BVB Titlurile SIF "Transilvania" au făcut obiectul unei tranzacţii speciale

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 iunie 2004

Şedinţa bursieră de marţi a fost caracterizată prin deprecierea cursurilor la 25 din cele 52 de titluri tranzacţionate. Toţi cei trei indici bursieri au scăzut, cea mai mare depreciere fiind înregistrată de BET-FI, de 1,23%, nivelul său la finele sesiunii fiind de 14.461,35 puncte. Cursurile acţiunilor SIF au scăzut ieri, pe fondul unor lichidităţi ridicate. Numărul titlurilor SIF transferate a fost de peste 2,9 milioane, cu 1 milion mai mult decît nivelul aferent sesiunii precedente.

Valoarea tranzacţiilor efectuate ieri la Bursă a fost de 61 lei, din care 157,7 milioane lei reprezintă valoarea transferurilor cu obligaţiuni ale "Băncii Române pentru Dezvoltare". Preţul la care au fost tranzacţionate obligaţiunile BRD a fost cu 1,25% mai mare decît valoarea nominală (25 milioane de lei).

SIF "Transilvania"

Cursul acţiunilor SIF3 a oscilat între 7.700 lei şi 7.900 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Pe parcursul şedinţei a fost efectuată o tranzacţie specială cu 520.000 de titluri SIF "Transilvania" la preţul de 7.850 lei/acţiune. Ultimul transfer a fost realizat la cursul de 7.900 lei/acţiune, cu 0,6% mai mare decît preţul de închidere de luni. Brokerii precizează că numărul ordinelor de vînzare pentru acţiuni SIF3 lansate ieri de către investitori a devansat cu mult numărul ordinelor de cumpărare, fapt ce a condus la deprecierea cursului.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Cursul acţiunilor RRC s-a înscris pe un trend descendent pe parcursul şedinţei bursiere de ieri, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Numărul titlurilor transferate a depăşit 17,1 milioane, tranzacţiile efectuate cu acestea însumînd 10,9 miliarde de lei. Brokerii precizează că numărul ordinelor de vînzare l-a echilibrat pe cel al ordinelor de cumpărare. Ei mai spun că, pe parcursul sesiunii, ordinele erau executate imediat. Pe parcursul şedinţei au fost transferate două pachete a cîte 1 milion de acţiuni fiecare (cele mai mari pachete transferate ieri), primul la cursul de 645 lei/acţiune, iar cel de al doilea la 635 lei/acţiune.

"Sinteza" Oradea

Pe parcursul sesiunii bursiere de marţi, preţul acţiunilor STZ a avut o evoluţie volatilă, pe fondul unei lichidităţi medii. Valoarea tranzacţiilor cu aceste acţiuni a fost de 481 milioane de lei, la un număr de 245.339 titluri transferate.

La preţul de 1.950 lei/acţiune a fost transferat un pachet de 60.500 acţiuni, acesta fiind cel mai mare pachet transferat ieri.

Alin Brendea, director de tranzacţionare la "Prime Transaction", consideră că investitorii sînt interesaţi de acţiunile STZ datorită preţului mic de tranzacţionare al acestora, comparativ cu valoarea activului net/acţiune.

"Banca Transilvania" Cluj-Napoca

Cele mai multe tranzacţii cu acţiuni TLV au fost efectuate pe parcursul şedinţei de ieri la preţul de 6.400 lei/acţiune, acesta fiind şi preţul de deschidere. Nivelul maxim atins de curs a fost de 6.450 lei/acţiune, preţ la care a fost efectuat un număr mic de transferuri, respectiv 15. Cel mai mare pachet transferat ieri a numărat 219.500 titluri (la cursul de 6.400 lei/acţiune). Preţul la care a fost efectuat ultimul transfer a fost de 6.350 lei/acţiune, cu 0,8% mai mic decît cursul de închidere de luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb