CA SĂ LE ANULEZE, Angajaţii "Hidroelectrica" atacă în instanţă contractele cu "băieţii deştepţi"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 decembrie 2011

Angajaţii "Hidroelectrica" atacă în instanţă contractele cu "băieţii deştepţi"

"Hidrosind" - organizaţia sindicală a salariaţilor din "Hidroelectrica" - va ataca în instanţă contractele încheiate cu "băieţii deştepţi", potrivit unui comunicat al companiei. Hotărârea a fost adoptată joi, 15 decembrie, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv. Astfel, salariaţii "Hidroelectrica" doresc să obţină anularea acelor contracte directe de furnizare a energiei electrice. "Va fi o luptă grea, dar suntem convinşi că vom reuşi din nou", spun angajaţii companiei.

Aceştia au opinat, recent, în cadrul unei conferinţe, că aceste contracte, fiind comerciale, nu au caracter secret, ele putând fi doar confidenţiale, întrucât, prin natura lor pot servi ca suport în obţinerea unor credite comerciale: "Atunci când acţionarul este 80% statul român, prin MECMA, este imposibil ca ministrul să nu cunoască conţinutul lor. Ne îngrijorează faptul că mare parte din organismele cu putere de decizie din România, legate direct sau indirect de sectorul energetic, încearcă să oprească aceste contracte dar, cu toate acestea, ele sunt prelungite în mod şamavolnic şi ticălos, chipurile de către < Hidroelectrica >".

Fostul preşedinte al companiei Constantin Trihenea a precizat, în urmă cu circa o lună, că, începând de anul viitor, pe "băieţii deştepţi" care au cumpărat în anii trecuţi energie ieftină de la "Hidroelectrica" îi aşteaptă preţuri mai mari. Domnia sa preciza că societatea va chema la negocieri toate companiile cu care au fost încheiate contracte de vânzare a energiei electrice la preţuri reduse. Toate contractele cu termen în 2015, 2017, 2018 au clauze de rediscutare a preţurilor şi, la finalul anului în curs, "Hidroelectrica" va face toate demersurile pentru a creşte preţurile la care furnizorii de energie cumpără electricitate de la această companie.

"Toţi contractanţii vor fi invitaţi pentru negociere. Dacă nu acceptă majorarea preţului, vor fi întrerupte contractele care nu sunt favorabile < Hidroelectrica >. Majorările pot merge de la 3,5% la rata inflaţiei, până la un preţ apropiat de cel practicat în piaţă".

"Hidrolelectrica" a încheiat, în perioada 2000-2004, contracte de vânzare a energiei cu mai mulţi furnizori, la preţuri mai mici decât cele practicate pe piaţă, în anul 2009 jumătate din înţelegeri fiind prelungite până în 2018.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Va rog sa corectati fraza "Fostul preşedinte al companiei Constantin Trihenea a precizat, în urmă cu circa o lună, că, începând de anul viitor, pe "băieţii deştepţi" care au cumpărat în anii trecuţi energie ieftină de la "Hidroelectrica" îi aşteaptă preţuri mai mici" . cu "Ii asteapta preturi mai mari"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb