GABRIELA FIREA PUNE TOATE TUNURILE PE PREŞEDINTELE PSD Liderul PSD, acuzat de vânzarea funcţiilor publice

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 6 septembrie 2018

Liderul PSD, acuzat de vânzarea funcţiilor publice

Războiul de la vârful Partidului Social Democrat ia amploare, prin prisma acuzaţiilor aduse lui Liviu Dragnea, ieri, cu prilejul unei conferinţe de presă, de către Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Edilul municipiului Bucureşti l-a acuzat pe şeful PSD că stă în spatele întregii campanii de denigrare din ultimele zile şi că a făcut tot ce a putut ca să împiedice proiectele pe care Gabriela Firea a vrut să le realizeze în Capitală.

Primarul General susţine că actualul conflict îşi are izvorul în evenimentele petrecute la sfârşitul anului trecut, când guvernul condus de premierul Mihai Tudose pregătea bugetul pentru 2018, buget în care se prevedea o diminuare drastică a fondurilor acordate municipiului Bucureşti. Referitor la acest subiect, Gabriela Firea a declarat: "Liviu Dragnea era de acord ca Primăriei Capitalei să i se taie 40% din buget, ceea ce ar fi fost o catastrofă pentru municipiul Bucureşti. (...) Ulterior, când a văzut că ameninţ cu demisia, că nu cedez şi nu că nu dau curs falimentării Capitalei, la întâlnirea pe care am avut-o cu prim-ministrul Mihai Tudose a venit şi Liviu Dragnea, chipurile, ca să salveze situaţia. Dar autorul moral al proiectului de tăiere bugetară a fost Liviu Dragnea.

Eu sunt un om conciliant, dar atunci mi-am pierdut încrederea în Liviu Drag­nea, pentru că am constatat că dorea să caloteze proiectele Capitalei".

Firea l-a acuzat pe şeful PSD că a declanşat o campanie de intoxicare a social-democraţilor şi a cetăţenilor, prin care pune în umbră proiectele municipiului Bucureşti, deoarece "Liviu Dragnea nu vrea să le vadă realizate".

Conform primarului general, deşi are o colaborare satisfăcătoare cu premierul Viorica Dăncilă, în actualul guvern există miniştri care stau în stand-by şi aşteaptă "acceptul din partea lui Liviu Dragnea cu privire la orice proiect legat de municipiul Bucureşti". Gabriela Firea a dat şi un exemplu: centura ocolitoare a Capitalei, pe care Ministerul Transporturilor şi Guvernul nu doresc să o dea în adminis­trarea Primăriei Generale pentru a fi finalizate mai rapid lucrările de refacere şi modernizare.

OUG pe amnistie şi graţiere ar compromite interesele României

Gabriela Firea a precizat că o deranjează campania actuală de dezinformare din rândul PSD în care ea este acuzată că face jocurile statului paralel: "Acuzaţiile care mi se aduc sunt diabolice, din domeniul SF, sunt dis­perate şi mi se aduc după doi ani de luptă politică. (...) Vreau să le transmit autorilor campaniei toxice că la Revoluţie eram elevă de liceu, că nu am fost racolată de nicio structură, nici de Securitate, şi că mă luptam cu Traian Băsescu pe vremea când alţii tăiau porcii cu statul paralel".

Ea a atacat şi subiectul ordonanţei de urgenţă pe care Liviu Dragnea şi acoliţii săi vor să o dea pentru aminis­tierea şi graţierea unor fapte penale de corupţie. Primarul Capitalei susţine că acest subiect a fost discutat de şeful PSD doar cu cei apropiaţi şi că ea nu este împotriva niciunei legi, cu condiţia ca totul să fie în deplină legalitate, pentru a nu compromite interesele României în Uniunea Europeană şi NATO, interesele Guvernului, interesele cetăţenilor şi pentru ca PSD să nu treacă ruşinos în istorie. Gabriela Firea a spus: "Nu sunt de acord cu improvizaţiile şi fanteziile juridice care sunt puse la cale. Fac apel către toţi colegii să înţeleagă că orice inadvertenţă juridică, orice situaţie neclară ne poate duce pe toţi în haos. (...) Deciziile nu trebuie luate de un grupuscul din jurul lui Liviu Dragnea".

Ea consideră că proiectul privind amnistia şi graţierea reprezintă o poveste vândută de Liviu Dragnea multora dintre cei care sunt împotriva ei şi care sponsorizează întreaga campanie de denigrare a primarului general al Capitalei. "Mă aştept ca această campanie să nu se oprească pentru că aşa le-a cerut Liviu Dragnea", a spus primarul Capitalei.

Gabriela Firea consideră că Liviu Dragnea ar trebui să facă un pas în spate: "Vorbesc în nume personal, prin prisma faptului că Liviu Dragnea a blocat proiectele Capitalei. Un pas în spate din partea lui ar fi benefic pentru Bucureşti, pentru cetăţeni, pentru România, pentru Guvern şi pentru PSD. Dar aceste lucruri trebuie discutate la nivel statutar şi trebuie afirmate public. Nu sunt de acord să înceapă o dizidenţă în partid, care ar măcina PSD şi l-ar împărţi în trei PSD mai mici: unii cu Firea, unii cu Dragnea şi alţii neutri, care nu ştiu ce se întâmplă".

Primarul Capitalei consideră că nu este normal ca partidul să fie condus dictatorial şi membrii să nu poată să spună nimic. Gabriela Firea a menţionat: "Lucrurile arată bine doar pe dinafară, dar în interior nu au substanţă, nu corespund realităţii. Nu-mi plac şobolănismele şi nu vreau să mă alătur acestui stil de management politic".

Carmen Dan, principalul coordonator al intervenţiei din 10 august

Primarul Capitalei a atacat şi subiectul privind intervenţia în forţă a jandarmilor la mitingul din 10 august, din Piaţa Victoriei. Ea consideră că în interiorul PSD s-a dorit să fie scos ţap ispăşitor, pentru modul violent de acţiune al forţelor de ordine, primarul Capitalei: "În 10 august, s-a dorit la nivel politic ca întreaga responsabilitate să fie transferată pe Primarul Capitalei, care este prieten cu prefectul Speranţa Cliseru. Această acţiune a fost declanşată din interiorul partidului, pentru ca să nu poată fi acuzaţi Liviu Dragnea şi Carmen Dan. (...) Acesta este adevărul".

Gabriela Firea a menţionat că ea şi viceprimarul Capitalei au fost audiaţi la Parchetul Militar, unde au menţionat că lucrurile nu au fost în ordine şi că i se par suspecte erorile de comunicare, de coordonare şi de acţiune a forţelor de ordine, forţe care nu sunt în sub­ordinea Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti.

De aceea, Gabriela Firea consideră: "Ministrul de Interne Carmen Dan ar trebui să facă un pas înapoi. Din momentul în care Carmen Dan a încercat să explice că nu a avut nicio implicare, ci toate au căzut în sarcina prefectului, ministrul de Interne a premeditat tot ce a urmat, inclusiv momentele care sunt acum anchetate de Parchetul Militar. Având în vedere că Liviu Dragnea nu îi va retrage susţinerea, eu cred că nu va fi lăsată să demisioneze, mai ales că, iniţial, Carmen Dan trebuie să fie prim-ministru".

Primarul Capitalei a spus că nu se teme de orice măsuri va lua PSD împotriva sa şi susţine că de toată situaţia actuală este vinovat Liviu Dragnea.

Gabriela Firea a concluzionat: "Am aflat în ultimele zile că Liviu Dragnea a vândut funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti. Mă aştept să o scoată la vânzare şi pe aceea de Primar al Capitalei".

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. oftica e boala grea! ce nu spune firea este ca prefecta este de-a casei, basca faptul c-a fost in proces pe vanzarea a 8 nave (cu "premarele" pandele, inchis "la smecherie"!) si nici ca scandalul a pornit cand s-a aflat ca panedelica si-a bagat coada in facatura din 10 august!! ca un vechi al partidului sa fie pres la filiala bucuresti nu mi se pare o vanzare de posturi, mai ales ca flacaul este extrem de bine dotat la "bibilica si mult peste expertiza si tartacuta super democratei iepuroace acum ditai "premarele" la "Bucale"!

    1. Cu asa exprimare crezi tu ca esti spiritual? De ce naiba nu stai in casa? Taci! Nu vota!

      Te-a deranjat Bucale-le?

      Nu, m-a deranjat incapacitatea spirituala si substituirea spiritului cu vulgaritati.

      Tati , s-a marit solda ? Zi merci si stai cu kuru pe scaunel.Lasa-te de comentat lucruri care te depasesc . Eu inteleg ca e ordin la intoxicari dar lasa-i pe unii mai dastepti sa le faca .Tu poti putin si prost :) Fara suparare ...reciteste ce ai scris :)) Vei muri de ras :)))

      nu support prostii!

      nu support prostii!

      cand esti chior si vrei sa fii orb e mai simplu, inchizi un singur ochi!!

      daca esti deranjat de ce nu iei matale un imodiu?

      Cand ti-am zis ca esti lipsit de spirit, la ce crezi ca m-am referit? Umorul tau nu exista, mintea ti-e incleiata. Ar trebui sa rad ca zici sa iau imodiu? Ce e aia imodiu?

      Exact asa cum spui.Stii bine fiindca practici :)

    cu 10 august e aproape de realitate?

    Dacă 10 august-Dragnea ii face publicitate la Firea pentru președinție? 

    1. Alt spirit profund.

      Asta este cel care pune un sir de intrebari care ar fi, poate, adanci, daca n-ar fi echivalente behaitului oii: 

      1. Behehe? 

      2. Behehe? 

      3. Behehe?

      Etc. 

      Cine încearcă să înțeleagă politica e nebun?

      Pro-fund , pro-fund :))

    In toata Romania, toti pesedii analfabeti au primit service la stat. Bani de bani, munca ioc, traiasca Draknea sphagarul!!!!

    1. Dar oamenii se înghesuie la putere?

      Daca iei o oaie si un algoritm de marit pensii si salarii , e clar ca oaia va castiga alegerile mioritice :) Votati oaia ? De ce ?Da(e)ia :)

      Behehe?

    Eu zic ca nu le vinde .Cel mult le inchiriaza :) Iar asasinii sunt reali , au fost identificati .Erau 4 pokemoni :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb