BVB va distribui dividende de 10,4 milioane lei

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 26 aprilie 2023

BVB va distribui dividende de 10,4 milioane lei

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va distribui dividende în valoare de 10,4 milioane de lei, din profitul anului trecut de circa unsprezece milioane de lei, conform hotărârii de astăzi a acţionarilor, se arată într-un raport al operatorului pieţei noastre de capital publicat pe propriul site.

Dividendul unitar este de 1,2918 lei care, faţă de preţul acţiunii BVB de astăzi de la ora 17:30, de 47,2 lei, oferă un randament brut de 2,7%. Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 21 iunie, ceea ce înseamnă că ultima zi în care pot fi achiziţionate acţiuni BVB în acest sens este 19 iunie. Plăţile se vor face începând cu 27 iunie.

Tot astăzi, s-a aprobat remuneraţia administratorilor bursei pentru acest an, în cuantum de 5.000 de lei pe membru, precum şi limitele generale ale remuneraţiilor suplimentare pentru administratori şi recompensarea lor pentru exerciţiul financiar al anului trecut.

De asemenea, s-a dat undă verde unui program de răscumpărare a cel mult 60.369 de acţiuni proprii (0,75% din capitalul Bursei de Valori Bucureşti), valoarea agregată a programului fiind de cel mult 3,6 milioane de lei. Titlurile vor fi folosite pentru implementarea unui plan de acordare de opţiuni pe acţiuni personalului Grupului BVB.

Acţiunile operatorului pieţei noastre de capital s-au înscris pe un trend ascendent viguros încă din prima parte a anului trecut, mişcare ce poate fi doar parţial explicată de rezultatele societăţii, propunerile de dividende şi perspectiva listării Hidroelectrica. După cum reiese din raportări, la cumpărare s-au aflat investitori instituţionali români ce achiziţionează din diferite motive - de plidă pentru a avea o putere mai mare de vot în AGA, mai ales că în acest an sunt alegeri pentru Consiliul de Administraţie.

Din acţionariatul BVB fac parte SIF-uri, fonduri de pensii Pilon II şi societăţi de brokeraj.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. adica din 10 milioane profit sa dai inca 2,9 milioane lei pe actiunile rascumparate de bvb( 60.369 actiuni) care sa mearga la Hanga si Tanase.

    Asta da afacere pentru Sif-uri ca doar ele sunt cei mai mari actionari la bvb. Aici deja e hotie pe fata pentru actionari.

    Nu va este rusine? 

    1. o sa valoreze actiunile date lor sop mai mult decat valoarea tranzactiilor zilnice pe tot BVB

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb