Campus Apple de un miliard de dolari

Ziarul BURSA #Internaţional / 14 decembrie 2018

Apple va investi 1 miliard de dolari pentru construirea unui nou campus în North Austin, Texas, a anunţat producătorul iPhone.

În următorii trei ani, compania urmează să înfiinţeze şi alte centre de operaţiuni în Seattle, San Diego şi Culver City, California, precum şi să extindă activităţile din Pittsburgh, New York şi Boulder, Colorado.

Campusul din North Austin va avea o capacitatea iniţială pentru 5.000 de angajaţi, care va ajunge ulterior la 15.000 de angajaţi, informează news.ro. Noul campus va fi localizat la circa 1 kilometru de sediul actual al Apple din Austin şi va oferi posturi de ingineri, cercetători, specialişti în finanţe, vânzări şi relaţii cu clienţii. În urma acestei extinderi, Apple va deveni cel mai mare angajator privat din Austin. "Apple este mândră să aducă noi investiţii, locuri de muncă şi oportunităţi în oraşe din Statele Unite şi să dezvolte semnificativ parteneriatul de un sfert de secol avut cu acest oraş şi oamenii din Austin", a afirmat directorul general al Apple, Tim Cook, într-un comunicat. Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a afirmat că decizia "este o dovadă a calităţii ridicate a forţei de muncă şi a mediului economic fără egal oferit de Texas".

Pe de altă parte furnizorii grupului american vor analiza mutarea producţiei telefoanelor iPhone din China în altă ţară, dacă tarifele impuse de SUA pentru produsele electronice importate vor creşte exploziv, însă deocamdată compania americană nu are planuri referitoare la o mutare. Furnizorii acestei companii intenţionează să păstreze modelul actual de producţie chiar dacă autorităţile americane vor introduce taxe vamale de 10% pentru smartphone-urile din China, însă vor reanaliza situaţia dacă preşedintele Donald Trump va decide să introducă tarife vamale de 25%. Până acum, telefoanele iPhone, din care majoritatea sunt asamblate de subcontractorul taiwanez Hon Hai Precision Industry Co. la uzinele din China şi livrate la nivel mondial, au fost scutite de războiul comercial dintre primele două economii ale lumii. Analiştii de la RBC au calculat că introducerea unor tarife vamale de 10% ar duce la o scădere cu un dolar a câştigurilor pe acţiune realizate de Apple, dacă toate produsele vândute de Apple în SUA ar fi vizate de aceste taxe, iar compania Apple ar absorbi costurile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb