Camerele de comerţ europene analizează la Bucureşti strategia de dezvoltare a Regiunii Carpatice

S.B.
Miscellanea / 16 februarie 2023

Camerele de comerţ europene analizează la Bucureşti strategia de dezvoltare a Regiunii Carpatice

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a organizat miercuri, 15 februarie, reuniunea preşedinţilor camerelor de comerţ din statele semnatare ale Convenţiei Carpatice, evenimentul beneficiind de prezenţa reprezentanţilor Poloniei, Ucrainei, Serbiei şi României. Totodată, la reuniune a participat şi directorul general al Asociaţiei Camerelor Europene de Comerţ şi Industrie (EUROCHAMBRES), Ben Butters.

Convenţia-cadru pentru protecţia şi dezvoltarea durabilă a Carpaţilor a fost semnată la Kiev, în mai 2003, de un număr de şapte state, şi anume: Cehia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia, Serbia şi Ucraina, având ca principal scop îmbunătăţirea calităţii vieţii, consolidarea economiilor şi comunităţilor locale şi protejarea valorilor culturale. În prezent, Convenţia a adoptat şi semnat cinci protocoale de implementare privind biodiversitatea, pădurile, turismul, transportul şi agricultura.

"CCIR este angajată total în sprijinirea programelor de dezvoltare regională promovate de către Uniunea Europeană (UE), precum şi în procesul de valorificare al potenţialului economic din toate zonele României, inclusiv zona carpatică. Consideram că tot acest efort se poate concretiza numai integrat în strategia europeană, astfel încât fondurile alocate să poată beneficia de o optimizare maximă. Un complex de strategii sustenabile în Regiunea Carpatică poate fi abordat numai în rezonanţă cu obiectivele de interes ale României, derivate din Strategia UE pentru Regiunea Dunării (SUERD). Propunerile avansate azi de către partenerii din Polonia pot fi implementate într-un format extins al SUERD care să cuprindă şi regiunea Podkarpackie. Vom fi permanent alături de camerele de comerţ membre Eurochambres pentru sprijinirea iniţiativelor de dinamizare ale schimburilor comerciale europene", a declarat preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

"Pentru EUROCHAMBRES este foarte importantă opinia Comisiei Europene cu privire la această macro-regiune pentru Carpaţi, fiind încurajate cu precădere colaborările la nivelul celor patru macro-regiuni. La nivelul Strategiei pentru Regiunea Dunării se regăsesc majoritatea statelor vizate în strategia pentru Carpaţi. Pentru a clarifica însă această problemă, EUROCHAMBRES trebuie să se consulte cu toţi membri săi pentru a identifica posibilitatea unei susţineri la nivel european", a declarat Ben Butters, director general EUROCHAMBRES.

"Polonia, precum şi camera de comerţ polonă, apreciază calitatea colaborării cu România şi CCIR, în toate formatele internaţionale în care sunt partenere, cum ar fi Iniţiativa celor Trei Mări (3SI). Suntem astăzi, aici, la invitaţia colegilor români pentru a prezenta viziunea noastră referitoare la dezvoltarea durabilă a Regiunii Carpatice din Polonia. Vom continua efortul de a convinge Comisia Europeană în ceea ce priveşte susţinerea acestei regiuni, dar, în egală măsură, apreciem si vom lua în considerare posibilitatea de a fi parteneri în strategia SUERD", a declarat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Poloniei, Marek Kloczko.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ma intrebam de ce nu se mai produc chibrite la noi in tara?Poate fi si faptul ca prin ”exploatarea rationala a lemnului” si exportul bustenilor in locul mobilei s-au inchis fabricile de mobila si cele care produceau scanduri si acuma busteni se duc afara.Curat murdar coane Fanica!Aceasta demonsreaza cat de corupt e parlamentul si guvernul.Nici nu ma mai mira.Si-au marit salariile pe ascuns,precum hotii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb