Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de hotărâre pentru revocarea lui Valeriu Zgonea

Laura Boico
Politică / 13 iunie 2016

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de hotărâre pentru revocarea lui Valeriu Zgonea

Actualizare 17:30 PNL s-a pronunţat astăzi împotriva proiectului de vacantare a funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor

PNL nu a susţinut astăzi proiectul de hotărâre de vacantare a funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, deţinută de Valeriu Zgonea, invocând nerespectarea regulamentului.

"Ni s-a prezentat un punct de vedere al Comisiei de statut, în virtutea acestui punct de vedere constatăm că domnul Zgonea este revocat din funcţie ca urmare a unei sancţiuni care i se aplică pentru că nu ar mai fi membru al unui grup parlamentar. Faţă de această situaţie, ţin să vă atrag atenţia că o atare constatare revine Comisiei juridice de la Camera Deputaţilor să discute despre sancţionarea domnului Zgonea şi nu Comisiei de statut. Pe cale de consecinţă, a supune la vot vacantarea funcţiei ca sancţiune pentru domnul Zgonea este în mod evident neregulamentară. De aceea, vom vota împotriva acestui proiect de hotărâre", a explicat, în plen, deputatul PNL Gabriel Andronache, potrivit unor surse din presă.

La rândul său, deputatul Remus Cernea a susţinut că "este extrem de grav că schimbarea" lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor "s-a făcut printr-o forţare (...) şi o schimbare abuzivă a regulamentului".

"Este un lucru extrem de trist că domnul Valeriu Zgonea a fost exclus din cel mai mare partid al României ca pondere din Parlament pentru un delict de opinie. De asemenea, este extrem de grav că schimbarea domniei sale din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor s-a făcut printr-o forţare, printr-un abuz şi o schimbare abuzivă a Regulamentului Camerei Deputaţilor. (...) Este un pas în minus pentru democraţia din România. Eu nu apăr un om, apăr un principiu. Cred că ar fi trebuit să respectăm regulamentul până la ultima virgulă şi ultimul detaliu. Îi invit pe cei care îi aud că vociferează în sală să vină să îmi explice de ce au luat astfel de decizii abuzive pentru Parlamentul României şi democraţia din ţara noastră", a afirmat Cernea.

Plenul Camerei Deputaţilor a luat act luni de încetarea de drept a calităţii de preşedinte al acestui for şi de membru în Biroul permanent a lui Valeriu Zgonea, ca urmare a pierderii sprijinului politic din partea grupului parlamentar al PSD, la propunerea liderului acestui grup, Florin Pâslaru.

(G.F.)

---------------

Actualizare 17:17 Dragnea: "Mie mi-ar fi ruşine să ocup şefia Camerei după Valeriu Zgonea"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că lui i-ar fi ruşine să ocupe funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor după Valeriu Zgonea şi că nu ar putea să stea cu ciocănelul în loc să meargă în campanie.

"Eu în continuare cred că este nevoie de foarte mulţi dintre noi în campania electorală, nu aici (la Camera Deputaţilor-nr.) Eu nu aş putea să stau aici, cu ciocănelul în mână şi să-i dau cuvântul lui Cernea", a declarat Liviu Dragnea, întrebat despre nominalizarea pe care o va face PSD pentru şefia Camerei şi despre depunerea candidaturii de către Victor Ponta.

"Mie mi-ar fi ruşine să ocup această funcţie după Valeriu Zgonea", a mai comentat Dragnea, potrivit unor surse din media.

Întrebat dacă nu vrea ca Victor Ponta să preia şefia Camerei Deputaţilor, Dragnea a răspuns: "De unde aţi scos-o?". El a adăugat că discuţiile trebuie însă să aibă loc nu prin intermediul presei, ci în partid. "Oricine poate fi preşedintele Camerei. (...) Ca să punem preşedinte trebuie să ştim dacă mai avem majoritate" a mai declarat Dragnea.

"Dacă s-a autopropus, nici nu mai votăm", a precizat acesta, comentând ironic intenţia lui Ponta de a-şi depune candidatura pentru şefia Camerei, la şedinţa CExN de marţi.

(S.A.)

-----------

Actualizare 17:00 Florin Iordache, preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor

Deputatul PSD Florin Iordache a fost desemnat în această după-amiază preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, a anunţat secretarul PSD al acestui for, Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei Biroului Permanent care a avut loc după şedinţa plenului, potrivit unor surse din presă.

(S.A.)

-----------

Actualizare 16:50

Plenul Camerei Deputaţilor a luat astăzi act de încetarea de drept a calităţii de preşedinte al acestui for şi de membru în Biroul Permanent a lui Valeriu Zgonea, ca urmare a pierderii sprijinului politic din partea grupului parlamentar al PSD.

Totodată, plenul a adoptat, cu 167 voturi "pentru", 32 "împotrivă" şi o abţinere, proiectul de hotărâre privind vacantarea postului de preşedinte al Camerei, informează surse din media.

(S.A.)

-----------

Actualizare 16:15 Victor Ponta îşi va depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor

Deputatul Victor Ponta a declarat că intenţionează să îşi depună candidatura pentru şefia Camerei la şedinţa conducerii PSD de marţi.

"Am discutat cu domnul Dragnea astăzi despre şefia Camerei Deputaţilor. I-am spus că intenţionez şi mâine la CExN şi miercuri la grup să-mi depun candidatura. Am discutat cu foarte mulţi colegi care mi-au zis că e bine pentru PSD şi pentru Parlament acest lucru şi o să vedem ce se întâmplă la vot", a spus luni Ponta, la Palatul Parlamentului, potrivit unor surse din presă.

El speră că la votul de marţi din şedinţa conducerii PSD va fi susţinut în primul rând de Liviu Dragnea.

(G.F.)

---------------

Actualizare 16:00 Liviu Dragnea: "Mâine o să luăm decizia privind propunerea unui nou preşedinte al Camerei Deputaţilor"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că marţi se va anunţa decizia partidului referitoare la şefia Camerei Deputaţilor, în condiţiile în care în cursul zilei de luni se va lua act în plenul acestui for legislativ de vacantarea postului.

"99,99%, astăzi, se va luat act de vacantarea postului de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Mâine o să luăm decizia pe care o să o anunţăm, în Comitetul Executiv sau în Biroul Permanent", a răspuns Dragnea unei întrebări pe această temă, după întâlnirea cu preşedintele Parlamentului din Republica Moldova, Andrian Candu, potrivit unor surse din presă.

El a precizat că nu este interesat de această funcţie, ci e cea de preşedinte al PSD şi speră ca, împreună colegii, să câştige alegerile parlamentare.

"Nu-mi doresc asta, pentru mine îmi doresc în continuare funcţia de preşedinte al PSD şi funcţia de câştigător, împreună cu colegii mei, a alegerilor parlamentare. Astea sunt cele mai importante funcţii. Şi, de fapt, funcţia principală pe care o va avea fiecare membru de partid în frunte cu mine va fi aceea de soldat în tranşeele politicii până la alegerile parlamentare. Răspunsul este nu", a afirmat Dragnea.

Întrebat dacă Victor Ponta ar putea să fie preşedintele Camerei Deputaţilor, Dragnea a spus că acesta îndeplineşte condiţiile "pentru toate funcţiile".

"Eu v-am spus că pentru fiecare dintre noi este important să fie acolo unde aduce un plus pentru alegerile parlamentare. Victor Ponta îndeplineşte condiţiile pentru toate funcţiile. Sigur că asta este întrebarea mondială, cred că şi în America se opreşte campania până când decidem noi cine va fi înlocuitorul marelui Zgonea. După părerea mea, cred că oamenii nu mai mănâncă până miercuri, până când văd cine va veni la preşedinţia Camerei. Cred că s-a vorbit mult prea mult despre asta", a comentat Dragnea.

(G.F.)

-----------------

Plenul Camerei Deputaţilor va lua act, astăzi, de încetarea de drept a mandatului lui Valeriu Zgonea ca preşedinte al forului, a declarat secretarul Camerei, Marcel Ciolacu, potrivit unor surse din presă.

Conform acestuia, solicitarea de încetare de drept a venit din partea grupului parlamentar al PSD, ea fiind discutată şi în Biroul permanent.

"A venit o solicitare din partea grupului PSD, care spune ca în prima şedinţă de plen să se constate încetarea de drept a calităţii de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi membru al Biroului permanent a lui Valeriu Zgonea. Astăzi, imediat, se merge în plen, apoi se va da vot pe o hotărâre privind vacantarea postului de preşedinte al Camerei. După ce se ia act, ne întrunim în Biroul permanent şi hotărâm pe o perioadă scurtă, până se votează alt preşedinte, cine va prelua interimarul", a explicat Ciolacu, după şedinţa Biroului permanent.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nimeni nu se autosesizeaza ?

    Cred ca daca da in judecata castiga.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb