CĂLIN POPESCU TĂRICEANU: "CSM să desecretizeze anexele protocoalelor SRI-DNA-instanţe"

V.V.
Politică / 17 iunie 2019

Călin Popescu Tăriceanu (Sursa foto: Twitter)

Călin Popescu Tăriceanu (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu solicită CSM să desecretizeze anexele protocoalelor SRI-DNA-instanţe, iar preşedintelui Klaus Iohannis să ceară SRI să facă publice toate informaţiile privind protocoalele, recomandându-i să fie măcar o dată preşedintele românilor şi nu doar al "băieţilor cu ochi albaştri".

"Ca urmare a dezvăluirilor din mass-media privind raportul Inspecţiei Judiciare despre protocoalele secrete dintre SRI-DNA-instanţe de judecată, care ar conţine 19 anexe secretizate, CSM trebuie să acţioneze pentru desecretizarea lor de urgenţă. Este necesar ca toate datele din acele protocoale ilegale şi imorale să fie făcute publice neîntârziat. Românii au dreptul să ştie cum au funcţionat instituţiile din justiţie şi felul în care serviciile au influenţat activitatea lor. În consecinţă, având în vedere legea nr. 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, art. 24, al. 5, care stipulează că nu pot fi secretizate documente în scopul ascunderii încălcărilor legii sau limitării accesului la informaţiile de interes public, solicit doamnei Lia Savonea, preşedintele CSM, să clarifice urgent situaţia şi să desecretizeze toate anexele privind protocoalele secrete înainte de discutarea în plen a raportului Inspecţiei Judiciare", scrie Tăriceanu pe Facebook.

De asemenea, el consideră că, în mod firesc, preşedintele Iohannis ar trebui ca, "pentru prima dată în cinci ani de mandat, să facă ceva concret pentru independenţa reală a Justiţiei", respectiv să participe la şedinţa CSM în care se discută raportul şi să o prezideze, astfel încât să se asigure că acele anexe sunt desecretizate.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. PARLAMENTUL LEGIFEREAZĂ NIMIC

    hai ca te apropii de pensie si ti-o faci pe ieftin la Jilava. nu mai ai mult

    Bai afemeiatule noi cei cinștiți nu ne interesează protocoalele de care vorbești,pe voi hoții va interesează ca sa nu fiți prinși, ba mai mult noi cetățenii cinstiți dorim ca aceste protocoale sa existe!

    Cele doua gasti se infrunta.Adevarul este la mijloc. Cand serviciile secrete fac actele procurorilor se cheama imistiunea serviciilor in actul de justitie. Daca nu ne convine ceva nu inseamna ca nu trebuie sa vedem abuzurile si faradelegile. Pentru binele acestei tari fiecare ar trebui sa-si vada lungul nasului si sa fie corecti. Ma indoiesc ca se va intampla asa ceva, noi dorim doar raul vecinului nu conteaza daca noi suntem cei rai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb