CA URMARE A DIMINUĂRII CHELTUIELILOR DE EXPLOATARE ŞI FINANCIARE Unirea Shopping Center profit de 23 milioane lei, în 2018

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 18 iunie 2019

Unirea Shopping Center profit de 23 milioane lei, în 2018

Unirea Shopping Center (SCDM) a trecut pe profit anul trecut, administratorul celor două centre comerciale din Bucureşti şi Braşov înregistrând un rezultat pozitiv contabil de 23,22 milioane de lei în 2018, faţă de o pierdere de 34,88 milioane de lei în anul anterior, ca urmare a diminuării cheltuielilor de exploatare şi financiare, informează compania printr-un raport remis Redacţiei.

"În data de 14 iunie 2017 a avut loc Adunarea Generala a Acţionarilor Unirea Shopping Center. După o perioadă în care au fost înregistrate anual pierderi, Unirea Shopping Center a reuşit să se redreseze şi să obţină un profit record numai într-un singur an, după ce vechiul management a fost complet schimbat", se arată în comunicatul emitentului ale cărui acţiuni sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este un atac direct lansat de actualul conducător al companiei, Alexander Adamescu (fiul lui Dan Adamescu, decedat în 2017) la adresa fostei soţii a lui Dan Adamescu, Carmen Palade, care a fost preşedinte şi director general al Unirea Shopping Center până în august 2017.

Potrivit comunicatului, anul trecut, societatea a continuat rambursarea creditelor contractate de la BCR şi Libra Bank, în 2018 plătindu-se suma de 6,21 milioane de lei la BCR, respectiv 2,06 milioane lei la Libra Bank.

"Totodată, în luna august 2018, a fost achitat integral creditul contractat la BCR pentru Unirea Shopping Center Braşov", menţionează compania.

În anul 2018, valoarea investiţiilor în clădire, echipamente, mobilier, a fost în valoare de 5,24 milioane de lei, în timp ce capitalurile proprii au crescut de la 306,74 milioane de lei la finele lui 2017, la aproape 330 milioane de lei la data de 31 decembrie 2018.

"Societatea a dus o politică de finanţare în principal din resurse proprii. Gradul de îndatorare este de 0,01", se arată în comunicat, în care se adaugă: "Profitul net va acoperi în primul rând pierderile cauzate societăţii în timpul managementului defectuos al fostului Preşedinte al Consiliului de Administraţie".

În plus, conducerea companiei susţine că Unirea Shopping Center se pregăteşte pentru investiţii majore în renovarea spaţiilor.

Alexander Adamescu, Preşedintele Consiliului de Administraţie a declarat: "Vom dedica sume importante în următoarea perioada în reamenajarea centrelor comerciale din Bucureşti şi Braşov. Dorim să creştem atractivitatea locaţiilor şi să atragem retailerii cei mai inovatori din România si din străinătate".

Acţionarul majoritar al Unirea Shopping Center este compania The Nova Group Investments Romania, controlată de Alexander Adamescu, ce deţine 80,3 % din acţiuni, urmată de SIF Muntenia cu 10,8 % din capitalul emitentului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. poate jigodiile din primaria Capitalei va vedea tiganeala de chioscuri si trotuarul bombardat in fiecare an in centrul Bucurestiului din Piata Unirii , trotuarele pline de masini de la hotel Horoscop si sediul Raiffeisen. Rusine Bucuresti, sinteti de tot risul in Europa. Mai cumparati bucatele de marmura de la primarul Videanu si mai plombati trotuarele....huooooo.

    1. DAR , DE MILIOANELE DE LEI , DEVALIZATE DIN CASIERIA SOCIETATII , CAND DE TOVARASA-DOAMNA , PALADE , CAND DE DOMNISORUL ALEXANDER , NU POMENESTE CHIAR NIMENI , NIMIC !!! AU DISPARUT , IN 2-3 ANI , DE LA MOARTEA BATRANULUI EXCROC COMUNIST , DIN FIRMA , MILIOANE SI MILIOANE DE LEI NOI !!! BINEINTELES , CA E FIRMA LOR , SI O POT JUPUI IN VOIE , DAR , E TOTUSI 1 FIRMA COTATA LA BURSA !!! DE-AIA , NU DAU NICIODATA , NICI 1 FEL DE DIVIDEND ??? AI PLANG , PE TOTI ACEIA , CARE AU AVUT INCREDERE , IN BANDITII ASTIA , SI AU CUMPARAT ACTIUNI LA FIRMA LOR !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb