Călburean se luptă să recupereze trei milioane de dolari de la un miliardar ucrainean

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 16 august 2010

Călburean se luptă să recupereze trei milioane de dolari de la un miliardar ucrainean

Conducerea "Dafora" Mediaş a fost nevoită să se adreseze judecătorilor ucraineni ca să recupereze o datorie de trei milioane de dolari acumulată de o companie pentru care "Dafora Ucraina" a executat lucrări de foraj, în urmă cu doi ani.

"A fost dechisă o procedură de arbitraj de Tribunalul de la Kiev şi estimez că va dura în jur de cinci-şase luni până când se va finaliza", a precizat Teodor Orzan, directorul diviziei de foraj al "Dafora".

"Dafora" a intrat pe piaţa ucraineană în 2007, când a înfiinţat "Dafora Ucraina", având ca activitate principală prestarea de servicii pentru extracţia de petrol şi gaze. La finele aceluiaşi an, "Dafora" a demarat lucrările pentru săparea unei prime sonde în Ucraina, după care, în iunie 2008, reprezentanţii "Dafora" au anunţat că societatea a început lucrările pentru săparea unei a doua sonde, în baza unui contract încheiat cu firma LLC SPE Atol. Valoarea estimată pentru săparea celei de-a doua sonde s-a ridicat la aproximativ două milioane de dolari.

Conducerea "Dafora" a precizat, ieri, că în spatele companiei "Atol" s-ar afla un miliardar ucrainean, pe numele său Konstantin Jivago.

"Ne-am interesat a cui este compania care nu ne-a plătit lucrările prestate în Ucraina şi am aflat că în spetele ei se află un ucrainean despre care se scrie că ar avea o avere de un miliard de dolari. Omul are bani, dar nu vrea să ne plătească facturile", a mai spus, ieri, Teodor Orzan.

La mijlocul lunii iulie, anul aces-ta, conducerea "Dafora" a anunţat că societatea a revenit pe piaţa din Ucraina, la aprope doi ani după ce a executat ultimele lucrări acolo. Astfel, "Dafora" a semnat un contract cadru cu firma "Krim Petroleum Company" (KPC), partenerul ucrainean al companiei norvegiene "Tiway".

"Dafora" vrea să îşi reducă dependenţa de clienţii interni

Conducerea societăţii a declarat că intenţionează să reducă dependenţa "Dafora" de clienţii de pe piaţa internă prin creşterea pon-derii contractelor externe în cifra de afaceri a companiei. Numărul maxim de clienţi pentru care "Dafora" lucrează pe piaţa externă este de şapte.

"Strategia < Dafora > pentru perioada următoare este să reuşim să ne extindem pe piaţa internaţională astfel încât contractele externe să aibă o pondere de până la 35% din cifra de afaceri, iar cele interne de maxim 65-70%. Astfel, am eliminat riscul ca o eventuală criză pe piaţa internă să ne afecteze afacerile", a spus mai spus Teodor Orzan.

Reprezentanţii companiei au mai precizat că societatea aşteaptă să primească un răspuns pozitiv în următoarele săptămâni privind un contract de foraj într-un stat din Europa Occidentală. În urmă cu aproximativ două luni, reprezentanţii "Dafora" au menţionat că au trimis oferte pentru contractarea lucrărilor de foraj de ape geotermale în Germania şi Austria.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "DOCTOR" JIVAGO i-a tras teapa lui Calburean ; un hot mai mare ca el. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb