Camera Deputaţilor a respins, în această săptămână, moţiunea simplă pe Economie şi a adoptat mai multe proiecte de lege, printre care şi cel privind protecţia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal.
Camera Deputaţilor a dezbătut şi respins moţiunea simplă pe Economie, fiind înregistrate 103 voturi "pentru", 146 voturi "împotrivă" şi 19 abţineri.
Semnatarii moţiunii au solicitat demisia ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă.
"Economia ţării este în impas. Fără viziune, fără reguli, fără strategii, economia naţională este o barcă în derivă. Dar Guvernul PSD-ALDE îşi continuă activitatea pe două planuri, cea prezentată public, pe canalele media obediente, şi cea reală, resimţită în buzunarele fiecărui român. Cu toate avertismentele trase de noi, Guvernul îşi continuă triumfalist marşul spre criza economică anunţată de o inflaţie scăpată de sub control, un buget golit de promisiuni tot mai greu de onorat, un mediu de afaceri îngrijorat şi pesimist, companii de stat lăsate fără bani de investiţii şi datorii externe în creştere. Incompetenţa mai are un pas şi falimentează România", au susţinut semnatarii moţiunii.
La dezbateri, deputatul PNL Lucian Bode i-a transmis lui Andruşcă faptul că pentru această demnitate nu-l recomandă "nici vocea, nici talentul", adăugând că acesta poate fi "bun la suflet", dar pentru a fi ministru al Economiei este nevoie de mai mult. Şi USR, prin deputatul Mihai Botez, i-a cerut demisia ministrului Economiei.
Totodată, deputatul PMP Ionuţ Simionca a declarat că România merge "spre o fundătură" şi i-a transmis ministrului Andruşcă să-şi dea demisia înainte de a fi remaniat de PSD-ALDE.
UDMR se abţine de la vot la moţiune şi consideră că mandatul ministrului Dănuţ Andruşcă trebuie să rămână la latitudinea şeful Executivului, a anunţat deputatul Bende Sandor.
În replică, Dănuţ Andruşcă a afirmat că textul liberalilor este copiat din moţiunea depusă tot împotriva sa, la Senat, în vară. "De data asta aţi reuşit să-mi scrieţi numele corect", a remarcat el.