Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă "Panglicile doamnei ministru Boagiu"

Ziarul BURSA #Politică / 21 noiembrie 2011

Moţiunea simplă "Panglicile doamnei ministru Boagiu", depusă de opoziţie în plenul Camerei Deputaţilor, va fi dezbătută astăzi, iar mâine va intra la votul final.

Moţiunea simplă "Panglicile doamnei ministru Boagiu", depusă de opoziţie în plenul Camerei Deputaţilor, va fi dezbătută astăzi, iar mâine va intra la votul final.

Camera Deputaţilor va dezbate, astăzi, moţiunea simplă "Panglicile doamnei ministru Boagiu", iniţiată de deputaţii Opoziţiei împotriva ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, conform Agerpres. Moţiunea simplă a fost depusă pe 15 noiembrie în plenul Camerei, de viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Ni­colăescu.

Semnatarii documentului acuză lipsa de performanţă a miniştrilor PDL la conducerea Ministerului Transporturilor şi cer explicaţii în legătură cu licitaţii contestate şi deficitul de autostrăzi, situaţia "îngrijorătoare" a transportului feroviar, gestionarea "defectuoasă" a transportului aerian, lipsa unei strategii coerente pentru absorbţia fondurilor europene, "risipa" banului public în mijlocul crizei pentru lucrări de infrastructură.

Opoziţia afirmă în moţiune că nu cere "neapărat" demisia ministrului Transporturilor, "care a instituit o nouă practică, mai exact tăieri de panglici la deschiderea şantierelor pentru începerea lucrărilor, pentru că de autostrăzi şi drumuri finalizate nu poate fi vorba", ci explicaţii cu privire la toate subiectele pe care le aduc în dezbatere în text.

"Pe scurt, ne dorim nu numai o asumare a greşelilor făcute până acum, ci mai ales o abordare a problemelor pe fond, care să ducă la clarificarea tuturor problemelor şi aspectelor semnalate şi mai ales luarea măsurilor necesare pentru rezolvarea lor spre binele românilor", se arată în textul moţiunii.

Deputaţii Opoziţiei spun, de asemenea, că nu vor neapărat demisia ministrului pentru că, "în cazul în care ar avea loc un asemenea gest, lucru greu de crezut în condiţiile reperelor morale care ghidează politica PDL de astăzi", cu siguranţă ar fi numit un alt membru PDL în fruntea MTI, "animat de alte reglări de conturi în sânul partidului şi de alte exerciţii de putere şi de imagine".

Semnatarii moţiunii solicită clarificarea rapidă din partea ministrului Boagiu cu privire la măsurile interne luate în urma "neregulilor grave" sesizate în desfăşurarea licitaţiei pentru atribuirea lucrărilor de finalizare a construcţiei autostrăzii Cernavodă-Medgidia consorţiului clasat pe locul şase din punctul de vedere al ofertei financiare, la un cost suplimentar de 120 de milioane de lei faţă de cel mai bun ofertant.

Ei mai cer asumarea de către PDL a creşterii nejustificate a cos­turilor şi nerespectarea termenelor prevăzute de contractul cu "Bechtel", rezultatele anchetei la nivelul companiei "Tarom" şi identificarea celor responsabili pentru pierderile financiare înregistrate în anul 2010.

Uniunea Social Liberală (USL) va discuta, astăzi, despre declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, informează Agerpres.

Iniţiativa PSD - PNL - PC vine în urma unor declaraţii făcute recent de Traian Băsescu la postul public de radio, cu privire la refuzul de a aplica legea care prevede indexarea anuală a pensiilor, precum şi hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile câştigate de profesori şi alţi bugetari.

Săptămâna trecută, premierul Emil Boc a declarat că iniţiativa USL privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, în urma declaraţiilor acestuia cu privire la faptul că pensiile nu se vor indexa, indiferent de decizia Curţii Constituţionale în acest sens, este absolut demagogică şi iresponsabilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb