CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL Tricolorele se luptă cu adversarele şi coronavirusul

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 2 decembrie 2020

Echipa naţională va debuta, mâine, la Campionatul European de handbal feminin, din Danemarca. Înainte de prima confruntare cu adversarele, handbalistele tricolore au pierdut un prim meci, cu coronavirusul, o componentă de bază a echipei fiind nevoită să rămână acasă, în carantină. Cu toate problemele, selecţionerul naţionalei de handbal feminin Bogdan Burcea este convins că echipa poate surprinde cu unitatea de grup, cu inteligenţa şi cu disciplina tactică: "România poate surprinde cu unitatea de grup, cu inteligenţa şi cu disciplina tactică. (...) Întâlnim trei adversari (Germania, Polonia, Norvegia) care au în componenţă un număr mare de sportive angrenate în competiţiile majore europene. Toate cele trei echipe au obţinut rezultate destul de bune atât la nivel de cluburi, cât şi la nivelul echipei naţionalei. Meciul de debut împotriva Germaniei e foarte important pentru noi. Este un meci în care un eventual rezultat pozitiv ne poate construi un capital de încredere, important în abordarea ultimelor partide din grupă cu Polonia şi Norvegia. Ne-am decis să luăm lucrurile pas cu pas, să ne concentrăm maxim pe prima partidă. Asemănările dintre Germania şi Polonia, exceptând mici diferenţe între cele două echipe, ne ajută pentru acest debut. Ultimul meci în compania Norvegiei, care nu mai are nevoie de prezentare, e una dintre cele mai performante echipe în ultimii 20-25 de ani, cred că este o provocare pentru fiecare adversar." Selecţionerul a vorbit şi despre problemele legate de actuala criză sanitară: "Crina Pintea reprezintă o absenţă importantă în angrenajul echipei naţionale în ambele faze de joc, atac şi apărare, însă mesajul meu pentru fete a fost foarte simplu. În momentul în care am avut certitudinea că ea nu se poate alătura echipei, cele care sunt obligate să suplinească acest post, trebuie să fie Crina la pătrat din toate punctele de vedere. Am urmat protocolul, am aşteptat cu teamă rezultatele testărilor, însă acestea sunt vremurile pe care le trăim, ne supunem acestor reguli care sunt în favoarea noastră şi a fenomenului în general". Handbalista Crina Pintea şi doi masori ai lotului feminin al ţării noastre au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, înaintea turneului final al Campionatului European din Danemarca. Lotul cu care delegaţia tricoloră se prezintă la EURO 2020 este următorul:

Eliza Buceschi - CS Rapid Bucureşti, Denisa Dedu - CSM Bucureşti, Nicoleta Dincă - CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, Alexandra Dindiligan - HC Zalău, Yuliya Dumanska - Podravka Koprivnica, Ana Maria Iuganu - SCM Gloria Buzău, Cristina Laslo - CS Minaur Baia Mare, Ana-Maria Măzăreanu - CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, Laura Moisă - CSM Bucureşti, Cristina Neagu - CSM Bucureşti, Lorena Ostase - CSM Slatina, Anca Polocoşer - CS Minaur Baia-Mare, Andreea Popa - CS Minaur Baia-Mare, Laura Popa - CS Rapid Bucureşti, Ana-Maria Savu - SCM Craiova, Sonia Seraficeanu - CS Minaur Baia-Mare, Alexandra Subţirică Iovănescu - SCM Gloria Buzău, Ana-Maria Ţicu - SCM Craiova. Staff-ul tehnic este compus din: Bogdan Burcea - Antrenor Principal, Robert Licu - Antrenor Secund, Fort Mauri Jaume - Antrenor Portari,

Ştefan Ciuntu - Preparator Fizic, Ioan Radu Cheregi - Performance Analyst, Florin Ciocoiu - Doctor, Valentin Cucu - kinetoterapeut, Lavinia Vlangar - kinetoterapeut,

Nicoleta Alexandrescu - Team manager, Doru Costică - Media Manager.

Vedeta lotului nostru,Cristina Neagu a anunţat că jucătoarele din naţionala se vor gândi la suporteri şi la România, la meciurile pe care le vor disputa la CE de handbal: "În două zile jucăm la Campionatul European de handbal. Totul se desfăşoară în condiţii speciale, aşa cum este această perioadă pentru noi toţi. Ca întotdeauna, am fi vrut să ne bucurăm de încurajările suporterilor noştri din tribune, dar ştim sigur că veţi fi lângă noi cu gândul şi inima, oriunde v-aţi afla. Ne vom gândi la voi şi vom juca pentru voi, pentru noi şi pentru România. În această perioadă putem să ne bucurăm în sinea noastră, să avem cât mai multă grijă de familiile noastre şi să fim cu toţii cu sufletul alături de echipa noastră naţională."

Echipa noastră va juca primul meci pe 3 decembrie, contra Germaniei, pe 5 decembrie urmează meciul cu Polonia, iar două zile mai târziu cel cu Norvegia. Tricolorele vor evolua la Kolding, după ce Danemarca a preluat întreaga organizare a turneului, în urma retragerii Norvegiei din calitatea de co-organizatoare, din cauza pandemiei de coronavirus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb