Câmpanu: Partidul independenţilor, pol de atracţie pentru nemulţumiţii din PNL şi PSD

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 12 martie 2010

Noul partid de centru stânga, intitulat Uniunea Naţională pentru Progresul României, urmează să fie înfiinţat săptămâna viitoare

Liderul grupului mixt din Senat, Liviu Câmpanu, a anunţat că parlamentarii independenţi vor să înre-gis-treze, săptămâna viitoare, la Tribunal, partidul politic de centru- stânga care urmează să fie înfiinţat.

"Noua formaţiune pe care o vom crea va fi o formaţiune de centru-stânga, a cărei denumire este Uniunea Naţională pentru Progresul României, şi sper ca, în cursul săptămânii viitoare, să o putem înre-gistra la Tribunal", a declarat Liviu Câmpanu, citat de Agerpres.

Sigla este compusă din iniţialele partidului aşezate pe un scut, în faţa unei acvile ce ţine în cioc o cruce, iar culorile formaţiunii vor fi alb şi roşu, culorile socialiştilor europeni.

"Roşu şi alb sunt şi culorile cu care Obama a câştigat alegerile în SUA şi sper să fie de bun augur", a apreciat senatorul.

Câmpanu a precizat că data înregistrării noului partid depinde de finalizarea strângerii semnăturilor necesare. Până în prezent, conform sursei citate, au fost centralizate circa 8.000 de semnături, procedura fiind declanşată marţi.

Senatorul a adăugat că pentru înregistrarea partidului sunt necesare cel puţin 25.000, din cel puţin 18 judeţe, nu mai puţin de 700 pentru fiecare dintre acestea.

Structura de conducere urmează să fie formată dintr-un preşedinte, un preşedinte executiv, un secretar general, opt vicepreşedinţi şi un preşedinte de onoare, dar nu s-a stabilit, deocamdată, cine va ocupa aceste funcţii, a precizat Câmpanu.

Senatorul a completat că a fost stabilită doctrina partidului şi se lucrează la statut şi la program.

Câmpanu a precizat că fostul parlamentar PSD Octav Cozmâncă nu s-a alăturat acestui demers şi a menţionat că senatorul Cristian Diaconescu va face parte din noul partid.

Liviu Câmăpanu a declarat: "Puteţi fi convinşi, însă, că vor mai exista şi alte plecări din PNL şi din PSD, cu atât mai mult cu cât, cred eu, că noua formaţiune politică va fi un centru de atracţie pentru mai mulţi politicieni nemulţumiţi de modul în care partidele lor au înţeles să facă politică în momentul de faţă. Şi, mai ales, va fi un centru de atracţie pentru cei care nu au făcut politică până acum în România".

Independenţii au închiriat deja, potrivit senatorului, două imobile în Capitală, unul care va fi destinat sediului central şi unul pentru organizaţia de Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb