CAB: Nicuşor Constantinescu putea părăsi ţara

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 11 iulie 2014

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, ieri, că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, putea părăsi ţara până în 25 iunie.

Decizia CAB vine în contextul în care Constantinescu se află, deja, în SUA, potrivit unor documente prezentate de avocatul său, iar DNA a cerut arestarea sa preventivă, preşedintele CJ Constanţa fiind dat în urmărire naţională. Ieri, a fost admisă contestaţia formulată de Nicuşor Constantinescu împotriva sentinţei Tribunalului Bucureşti prin care, în 12 iunie, i-a fost respinsă, ca nefondată, cererea de părăsire a ţării.

Între timp, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă, pentru că preşedintele CJ Constanţa nu a revenit în ţară după ce a fost operat în SUA. În acest sens, Tribunalul Capitalei a decis, în 23 iunie, arestarea sa, însă o sentinţă definitivă va fi luată de Curtea de Apel Bucureşti în 15 iulie.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în mai multe dosare penale distincte. Într-unul dintre ele este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea - pentru că a atribuit nelegal terenuri.

Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri. Nicuşor Constantinescu a transferat pe numele soţiei o casă şi un teren în Constanţa şi a donat celor doi copii câte o locuinţă, conform ultimei sale declaraţii de avere, citate de Mediafax.

Conform documentului, soţia lui Nicuşor Constantinescu deţine un teren de 1.431 de metri pătraţi şi o casă de locuit de 687 de metri pătraţi, ambele bunuri fiind dobândite în 2013 printr-un "act de lichidare a regimului comunităţii legale şi partaj voluntar fără sultă".

În declaraţia de avere de anul trecut bunurile respective erau deţinute în mod egal de cei doi soţi.

De asemenea, Nicuşor şi Codruţa Constantinescu deţin în continuare câte 50% dintr-un teren de la Mila 23, Tulcea, dintr-unul situat în comuna Voluntari, Ilfov şi dintr-o casă din Bucureşti. În declaraţia de avere apar şi bunurile donate copiilor săi în luna martie 2013 - o casă de vacanţă cu terenul aferent în Piatra Neamţ, donată fiului său şi o casă din Bucureşti, donată fiicei sale.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa mai deţine cinci autovehicule şi o şalupă de agrement şi are tablouri, colecţie de timbre, numismatică, bijuterii, mobilier vechi, obiecte de artă, achiziţionate între 1990 şi 2011.

Printre altele, Nicuşor Constantinescu are în continuare un depozit bancar de 987.000 de dolari, un cont curent de 5.558 de dolari, dar şi acţiuni la mai multe societăţi comerciale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb