ÎI LINIŞTEŞTE PE CETĂŢENI RADET nu îşi va întrerupe activitatea

GEORGE MARINESCUCompanii / 6 septembrie 2018

Primarul general al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, a menţionat, ieri, într-o conferinţă de presă, că administraţia publică locală depune toate eforturile pentru ca locuitorii Capitalei să beneficieze de căldură şi în această iarnă, în ciuda piedicilor pe care i-au fost puse de către Guvern. Din punctul de vedere al edilului, RADET şi Compania Municipalităţii Energetica SA au făcut tot ce ţine de ele pentru continuarea activităţii, dar totul este în stand-by până când instanţa va aproba planul de reorganizare a ELCEN, pentru că, altfel, ultima societate riscă intrarea în faliment.

Adrian Volintiru: "Nimeni nu ne-a cerut şi nu cred că o să o facă cineva, să renunţăm la investiţii în detrimentul profitabilităţii. În acest moment, suntem o companie care are şansa de a avea îndatorare zero".

ADRIAN VOLINTIRU, ROMGAZ: "Distribuirea de dividende către acţionari nu ne afectează investiţiile"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 6 septembrie 2018

Memorandumul Guvernului privind distribuirea a cel puţin 90% din profitul companiilor pe care le deţine către acţionari, sub formă de dividende, nu afectează capacitatea Romgaz de a-şi pune în aplicare programul de investiţii pe care-l are în derulare, a precizat, ieri, Adrian Volintiru, directorul general al companiei, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Piaţa imobiliară - la un nivel apropiat celui anterior crizei

RE/MAX: Piaţa imobiliară - la un nivel apropiat celui anterior crizei

E.O.Companii / 6 septembrie 2018

Piaţa imobiliară şi-a revenit progresiv, ajungând la un nivel apropiat celui anterior crizei, consideră specialiştii din cadrul RE/MAX. Aceştia menţionează că atât dezvoltatorii, cât şi cumpărătorii sunt mult mai atenţi la detalii şi mai exigenţi, drept pentru care a fost conturat un nou standard de oferte echilibrate din perspectiva raportului calitate-preţ.

Benefit Seven estimează o cifră de afaceri de peste 7 milioane euro

PENTRU 2018 Benefit Seven estimează o cifră de afaceri de peste 7 milioane euro

ADELINA TOADERCompanii / 6 septembrie 2018

Interesul pentru activităţi fizice este tot mai crescut, atât din partea companiilor, cât şi din partea angajaţilor. Astfel că din ce în ce mai multe companii din ţara noastră oferă abonamente la sport printre beneficiile extrasalariale, 40% dintre acestea acoperind integral costul serviciului acordat salariaţilor, potrivit datelor interne Benefit Seven (7card).

Ministerul Educaţiei apelează, din nou, la erată

Ministerul Educaţiei apelează, din nou, la erată

O.D.Cultură / 6 septembrie 2018

Greşelile din manualele publicate la Editura Didactică şi Pedagogică se revarsă în valuri succesive peste şcolile autohtone. Ministerul Educaţiei pare a avea un singur instrument de a îndrepta, pe cât se mai poate, greşelile: erata. Folosirea ei la fiecare manual publicat poate deveni penibilă, dar aceasta este situaţia.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Toyota recheamă în service 1 milion de vehicule hibride

Companii / 6 septembrie 2018

Constructorul auto japonez Toyota Motor Corp. şi-a anunţat, ieri, intenţia de a rechema la service un număr de 1,03 milioane de vehicule hibride, inclusiv modelul Prius, vândute în Japonia, America de Nord şi Europa, din cauza unei probleme de...

MACRO NEWSLETTER-06 Septembrie 2018

MACRO NEWSLETTER-06 Septembrie 2018

Macroeconomie / 6 septembrie 2018

Activitatea în industria prelucrătoare din SUA a înregistrat o expansiune peste aşteptări în august 2018, pe fondul accelerării creşterii producţiei şi a comenzilor noi. Indicele agregat al activităţii a crescut până la 61,3, de la 58,1 în luna...

Şeful interimar al Inspecţiei Judiciare rămâne în funcţie

I. Ghe.Politică / 6 septembrie 2018

Guvernul a aprobat, ieri, o ordonanţă de urgenţă care reglementează modul în care se stabileşte conducerea interimară a Inspecţiei Judiciare. Proiectul de act normativ a fost iniţiat de Ministerul Justiţiei şi completează articolul 67 din Legea...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo