Candidaţii pentru ASF, în Parlament pentru audieri

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Politică / 13 noiembrie 2018

Candidaţii pentru ASF, în Parlament pentru audieri

În cursul zilei de astăzi vor avea loc audierile în comisiile de specialitate reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, urmând ca mâine, candidaţii la posturile de conducere ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să fie votaţi de către plenul reunit al celor două camere.

Leonardo Badea, actualul preşedinte al ASF este principalul favorit la funcţia de preşedinte al Consiliului de conducere, acesta beneficiind de susţinere politică din partea Partidului Social Democrat (PSD). Tot din rândurile PSD, principalul contra-candidat al lui Leonardo Badea la şefia ASF este vicepremierul Viorel Ştefan, care, în ciuda faptului că nu a primit susţinerea politică a partidului domniei sale, a declarat că proiectul său rămâne preşedinţia autorităţii de reglementare.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis, marţi, 6 noiembrie, amânarea pentru săptămâna aceasta a audierilor pentru autoritatea care reglementează, autorizează şi supraveghează entităţile din pieţele financiare non-bancare.

Pe 5 noiembrie, PSD a decis să-l sus­ţină pe Leonardo Badea pentru un nou mandat de patru ani la şefia autorităţii.

Atunci, Liviu Dragnea a declarat că personal îl susţine pe vicepremierul Viorel Ştefan la şefia ASF, dar că membrii de partid din cadrul CeXN au ridicat problema demisiei domnului Badea de anul trecut din funcţia de parlamentar, legislaţia ASF cerându-i acestuia să renunţe la orice funcţie publică sau politică pentru a ocupa funcţii în autoritate.

Joi, 8 noiembrie, Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare Reasigurare (PRBAR) din România a emis un comunicat prin care afirmă că este nevoie de continuitate în mandatul actualei conduceri a ASF.

"Având în vedere faptul că ne aflăm în plin proces de adoptare a unor viitoa­re Norme ce vor schimba radical modul de distribuţie a asigurărilor, dar se lucrează şi la revizuirea actualei Legi RCA, ce va avea un impact important asupra consumatorilor români, concluzionăm că factorul decizional de continuitate este unul deosebit de important pentru actuala etapă a indus­triei de asigurări din România. Astfel, PRBAR se alătura iniţiativei celorlalte categorii de consumatori şi consideră că este nevoie de continuitate în mandatul actualei conduceri ASF, deoarece prin eforturile comune depuse de toţi stakeholderii implicaţi în buna funcţionare a pieţei asigurărilor din România, am reuşit să menţinem în ultimii 2 ani un echilibru în piaţă şi să îmbunătăţim constant calitatea serviciilor oferite consumatorilor", arată PRBAR în comunicat.

Totodată, diferite asociaţii de protecţie a consumatorilor, printre care Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor şi Intereselor Consumatorilor (APCONS), şi asociaţii reprezentative ale transportatorilor, precum FORT, şi-au declarat şi ele susţinerea pentru actuala conducere a ASF, solicitând să fie asigurată stabilitatea prin continuitatea mandatului membrilor ASF.

La finalul termenului de depunere, 33 de candidaţi şi-au depus candidaturile pentru cele nouă posturi din Consiliul ASF.

Aceştia sunt:

- pentru funcţia de preşedinte ASF: Leonardo Badea, Micu Andrei-Răzvan, Sava Claudia Cătălina, Adrian Simionescu, Viorel Ştefan, Radu Toia şi Mircea Ursache. Candidaţii pentru funcţia de prim-vicepreşedinte ASF: Doina Elena Dascălu, Micu Andrei-Răzvan şi Sava Claudia Cătălina.

- pentru funcţia de vicepreşedinte ASF: Micu Andrei-Răzvan, Sava Claudia Cătălina, Toia Radu, Mircea Ursache, Armeanu Ştefan Daniel, Baranga Laurenţiu Paul, Bota Marius Sorin Ovidiu, Coca Constantinescu, Gheorghe Cornel, Gabriel Grădines­cu, Cris­tian Roşu, Andrei-Liviu Stamatian, Mircea Oancea şi Călin Mihai Rangu.

- pentru membrii neexecutivi: Birtalan Joszef, Bolchi Florin, Constantinoiu Vicenţiu-Marian, Crăciunică Gabriela Luminiţa, Diab Camelia, Giures­cu Ion, Marcu Gheorghe, Mitroi Adrian, Socol Aura Gabriela, Ştefan Belloiu, Vorniceanu Marius, Wlassopol Ovidiu Răzvan Alexandru Isar, Dobrescu Clelia, Daniela Mancaş Cătălin şi Alin-Eugen Iacob.

Cele patru categorii de funcţii cores­pund structurii de conducere a ASF - preşedintele, prim-vicepreşedintele, trei vicepreşedinţi şi patru membri neexecutivi (nouă membri în total).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am scris anonim de multe ori (permite domnul Make). De lene. Dar nu gasesc un pseudonim potrivit. Domnule Make, inteleg ca publicati elucubratiile COTAR si PRBAR si alti tractoristi de astia necunosuti numiti in mod rusinos "asociatii"...dar totusi, ce a facut conducerea ASF pana acum? Nimic. Aia de la inceput sunt niste adunaturi fara competente: Omu'cu fata de Gulag (Ursache) care nu a reusit nimic in piata de capital, zombie-ul de la pensii (Giurascu) care nu a marait nimic cand stapanii au incercat disperati sa distruga pensiile private (Noroc cu UE) sau Coca Constantinescu, fotbalistul ASF (pentru connoisseur) care a prostit credulii ca el e Mesia al RCA, dar care nu stie definitia corecta a RCA. Mai raman Gabitza Boca feisbucista de serviciu, Marcu cu Arcu sau Trepiedul lu'Olguta (tinea camera video pe umar, asta ii este meseria). Si altii din CASF de care vorbim alta data. Si nu uitam de vipera de Copariu Cipri de la Emitenti ASF care ciripeste mult si prost sustinut de epoleti. Nu uitam nici de tine sarpe. Pe Leo l-am tot injurat pana acum, spunand adevarul. Inciocatul asa cu mutra de dubios este la cel mai jos nivel uman si nu merita nici o ora sa fie Presedinte in ASF. E tarziu si il mai injur si maine. Noroc. Ce a facut conducerea ASF sa mai merite un mandat?? Nimeni nu stie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb