Pentru a doua şedinţă consecutiv, tendinţa generală a cotaţiilor a fost stabilă, fapt demonstrat şi de variaţia redusă a indicilor BET şi BET-C. Lichiditatea, în schimb, a fost ridicată. Valoarea transferurilor încheiate ieri s-a ridicat la 86,67 miliarde de lei, fiind determinată de tranzacţiile încheiate cu acţiunilor BRD (52,13 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 60% din totalul Bursei).
Brokerii susţin că în şedinţele următoare am putea asista la variaţii mai pronunţate ale cotaţiile acţiunilor societăţilor care vor raporta rezultatele preliminate pentru 2003.
Titlurile SIF au avut ieri o lichiditate în scădere comparativ cu cele din sesiunile precedente, valoarea transferurilor însu-mînd 11,95 miliarde de lei. Dintre acestea, cele mai lichide au fost titlurile SIF "Oltenia", cu care au fost realizate tranzacţiile de 3,9 miliarde de lei.
• "Banca Română pentru Dezvoltare"
Acţiunile BRD au monopolizat atenţia investitorilor în şedinţa bursieră de ieri. Pe fondul unui ordin mare de cumpărare, cotaţia a crescut pînă la un maxim de 24.000 lei/acţiune. În partea a doua a sesiunii, nu-mărul mai ridicat de vînzători a determinat o redresare a pre-ţului, ultima tranzacţie fiind rea-lizată la 23.700 lei/acţiune, cu 0,8% sub nivelul celui de marţi. Brokerii susţin că unii investitori speculează faptul că rezultatele financiare obţinute de bancă în 2003 ar fi bune.
• "Banca Transilvania" Cluj Napoca
Cotaţia TLV a înregistrat ieri o uşoară creştere, maximul fiind de 5.500 lei/acţiune. Însă, cele mai multe tranzacţii cu titlurile TLV au fost realizate la 5.450 lei/acţiune. Deşi cotaţia acţiunilor TLV a înregistrat ieri o uşoa-ră creştere, cu 0,9%, brokerii susţin că în perioada ur-mătoare cursul titlurilor TLV se va stabiliza în jur de 5.400 lei/ac-ţiune. În timpul şedinţei, cursul acţiunilor a avut o evoluţie descendentă faţă de prima parte a acesteia.
• "Impact" Bucureşti
Rezultatele financiare preliminate raportate de "Impact" au nemulţumit o parte dintre inves-titori, susţin unii brokeri. Ei spun că aprecierea profitului de numai 5% nu depăşeşte inflaţia anului trecut.
Numărul mare de vînzători a determinat scăderea cotaţiei pînă la 5.300 lei/acţiune, preţ la care a fost realizată şi ultima tranzacţie. Strategia de majorare a capitalului social anunţată de conducerea societăţii pentru acest an va menţine, în opinia brokerilor, interesul ridicat pentru speculaţii al investitorilor în titlurile IMP. Ei cred că preţul nu va mai înregistra o creştere semnificativă în urmă-toarele şedinţe, menţinîndu-se în jur de 5.400 lei/acţiune.
• "Navrom" Galaţi
Cotaţia acţiunilor "Navrom" a înregistrat ieri o creştere semnificativă, pe fondul unei lichidităţi mai mari (peste 55.000 de titluri) decît cea obişnuită (5000 acţiuni). Numărul mare de cum-părători a dus la o apreciere a cotaţiei NVR pînă la 20.000 lei/acţiune. Brokerii cred că decizia investitorilor să cumpere acţiunile societăţii a fost determinată de rezultatele financiare bune pe care aşteaptă să le raporteze societatea pentru sfîrşitul anului trecut.