BVB şi RASDAQ Lichiditatea Romgaz, cât cea a întregii Burse într-o şedinţă obişnuită

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 ianuarie 2015

Lichiditatea Romgaz, cât cea a întregii Burse într-o şedinţă obişnuită

Tranzacţiile efectuate, ieri, cu acţiuni "Romgaz" (SNG) au însumat 35,81 milioane lei, cam cât lichiditatea obişnuită a unei şedinţe bursiere, la acestea adăugându-se şi două dealuri de 5,13 milioane de lei. Cotaţia SNG au urcat cu 0,97%, la 34,35 lei/unitate.

Per total, rulajul Romgaz, care a însemnat peste jumătate din totalul şedinţei, de 76,3 milioane de lei (17,11 milioane de euro), a fost impulsionat de un schimb cu un pachet de 1 milion de acţiuni (0,25% din companie).

Indicele BET Plus, de referinţă, a crescut cu 0,7%, iar BET, al celor mai lichide zece acţiuni, cu 0,8%. BET Plus cuprinde cele mai lichide 40 de acţiuni din piaţa reglementată, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

Printre acţiunile lichide ale şedinţei de miercuri se numără şi Fondul Proprietatea, cu 15 milioane de lei, şi OMV Petrom (SNP), cu 4,9 milioane de lei. Rulajul include două transferuri în piaţa deal de 2,55 milioane de lei, în cazul Fondul Proprietatea, şi două operaţiuni de 3,64 milioane de lei, în cel al OMV Petrom.

Cotaţia Fondul Proprietatea a scăzut cu 0,2%, iar cea OMV Petrom a avansat cu 0,5%.

În sectorul bancar, titlurile Banca Transilvania au crescut cu 2,3%, în urma unor schimburi de 2 milioane de lei, în timp ce BRD - Groupe Societe Generale (BRD) a urcat cu 1,1%, după tranzacţii de 1,9 milioane de lei.

O creştere semnificativă au consemnat şi acţiunile Transelectrica (TEL), de 1,8%, după schimburi totalizând 1,4 milioane de lei.

În sectorul energetic, indicele BET NG, a avansat cu 0,7%, iar BET FI, compus din cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,3%.

Pe segmentul deal al bursei a mai avut loc şi un transfer cu acţiuni Natura Quattuor Energia Holdings (SCPS) de 455.700 lei.

Indicele BET XT a crescut cu 0,5%, iar BET BK a urcat cu 0,1%, afectat de evoluţia mai slabă a acţiunilor Erste Group Bank (EBS), proprietarul BCR, potrivit Mediafax. Titlurile Erste au scăzut miercuri cu 4%.

BET XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb