BVB Tranzacţii speciale cu acţiuni BRD în valoare de 22,5 milioane de lei

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 august 2010

Tranzacţii speciale cu acţiuni BRD în valoare de 22,5 milioane de lei

În şedinţa bursieră de ieri s-au realizat patru tranzacţii speciale cu acţiunile "BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD), în valoare cumulată de aproape 22,5 milioane de lei, reprezentând circa 0,274% din capitalul social al băncii. Preţul de transfer al pachetelor a fost de 11,7 lei/acţiune.

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti a urcat astfel la circa 40 milioane de lei, fiind dublă faţă de valoarea tranzacţiilor efectuate marţi.

Acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti au încheiat şedinţa de ieri în scădere uşoară, fiind contaminate de evoluţia pieţelor externe.

Sectorul SIF a fost perdantul pieţei, după ce a continuat trendul des­cendent de marţi, consemnând corecţii de până la 1,88% pe parcursul zilei. Astfel, indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri, a ajuns, în prezent, la 21.529 punc­te.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri lis­tate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a depreciat cu 0,56%, în şedinţa bursieră de ieri, ajungând la 5.091 puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, care reflectă evoluţia generală a preţurilor acţiunilor cotate la bursă, a pierdut 0,34%, până la 2.980 de puncte.

Acţiunile SIF5 "Oltenia" au fost cele mai lichide din piaţă, înregistrând schimburi de 3,24 milioane lei, în total fiind transferate 2,44 milioane de acţiuni. Cotaţia de referinţă a coborât la 1,32 lei/acţiune.

Printre cele mai lichide acţiuni din piaţă s-au numărat şi cele emise de SIF2 "Moldova", care au continuat deprecierile semnificative de marţi, marcând o scădere de 0,96%, până la 1,03 lei/unitate.

Pe segmentul bancar, tranzacţiile cu acţiuni "Erste Group Bank" (simbol EBS) au însumat 1,37 milioane de lei.

Cursul acţiunilor "Siretul" Paşcani (simbol SRT) a înregistrat cea mai mare depreciere, de 6,38%, ajungând la 0,022 lei, în timp ce acţiunile "Ves" Sighişoara (simbol VESY) au consemnat o apreciere de 3,71%, până la 0,0615 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb