Caelum Development a început construcţia ParkLake Titan cu firmele Apolodor şi Edrasis-C. Psallidas

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 26 octombrie 2011

Grupul de investiţii irlandez Caelum Development a început construcţia proiectului ParkLake Plaza din Titan, investiţie de 250 milioane euro, firmele Apolodor şi Edrasis-C. Psallidas fiind desemnate pentru realizarea lucrărilor de excavare şi cele preliminarii de fundaţie.

Caelum va numi un contractor general care va prelua şi continua lucrările începute, potrivit unui comunicat al ParkLake, în condiţiile în care Apolodor a început lucrările marţi.

Proiectul, ale căror lucrări sunt estimate să dureze doi ani şi jumătate, va cuprinde aproximativ 200 magazine pe o suprafaţă închiriabilă de 67.000 metri pătraţi. Investiţia anunţată de dezvoltator la începutul anului este de circa 250 de milioane de euro. Potrivit dezvoltatorului, spaţiul este închiriat în proporţie de 50%, iar pentru 20% din suprafaţă se negociază contracte de leasing.

Compania a intrat pe piaţa românească în 2006, când a achiziţionat un teren de circa 8,2 hectare în apropierea Parcului Titan din sectorul 3, pe care va fi construit centrul comercial.

În 2009, grupul a obţinut autorizaţiile pentru construirea un centru comercial cu cinci etaje şi o suprafaţă de 110.000 metri pătraţi închiriabili, iar ulterior a decis refacerea conceptului.

Centrul comercial ParkLake Plaza urma să fie dezvoltat în parteneriat cu grupul portughez Sonae Sierra, însă acesta a decis să se retragă din proiect.

Pe perioada lucrărilor de construcţie la acest proiect, se vor crea aproximativ 3.000 de locuri de muncă, iar după deschiderea sa vor fi disponibile circa 2.500 de locuri de muncă.

ParkLake Plaza va cuprinde un Cinema City, un centru de fitness Pure Fitness şi un hipermarket Cora, precum şi alţi retaileri locali şi internaţionali.

Acesta este primul proiect al celor de la Caelum Development dezvoltat în România. Portofoliul companiei include un total de 19 proiecte comerciale, toate localizate în Polonia.

Apolodor este controlat de omul de afaceri Radu Ouatu, iar firma Edrasis-Psallidas are acţionari din Grecia, fiind implicată în construcţia mai multor proiecte imobiliare pe piaţa locală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb