"CA IB" va fuziona prin absorbţie cu "Quadrant"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 iunie 2005

"CA IB Asset Management" va fuziona prin absorbţie cu societatea de administrare a investiţiilor "Quadrant Asset Management". Zvonuri din piaţă susţin că tranzacţia a însumat în jur la un milion de dolari.

Dragoş Simion, preşedintele "Quadrant Asset Management", ne-a declarat: "Tranzacţia a fost una privată şi nu pot comenta termenii şi nici suma care a făcut obiectul acestei fuziuni".

Joncţiunea dintre cele două firme se va face în etape, începînd cu transferul activelor administrate, precum şi a personalului de la "Quadrant", sub coordonarea "CA IB", cele două societăţi avînd drept obiectiv finalizarea în cel mai scurt timp posibil a tuturor demersurilor de fuziune. La finalul procesului, activităţile de adminis-trare se vor derula sub numele de "CA IB Asset Management".

Dragoş Siminon ne-a declarat: "Quadrant este prezentă în România de mai mulţi ani şi are o anumită viziune şi strategie, nu doar cea a pieţei de capital, cît şi cea privind comportamentul investitorilor, adaptarea acestora la schimbările din economie. Totuşi, avînd în vedere evenimentele din perioada 2000 - 2004, cînd piaţa de capital a scăzut drastic, dar şi influenţele prabuşirii FNI care au fost vizibile în toate mediile, noi am supravieţuit". Domnia sa consideră că investitorii au căpătat încredere în companie.

Pe de altă parte, "CA IB" şi-a înregistrat societatea nu pentru administarea fondurilor, orientarea acesteia fiind aducerea investitorilor străini în piaţa de capital autohtonă.

Complementaritatea dintre cele două companii rezultă din activităţile acestora, "CA IB" avînd experienţă în piaţa regională şi "Quadrant" pe piaţa românească.

În opinia domnului Simion, zona regională este una foarte interesantă de pătruns şi cu perspective vaste. Ideea fuziunii s-a conturat, susţine perşedintele Quadrant, deoarece s-a urmărit îmbinarea experienţei celor două companii.

Florin Dolea, directorul general al "CA IB", susţine într-un comunicat al companiei: "Investitorii locali sînt într-un dezavantaj competitiv faţă de cei din străinătate, prin lipsa accesului la pieţe externe, dar sperăm că acest neajuns va fi conştientizat şi înlăturat de autorităţi. Investitorii străini au deja acces la oportunităţile româneşti şi noi sperăm să le dăm posibilitatea şi investitorilor români de a-şi plasa o parte din resurse în alte pieţe cu potenţial".

Administrarea investiţiilor începe să atragă din ce în ce mai mult atenţia mediului de afaceri, precum şi a beneficiarilor finali, respectiv investitorii.

În opinia preşedintelui "Quadrant" prin această fuziune se doreşte consolidarea operatorilor care vor dori să investească pe piaţa de capital autohtonă.

Andreea Negru

INSERT

"Quadrant Asset Management" este una dintre societăţile ce funcţionează pe piaţa românească din 1998. Societatea administrează în prezent două fonduri de investiţii "Stabilo" şi "Integro", precum şi conturi individuale de investiţii, cu active de peste 200 miliarde de lei.

"CA IB Asset Management" este subsidiara "Capital Invest" GmbH, membră al "HVB Group". "CA IB" are un capital social de peste 18,85 miliarde de lei. Principalii acţionari sînt "Capital Invest" GmbH cu 95% din capitalul social şi "HVB Bank România" cu 5% din acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb