BVB va aloca 12,5 milioane lei ca dividende

A.I.
Piaţa de Capital / 24 aprilie

BVB va aloca 12,5 milioane lei ca dividende

Răzvan Raţ de la Transilvania Investments a fost ales ca membru al Consiliului de Administraţie

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au aprobat, în adunarea de astăzi, ca societatea să acorde dividende în valoare de 12,5 milioane de lei, conform unui raport al operatorului pieţei noastre de capital publicat pe propriul site.

Dividendul unitar este de 1,555 lei, ceea ce echivalează cu un randament brut de 2,4% faţă de preţul curent al acţiunii. Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 20 august, iar data plăţii este 29 august.

Tot astăzi, acţionarii l-au ales pe Răzvan Raţ ca membru al Consiliului de Administraţie al BVB, pe locul lăsat gol de Robert-Cosmin Pană care îşi dăduse demisia la finele lunii februarie. Raţ, ce a mai făcut parte din board-ul bursei, a fost numit recent vicepreşedinte executiv al Transilvania Investments.

Ceilalţi componenţi ai Consiliului BVB sunt preşedintele Radu Hanga, vicepreşedinţii Şerban Valentin Marin şi Remus Vulpescu, precum şi membrii Claudia Gabriela Ionescu, Loredana Chitu, Octavian Molnăr, Cristian Pascu şi Daniela Secară.

Alte puncte aprobate astăzi de acţionarii BVB sunt majorarea capitalului social cu suma de opt milioane de lei, prin emisiunea a 0,8 milioane de acţiuni noi, prin încorporarea rezervelor constituite din profitul anului trecut, fiecare investitor urmând să primească o acţiune nouă la zece deţinute. De asemenea, s-a aprobat răscumpărarea a cel mult 85.849 de titluri, în vederea implementării unui Plan de acordare de opţiuni pe acţiuni personalului Grupului BVB.

Din acţionariatul BVB fac parte SIF-uri, fonduri de pensii Pilon II, fonduri de investiţii, societăţi de brokeraj şi persoane fizice.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. bvb campioana transparentei si organizatoare de simpozioane in materie nu are chef sa ne spuna cu ce procente s-a votat pentru, impotriva

    'cu majoritate' =bine baieti, pe voi va intereseaza sa informati sifurile, ca ele va cumpara si voteaza 

    aaaa, frumos si KPI pt. premii=societatea de profitabila

    greu tare sa faci profit taxand discretionar banii altora, o adevarata arta a finantelor, sa curga bonusurile 

    1. Urmeaza dezastrul.... chiria sediului nou e tzeapa data de tanase - care va fi zburat. A expirat contractul cu cc&g (proiectul contrapartea centrala) - hai verificati... deci milioane de euro din bugetul bursei cheltuiti in 5 ani si ei au uitat sa prelungeasca contractul. Deci uitati dragilor de CCP pe minim 3 ani.

      Chiar ar fi indicat sa mai iasa Tanase sa ne spuna cum merge proiectul contrapartea centrala, macar din 6 in 6 luni, se lanseaza anul asta sau ba. Sau sa-i ia cineva din presa interviu. Un alt director slab la BVB impreuna cu Hanga.

    Rat la ce performante are cu listarile BRK merita promovat. praful a ramas dupa el la BRK dar e bun la sifon 3 si bevebica. superb

    1. Când o ai ca șefă pe Monica Ivan iar din spate vine Grigore Chiș și Andrici ce poți face? Raț e un tip decent dar asta a fost!

      Din calcule reiese ca si Dragoi - Lacheul lui Najib El Lakis l-a sustinut pe Rat; oare cand o sa se trezeasca institutiile statului sa deschida ochii la activitatea financiara a lui Najib cu privire la sponsorizarea gruparii Hezbollah? Off... sat fara caini! De la Ovidiu-Petru de la A.S.F. deja nu mai sunt asteptari - a plecat Nicu Marcu si si-a lasat toti criminalii in functie.

      cum sa nu-l sustina? e deal facut intre bt&sif2&sif3 si sif1&sif4&sif5

      se sustin peste tot

    tot ce inseamna bvb asf sife este atit de cangrenat institutional incit nu poate fi reparat. e mai rau decit in parlament si guvern cu astia

    1. nu va fi reparat atata timp cat o sa renunte acei putini cati au mai ramas care nu sau inchinat in fata lui Horia Ciorcila, Dragoi, Buica, Cioaca etc... prin asta si isi mentin ei puterea cancerogena asupra pietei de capital si institutiilor - iluzia ca sunt de neinlocuit si de neatins de justitie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb