CABINETUL DĂNCILĂ SPARGE PUŞCULIŢA Fondul de rezervă al Guvernului, alocat primarilor

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 29 octombrie 2019

Fondul de rezervă al Guvernului, alocat primarilor

Guvernul demis, condus de premierul Viorica Dăncilă, a alocat, ieri, încă 400 de milioane lei pentru plata facturilor curente din cadrul celor două etape ale Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL 1 şi PNDL 2). Banii au fost luaţi, aşa cum a precizat vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, din fondul de rezervă al Guvernului.

Suciu a precizat că acest fond se alimentează zilnic, deşi guvernul ia în fiecare săptămână sume importante din el, şi speră ca săptămâna viitoare, până la instalarea viitorului Executiv, să mai efectueze o plată de 600 milioane lei, din aceeaşi resursă bugetară, pentru PNDL 1 şi PNDL 2.

Vicepremierul demis Daniel Suciu a declarat: "În acest moment, în minis­ter avem facturi din 1450 de localităţi din ţară. Suma alocată astăzi (n.r.-ieri) nu acoperă integral solicitările şi facturile din casă, dar guvernul demis nu poate să facă rectificare bugetară. Cu toate acestea, noi ne-am asumat să plătim toate facturile emise, până când vom părăsi Palatul Victoria. De aceea, consider că, până la instalarea noului guvern, vom mai avea o hotărâre a actualului Executiv pentru alocarea diferenţei rămase la plata facturilor. Suma totală solicitată de primării este în jur de un miliard de lei. Noi am achitat acum 40%. Mai avem de plată încă 600 de milioane lei".

Referitor la sumele rămase în fondul de rezervă al guvernului, Suciu a precizat: "Nu cred că au mai rămas mulţi bani în fondul de rezervă al guvernului, dar sper să găsim resursele necesare pentru a plăti săptămâna viitoare diferenţa de facturi. Din punct de vedere tehnic, fondul de rezervă bugetară se alimentează pe tot parcursul anului. Noi nu dorim să blocăm 1500 de unităţi administrativ-teritoriale şi peste 1000 de firme şi de aceea vom aloca şi restul sumelor de pe facturile emise. Nu vă pot spune câţi bani vor rămâne în fondul de rezervă, la plecarea guvernului actual. El este alimentat în fiecare zi, dar se şi ia din el în fiecare săptămână".

Ministrul demis al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a răs­puns şi criticilor venite din tabăra liberală referitoare la dublarea proiectelor realizate prin PNDL cu cele care pot fi realizate prin fonduri europene şi prin Programul Operaţional Regional.

Daniel Suciu susţine că, în vederea evitării dublei finanţări, ministerul pe care îl conduce a transmis permanent către Autoritatea de Management a Programului Operaţional Infrastructură Mare, datele cu solicitările primite pentru a nu suprapune proiectele derulate pe PNDL cu cele care puteau obţine finanţare europeană.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. A ridipit banii tarii și a golit fondul de rezerva a tarii în aceste momente grele .DNA când verifici ăsta ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb