BVB ŞI BERD SE FAC CĂ PLOUĂ Consiliul Bursei a admis la cotă compania DIGI, cu probleme penale

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 mai 2017

Consiliul Bursei a admis la cotă compania DIGI, cu probleme penale

Consiliul Bursei nu s-a întrunit fizic la şedinţa de admitere şi a votat online

Istoria Romeptrol se repetă: BVB a admis la cotă Petromidia în ziua în care PNA a anunţat că anchetează privatizarea companiei

BERD a cumpărat acţiuni DIGI de 28,8 milioane de euro, deşi ceruse de la companie un angajament în materia combaterii mitei şi corupţiei

Cotaţia DIGI a scăzut sub preţul din ofertă

------------

Actualizare 19:38 Acţiunile DIGI au închis la 39 de lei/unitate

Titlurile "Digi Communication N.V." (DIGI) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de astăzi de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) la preţul de 39 lei/acţiune, în depreciere cu 1,27%, pe fondul unui rulaj de 16,8 milioane de lei.

(M.I.)

-------

Actualizare 17:41 Avocatul LPF, trimis în judecată în dosarul "Dragomir- RDS&RCS"

Cătălin Ciubotă, avocatul Ligii Profesioniste de Forbal, a fost trimis în judecată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la delapidare în forma participaţiei improprii, de către procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, conform unui comunicat de presă.

Din rechizitoriul întocmit în cauză a rezultat următoarea situaţie de fapt:

"În cursul anului 2011, inculpatul Ciubotă Cătălin-Ion, în calitate de avocat al persoanei vătămate - L.P.F. (structură sportivă constituită prin asocierea cluburilor sportive profesioniste de fotbal), a acordat sprijin preşedintelui L.P.F. (inculpat în altă cauză) de a crea aparenţa că Adunarea Generală a acestei asociaţii a aprobat plata către o societate comercială, cu titlu de "comision», a sumei de 12.102.648 lei, aferentă unor servicii neprestate în realitate de către această societate. Serviciile respective vizau atragerea unei oferte pentru achiziţionarea a 6 pachete privind drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal din Liga I din sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013 şi 2013/2014 (ce nu fuseseră vândute cu ocazia unei licitaţii anterioare), la un preţ minim de 45.000.000 euro plus TVA".

Conform comunicatului, probele administrate în cauză au relevat că sprijinul acordat de inculpat preşedintelui persoanei vătămate a constat în redactarea şi semnarea împreună cu acesta a unui înscris care să susţină legalitatea plăţii de către LPF a acestor servicii de intermediere către societatea comercială, respectiv un proces-verbal de şedinţă al Adunării Generale a L.P.F. datând din data de 21.06.2011. (şedinţă în care inculpatul a avut rolul de secretar tehnic), în care a fost inserat un paragraf în care se menţiona în mod nereal că acest for a aprobat apelarea la intermediari pentru vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor unei societăţi de televiziune. Procurorii mai arată: "În realitate, Adunarea Generală a L.P.F. nu a luat în discuţie în acea şedinţă apelarea la intermediari în vederea vânzării drepturilor de televizare.

Totodată, din probatoriul administrat a mai reieşit că oferta pentru achiziţionarea pachetelor menţionate, depusă ulterior la sediul L.P.F. de către o societate de televiziune - cu care a fost încheiat în final contractul de cesiune a drepturilor de televizare, nu a fost intermediată în niciun fel de societatea comercială care a încasat "comisionul", ci a fost depusă ca urmare a anunţului postat de L.P.F. pe pagina sa de internet. Comisionul pentru serviciile care în realitate nu au fost prestate a fost de 5% din valoarea de vânzare a drepturilor de 45.000.000 de euro, fiind aprobat de Adunarea Generală în aceeaşi şedinţă în care s-a aprobat şi contractul de cesiune a drepturilor de televizare, fără a fi precizat numele societăţii comerciale".

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Bucureşti.

(A.A.)

---------

Actualizare 16:50 Antena 3 a prezentat înregistrări în care fostul şef al "RCS&RDS" promitea sponsorizări DGA-ului

Postul de ştiri Antena 3 a difuzat aseară înregistrări audio în care Ioan Bendei, fostul administrator al grupului "RCS&RDS", o sună pe secretara sa pentru a trimite "telefoane şi operatori care să le instaleze" la trei domicilii ale ofiţerului de poliţie judiciară Iordăchiţă Teodosia Elena.

"Deci aici trebuie telefon din ăla care să te plimbi prin casă, cică n-a mers niciodată (...) şi îţi mai dau încă unul pentru Craiova", spune vocea prezentată că fiind a lui Ioan Bendei.

În ziua următoare, ofiţerul DNA sună să-l anunţe pe Ioan Bendei că "s-a rezolvat la Craiova". Apoi, acelaşi ofiţer cere să-i fie dus folosul necuvenit chiar la sediul instituţiei.

Antena 3 susţine că şirul foloaselor pe care administratorul "RCS&RDS" le discuta chiar din sediul DNA nu se opreşte la ofiţerul Iordăchiţă Teodosia Elena, care efectua acte de urmărire penală chiar în dosarul lui Ioan Bendei. Acesta ar fi fost sunat de către chestorul Direcţiei Generală Anticorupţie (DGA), Jenică Arion, care i-a cerut bani pentru a organiza ziua DGA.

Jenică Arion a fost Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie până în decembrie 2013, când a fost schimbat din funcţie de către ministrul Radu Stroe şi a fost transferat la Direcţia Generală Management Operaţional.

Pe baza acestor înregistrări audio, Antena 3 acuză că "Bendei oferea aceste foloase chiar din casa anticorupţiei, unor oameni ai anticorupţiei, în prezenţa altor anticorupţi care au avut grijă ca aceste probe nici să nu fie la dosar".

Sursa acestor înregistrări nu este clară, postul de ştiri pretinzând că ele fac parte din dosarul care îl priveşte pe fostul administrator al grupului "RCS&RDS", Ioan Bendei.

Pe 12 mai 2016, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe omul de afaceri Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare în dosarul privind şantajarea administratorului "RCS&RDS". În acelaşi dosar, Sorin Alexandrescu, pe atunci director general Antena TV Group, a fost condamnat la trei ani şi şase luni închisoare cu executare, pentru şantaj în formă continuată, iar Camelia Voiculescu, asociat şi administrator al societăţilor Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Production, a primit doi ani cu suspendare, pentru complicitate la şantaj în formă continuată.

(S.A.)

-------------

Actualizare 10:10 Acţiunile DIGI au deschis la preţul unitar de 39,4 lei

Titlurile DIGI au deschis şedinţa de tranzacţionare de astăzi de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) la preţul unitar de 39,4 lei.

Acţiunile DIGI erau tranzacţionate, puţin după ora 10.00, la preţul de 38,7 lei/unitate, în scădere cu 2,03% faţă de închiderea de ieri.

(S.A.)

------------

Listarea companiei DIGI Communications, acţionarul majoritar al RCS&RDS, a primit o lovitură dură din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care, nu numai că a declanşat o anchetă penală asupra RCS&RDS şi a doi administratori, în timpul ofertei, ci l-a anunţat drept suspect şi pe Serghei Bulgac, CEO DIGI şi RCS&RDS, chiar în ziua cotării la Bursă.

Compania a anunţat, însă, acest aspect abia ieri.

Multe voci din piaţă spun că este imposibil ca aceste anunţuri ale DNA să fie simple coincidenţe, în condiţiile în care faptele din anchetă datează de câţiva ani buni.

Oricum, conducerea BVB a arătat o lejeritate greu de înţeles faţă de acest subiect.

Preşedintele BVB Lucian Anghel şi CEO-ul Ludwik Sobolewski s-au întrecut în laude la adresa companiei şi în auto-felicitări pentru recordul că au înregistrat cea mai mare listare privată din istorie. Problemele semnalate de DNA par să fi fost ignorate complet.

De altfel, şedinţa în care Consiliul de Administraţie al BVB a aprobat cotarea DIGI s-a ţinut online, iar unii membri au votat chiar înainte să primească avizul de la Comitetul de Admitere, potrivit unor surse din piaţă. Lipsa de responsabilitate pare să nu aibă limite, în conducerea Bursei. Pentru ce să mai aştepţi documente, când ţie nu îţi pasă nici măcar de o anchetă penală?

După ce primele semnale i-au fost ignorate, pare că DNA a vrut să mai dea un avertisment.

Astfel, în a doua zi de prezenţă la Bursă, DIGI a raportat pieţei: "La data de 16 mai 2017, domnul Serghei Bulgac, Directorul General (Chief Executive Officer) al Societăţii şi al RCS&RDS SA, a fost înştiinţat în mod oficial cu privire la efectuarea urmăririi penale faţă de acesta în calitate de suspect, în legatură cu săvârşirea infracţiunii de spălare de bani. Posibilitatea întâmplării acestui lucru pe parcursul desfăşurării anchetei DNA a fost anticipată şi adusă la cunoştinţa investitorilor în cadrul Prospectului. Societatea continuă să coopereze deplin în cadrul anchetei şi consideră că RCS & RDS S.A. şi actualii şi foştii membri ai conducerii sale au acţionat corect şi în conformitate cu legea. În prezent Societatea nu anticipează că investigaţia va reprezenta o interferinţă semnificativă în ce priveşte desfăşurarea operaţiunilor sale curente".

DNA a insistat şi a transmis, ieri, propriul comunicat privind anchetarea lui Bulgac. Conform DNA, în cauză este anchetată şi compania Integrasoft SRL (la data faptei deţinută de SC RCS&RDS SA) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la spălare de bani.

Deşi societatea nu anticipează că investigaţia va reprezenta o interferenţă semnificativă în ce priveşte desfăşurarea operaţiunilor sale curente, totuşi, un impact imediat s-a văzut în preţul acţiunilor DIGI la BVB, care a scăzut sub nivelul din ofertă, după ce nu avusese o performanţă spectaculoasă, marţi.

Dar conducerea BVB nu este singura care a ignorat informaţiile de la DNA.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a cumpărat 3,25 milioane de acţiuni DIGI, în ofertă, investind 130 de milioane de lei (28,8 milioane de euro). Oficialii BERD au confirmat presei subscrierea, dar s-au abţinut de la alte declaraţii.

Conform prospectului de listare a DIGI, BERD a condiţionat participarea la oferta de furnizarea de către societate a unui raport anual privind aspectele sociale şi de mediu şi de asumarea de către companie a unor obligaţii în materia combaterii mitei şi corupţiei. Oficialii BERD nu ne-au răspuns dacă au primit aceste documente şi nici ce efect a avut asupra BERD ancheta declanşată de DNA, privind compania RCS&RDS.

Chiar subscrierea BERD în oferta DIGI reprezintă un răspuns.

Listarea la BVB a unei companii cu probleme penale nu este însă o premieră.

Pe 25 martie 2004, Comitetul BVB a aprobat listarea Rompetrol Rafinare, confirmând îndeplinirea rigorilor pieţei bursiere de către societate, în condiţiile în care, cu o zi înainte, Parchetul Naţional Anticorupţie (PNA) a anunţat că are în lucru un dosar penal având ca obiect privatizarea societăţii "Petromidia". Dosarul s-a lăsat cu sentinţe de condamnare, iar procurorii anchetează şi acum fapte din acel dosar.

Opinia Cititorului ( 52 )

  1. O mizerie de articol, tendentios ca multe din articolele voastre. Parca urati bursa asta din Romania, doar mizerii scrieti despre ea. Ati vazut ce consortiu a participat la oferta asta? Ce treaba are BVB cu ce spuneti voi? Poate ar trebui sa vedeti de ce a aparut chiar acum treaba asta si daca nu cumva genul asta de premeditare dauneaza mediului de business dintr-o tara civilizata. Daca era vreunul pe gustul vostru la conducerea BVB ar fi fost ok, taceati. Echidistanta, obiectivitate si detaliere nepartinitoare sunt exact atributele pe care le aveti cel mai putin in articolele astea.Sunteti penibili.

    1. Da, ai dreptate!

      Aici, la noi in Romanica, merge si asa!

      Nu trebuie respectat adevarul, nu e nevoie! 

      Nu Bursa il cerceteaza pe "DIGI" ci DNA-ul. Piata bursiera nu este altceva decat o piata speculativa unde smecherii pun smenul iar fraieri pun botul. (n-ai experienta). Daca n-ai avea actiuni ai aplauda stirea, acum findca ai, incepi sa plangi. (esti subiectiv).

      Cred ca nu te referi la Romania?

      1:2 iti raspunde corect.

      Cat ai pierdut pe actiuni Digi? 

      Bv, sustin opinia.

      Pierdere este doar daca marchezi pierderea (adica vinzi) in rest la fel si cu castigul,marchezi castigul numai daca vinzi,daca nu ,nu.

      Retailul este deocamdata pe castig daca vinde ca au subscris cu 37.20 lei si 38.80 lei in IPO.

      foarte corect,numai mizerii.

      Calculul ipotetic era daca vindea ieri.

      Comisionul de cumparare, vanzare ieri il arunca pe pierdere de 4-6% minim. 

      Stii ce vorbesti sau vorbesti sa te afli in treaba?

      Scriptic asta insemna sa vanda ieri la 39.50 lei cel mai mic pret minus comisionul de vanzare care nu depaseste 1%. 

      Scriptic tot pe profit este(daca vinde).

       

      Actiunile scad, nu mai intereseaza pe nimeni; prostii platesc acum.

      Comisionul de cumparare implica cost.

      La toate IPO-urile de pana acum nu s-a platit comision de cumparare de cei care au subscris in oferta.

      Probabil tu vorbesti despre cei ce cumpara dupa listare adica cu data de 16.05.2017

    Prezenta DIGI pe BVB este absolut benefica, cu sau fara franele unora sau altora, anul 2018 va gasi BVB piata EMERGENTA!!!

    1. Nu mai bine listăm SRI direct și vedem cine sunt investitorii? :)

    La toate astea - comision cumparare/vanzare.

    Daca Berd isi baga bani in pierdere ce sa mai vorbim de bancile mici. 

    Berd o sa puna o vorba buna pt Digi sa nu piarda bani? 

    Berd a mai intervenit pt Bt, Bvb. Cand a intervenit pt Bt, atunci Bt era aproape de clacare. Daca facem o comparatie Digi e aproape de clacare?

    Pierdere BERD 361 111 Euro !!! 

    1. Pierdere este doar daca marchezi pierderea (adica vinzi) in rest la fel si cu castigul,marchezi castigul numai daca vinzi,daca nu ,nu.

      Ei investesc pe perioade mai mari de timp,aici e vorba de ani de zile. 

      Fraiere, cat a castigat BERD din investitia in BT? sute de milioane de euro

      BERD nu cumpara dupa zvonuri, isi face propriile analize. 

      Cret ca a castigat mult ca a pus o firma pe roate.

      Berd nu a avut toate informatiile pe masa, cred. 

    Daca tot aveti pareri personale si sunteti mai RESPONSABILA decat CA -ul bvb si SPECIALISTA in piata de capital, ce ar fi trebuit sa faca bvb ?

    1. Nimic si e mai bine asa. La deschiderea de marti Anghel credea ca a fost listata o companie romaneasca. Si asta e presedinte.

    BVB n-avea cum sa dea cu piciorul la niste emitenti de talia DIGI si RRC. Daca acuzatiile DNA se dovedesc in final nefondate va plati aceasta daune catre DIGI si catre investitori?

    Apropo de manipularea de piata si diseminarea informatiilor oare institutiile statului, fie ele si de forta, n-ar trebui la randul lor sa respecte niste reguli? 

    Invatati,invatati si...iar invatati ca asemenea lucruri fac parte din societatea in care traim!Libertatea pe care ne-am dorit-o in '89 inseamna si asa ceva.Cine isi imagineaza o lume perfecta,utopica,va trece zi de zi prin dezamaginiri si nu va fi in stare sa vada si sa profite de oportunitati.

    1. Corect

      Pentru a profita de oportunitati trebuie sa cunosti pe cineva la SRI.

    primei opinii cum ca articolul este tendentios. am mai spus, se cauta nod in papura conducerii bursei si eventual asf-ului ca nu a luat masuri sa opreasca listarea. la momentul la care a fost initiat procesul de listare, nu existau datele si comunicatele dna. sau poate totusi berd, spre exemplu, a primit niste informatii de la digi ( de aici si asumarea unor politici anti-coruptie), dar cum erau doar la stadiul de dosar, si-au asumat riscul. nu dna ii face analize berd-ului, ci berd isi face singura analizele.

    1. De ce o pui la 7?

    O ASTEPTAM IN INDICELE BET.

    domnisoara... dumneavoastra chiar aveti tupeu! acuzati conducerea bvb de lipsa de responsabilitate... acuzatia dumneavoastra are la baza 'surse din piata' ... pai cum se numeste faptul ca in prima zi de tranzactionare dumneavoastra ati indus in eroare cititorii ... scriind ca deschiderea s-a facut la 43,5 ron.... justificand ca dumneavoastra la 10:12 ati deschis computerul si atat era pretul :)))). NU AVETI HABAR DE CEEA CE INSEAMNA BURSA DE VALORI!!! NU AVETI COMPETENTA SA SCRIETI PE ACEST SUBIECT! ORI PUNETI MANA PE CARTE, ORI VA ROG RESPECTOS SA VA ABTINETI SA MAI SCRIETI LEGAT DESPRE PIATA DE CAPITAL!

    1. Avem nevoie la CanCan dacă vă interesează. CV ul e ok, de articole nu mai vorbesc... Super!

      Imi pare rau ca asemenea ziaristi ajung sa scrie in publicatii condiderate"serioase". Am observat si eu ca articolele scrise de aceasta persoana sunt cel putin tendentioase la adresa bvb, asf, emitenti... fara sa aiba nucio divada a celor afirmate si nici explicatii profesioniste. In concluzie, cu astfel de ziaristi ziarul bursa este o mizerie, cel putin in ceea ce priveste articolele legate de piata de capital.

      Tu cat vezi actiunile?

      39,4 acum dupa ce a fost pe la 38,4; momentul conteaza :))))

      Ai luat?

      Nuclearelectrica m-a invatat sa stau calm.

      O vorba romaneasca care se adevereste in acest caz.

      Cine a facut inaugurari de autostrada, centuri dupa care au fost inchise? Politicieni nostri? Centura Cluj-Boc, Psd-isti cati au facut asta ca vin alegeri? 

      Erau 2 variante, sa iei actiuni sau sa iei teapa. Oricum si daca luai actiuni ai fi luat teapa.

      Sunt oameni care au luat cantitati mari si care regreta acum ca nu le-au vandut in prima zi. Pe termen scurt este posibil sa bata chiar si 30. Isi vor ajusta asteptarile pe zi ce trece. Cu SNN nu vei lua teapa daca n-ai .vandut. O sa ai o surpriza placuta cat de curand in privinta SNN 

      Azi pana in preinchidere s-au tranzactionat vreo 250.000 actiuni. Aproximativ aceeasi cantitate a vrut sa o vanda unul din cei de care vorbeai mai sus in preinchidere, s-a afisat intai cu toata cantitatea la vedere, apoi a schimbat ordinul in hidden.

      N-a reusit sa vanda decat vreo treime, probabil ca restul o sa incerce sa-l vanda zilele viitoare.

      Adica cum "calm"cand SNN a scazut vertiginos la

      cam 50% si acolo a baltit doi ani si nici acum nu 

      sta grozav ? E drept , au dat ceva dividende . Dar 

      increderea mea in SNN (si in Mme Lulache) s-a 

      dus dracului ! Alt exemplu nu puteti da , ca SNN 

      e pacaleala sigura . Sa urmeze , oare , DIGI ace-

      lasi drum ? Tare ma tem ... 

      Daca nu ma insel, toate cotatiile au scazut dupa IPO destul de mult cu exceptia medlife

      De ce n-ar scadea si digi? Rabdare si tutun si o sa cumperi superieftin!

      Si nu inteleg de ce Raiffeisen nu raporteaza cumpararea masiva pe care a facut-o ieri ptr stabilizare! N-ar fi trebuit sa o faca deja? 

      S-a intamplat acest lucru ,deoarece listarea SNN a fost facuta intr-un an cu profit foarte mare.

      In 30-90 de zile o vad pe la 30 ron dupa care baltita cu cel/cea de la 9:8.

      Necazul e ca sunt batran , despre bursa nu mi-a

      vorbit nimeni pe indelete la cursurile de economie 

      politica iar de tranzactionat actiuni am inceput s-o 

      fac absolut dupa ureche . Nu mi-a mers rau , dar 

      n-am de unde sa stiu ce legatura exista intre pro-

      fitul mare si evolutia cotatiei unei actiuni 

    Detinuta de un maghiar.

    Sediu in Olanda, profitul ia calea strainatati. 

    Totusi cam mare picajul de 43,6 in nici doua zile.

    1. Picaj mare ? Nici vorba , deocamdata ! SNN a

      cazut imediat dupa listare cu aproape 50% si 

      balteste asa de multe luni ,asa ca ...Aveti rabdare :s-ar putea ca sub obladuirea conducerii BVB 

      DIGI s-o pateasca si mai rau ! Iar de banii 

      "investiti" nici n u mai zic nimic ... 

    Digi a deranjat A3 !

    1. ca a deranjat latrina 3, oricine prezinta cat de cat obiectiv furaciunile dv&psd&co este dusmanul patriei !

    Un fel de "deja vu" : cu DIGI se cam repeta ce s-a petrecut mai an cu SNN (Nuclearelectrica): a cazut imediat dupa listare cam cu 50%(!) si

    acolo a baltit cu lunile . Ce-i drept,SNN a dat 

    dividende bunicele , ceea ce e paradoxal! SNN 

    nu sta nici acum prea bine , atat doar ca a scapat 

    de Mme Lulache care a cam dus-o de rapa pe 

    plan bursier ... Cand vezi asa ceva nu poti 

    admite ca BVB este bine condusa . 

    Alta bizarerie :cazul MCAB , intrata in insolventa 

    fara ca BVB sa fi ridicat macar o spranceana ... 

    Fac un apel : investiti pe bursa romaneasca si 

    va vati minuna ce se va intampla cu banii dv! 

    \\\\\\\\\\\\\\  

    d cam la 50 % si acolo a baltit cu lunile . Culmea e ca au dat dividende bunicele! SNN nu 

    sta nici acum prea bine , atat doar ca a scapat de Mme Lulache . Se prea poate ca acelasi lucru

    mai fratilor la bursa se mai si pierde!! iti asumi niste riscuri cand faci o tranzactie ,asta e.Daca pretul ramanea la 43 erau aici numai laudarosi care ziceau ca au facut 20% in 5 zile.Compania nu ifoarte rea insa pretul e cam mare raportat la profitabilitate insa daca ne uitam media europeana a sectorului o sa vedem ca gradul de indatorare nu pare asa mare pe cat il vedem acum.Datorii mari insa hai sa nu uitam ca digi este un brand national ,problema cea mai mare se pune in perspectivele de extindere a afacerii...pe piata romaneasca cota e cam sus greu de obtinut clienti ,in ceea ce priveste externul acolo functioneaza nationalismul si greu ca vor accepta un provider de cablu /net extern.

    Pretul cred ca se va duce in 32 in 2 luni.la 30 as cumpara si eu 

    1. Ia tu pe la 30-32 si ti le cumpar eu la 20-25 peste inca o luna, ce zici?

      Ia tu pe la 30-32 si ti le cumpar eu la 20-25 peste inca o luna, ce zici?

    De ce Raiffeisen nu anunta cate actiuni a cumparat ieri 17/05 ? A incarcat in draci in 40 si tot n-a reusit sa tina cotatia, a incarcat si in 39,5 si degeaba. Nu sunt obligati sa raporteze intr-un anumit termen? Le este frica ca piata va reactiona violent cand se va afla ca au cam epuizat cantitatea maxima pe care o puteau aloca pentru stabilizare?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb