ZIARUL BURSA

13 noiembrie 2018
Ediţia din 19.10.2024
"Distribuţia a 90% din profit nu afectează programul investiţional al Nuclearelectrica"

EDIŢIE SPECIALĂ "Distribuţia a 90% din profit nu afectează programul investiţional al Nuclearelectrica"

Piaţa de Capital / 13 noiembrie 2018

Interviu cu domnul Cosmin Ghiţă, director general interimar Nuclearelectrica

"Compania nu a atins niciodată orele de oprire neplanificată preconizate într-un an"

Reporter: Care este stadiul negocierii memorandumului cu partea chineză şi în ce măsură administratorii Nuclearelectrica consideră realistă acordarea garanţiilor de stat pentru investiţia în cele două reactoare de la Cernavodă?

Cosmin Ghiţă: Suntem în ultima etapă a procedurii, şi anume negocierea Actului Constitutiv şi a Acordului Investitorilor, practic documentele investiţiei, pentru înfiinţarea noii companii de proiect, un JVCo în care, conform Strategiei de continuare a proiectului Unităţilor 3 şi 4, lansată de Guvernul României în anul 2014, acţionarul majoritar, investitorul selectat CGN (China General Nuclear Power Corporation), va deţine cel puţin 51% din acţiuni. Contribuţia SNN şi a statului român în cadrul companiei de proiect va fi cu activele existente pe amplasamentul CNE Cernavodă şi rezervele de apă grea.

Evoluţie sub preţul din ofertă pentru acţiunile Nuclearelectrica

EDIŢIE SPECIALĂ / DE LA LISTARE ŞI PÂNÂ ÎN PREZENT Evoluţie sub preţul din ofertă pentru acţiunile Nuclearelectrica

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 13 noiembrie 2018

Analişti: "Rezultatele financiare - cauza scăderii titlurilor SNN în primii ani după intrarea la tranzacţionare"  

Irina Răilean, Banca Transilvania: "Condiţiile nefavorabile de piaţă şi reglementările excesive au dezamăgit investitorii"

Maria Vlad, BRK Financial Group: "Preţul din ofertă a fost dat, în principal, de entuziasmul investitorilor, având la bază rezultatele financiare din anul listării"

De la listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) de acum cinci ani (noiembrie 2013) şi până în prezent, cotaţia titlurilor Nuclearelectrica (SNN) s-a tranzacţionat aproape numai sub preţul la care s-a încheiat oferta de vânzare de acţiuni, de 11,2 lei/unitate, iar, până la finalul anului 2016, evoluţia titlului SNN a fost preponderent decorelată de cea a indicelui BET, cel mai important coş de acţiuni al BVB.

Prezentarea companiei

EDIŢIE SPECIALĂ Prezentarea companiei

Valentin M. IonescuPiaţa de Capital / 13 noiembrie 2018

Misiune 

Societatea Naţională Nuclearelectrica SA a fost înfiinţată prin hotărâre a guvernului în 1998 (HG nr. 365/1998), pentru producerea de energie electrică şi termică prin utilizarea tehnologiei nucleare, vânzarea energiei electrice şi termice produse prin procedeul nuclear şi clasic, fabricarea şi vânzarea de combustibil nuclear, precum şi pentru constituirea şi conservarea stocului de apă grea şi de combustibil nuclear şi clasic.

Parcursul Nuclearelectrica la Bursa de Valori Bucureşti

EDIŢIE SPECIALĂ Parcursul Nuclearelectrica la Bursa de Valori Bucureşti

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 13 noiembrie 2018

Nuclearelectrica a derulat, în perioada 9 - 20 septembrie 2013, o ofertă publică iniţială de vânzare de acţiuni (IPO), în cadrul căreia au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) un număr de 25.368.236 de acţiuni nominative, cu o valoare nominală de 10 lei/acţiune, reprezentând 10% din capitalul social al emitentului.

"Băncile nu au crezut, la început, în CSALB"

"Băncile nu au crezut, la început, în CSALB"

Bănci-Asigurări / 13 noiembrie 2018

Interviu cu Alexandru Păunescu, membru în Colegiul de Coordonare al Centrului de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar

Reporter: Cum a evoluat relaţia dintre bănci şi consumatori în ultimii trei ani, ţinând cont că 2015 a fost anul în care a explodat francul elveţian şi, odată cu acesta, şi litigiile dintre cele două părţi, dar şi că în acelaşi an a apărut CSALB?

Alexandru Păunescu: Mi se pare că lucrurile au evoluat din 2015 şi până în prezent. Motivul principal pentru care s-a ajuns la relaţia conflictuală dintre bănci şi consumatori nu este numai lipsa de educaţie financiară, ci şi o înţelegere precară a relaţiei dintre cele două părţi.

Lucian Şova va falimenta transportul feroviar de marfă

SINDICATELE:  Lucian Şova va falimenta transportul feroviar de marfă

George MarinescuCompanii / 13 noiembrie 2018

Iulian Măntescu, preşedintele FMLR: "România nu este pregătită, din punct de vedere al infrastructurii şi din punct de vedere tehnic, să rămână într-un singur om pe transportul feroviar de marfă"  

Gruia Stoica, acţionar majoritar al societăţii Grup Feroviar Român: "Dacă nu se vor lua măsuri rapide privind reducerea deficitului de mecanici de locomotivă, preconizez că, în curând, vom avea un milion de camioane în plus pe şoselele ţării, care oricum sunt deja prea aglomerate"

Dezbaterea publică privind emiterea unui ordin al ministrului transporturilor în vederea introducerii schemei simplificate de circulaţie pentru trenurile de marfă a readus în atenţie probleme cu care se confruntă operatorii de pe calea ferată: infrastructură feroviară în stare de degradare continuă, lipsă de personal calificat şi tehnică deficitară. Indiferent că vorbim despre companiile de stat sau despre companiile private, situaţia este aceeaşi, iar ministerul de resort pare preocupat să emită fel de fel de acte normative menite să pună în acord legislaţia internă cu aceea europeană, dar nu ţine cont de condiţiile tehnice precare cu care se confruntă transportul feroviar din ţara noastră în comparaţie cu cel din majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene.

"Ne gândim să accesăm alte surse de finanţare"

ADRIAN VOLINTIRU, ROMGAZ: "Ne gândim să accesăm alte surse de finanţare"

Teona TomoiagăCompanii / 13 noiembrie 2018

Romgaz intenţionează să acceseze alte surse de finanţare decât cele utilizate în acest moment, pentru realizarea de alte investiţii decât cele pe care la are în derulare în prezent, a declarat, ieri, Adrian Volintiru, directorul general al companiei, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la aniversarea a cinci ani de la listarea Romgaz la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Candidaţii pentru ASF, în Parlament pentru audieri

Candidaţii pentru ASF, în Parlament pentru audieri

Mihai GongoroiPolitică / 13 noiembrie 2018

În cursul zilei de astăzi vor avea loc audierile în comisiile de specialitate reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, urmând ca mâine, candidaţii la posturile de conducere ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să fie votaţi de către plenul reunit al celor două camere.

Ministerul Economiei cere bani şi de la Transelectrica

FOAMEA DE BANI A STATULUI CONTINUĂ Ministerul Economiei cere bani şi de la Transelectrica

A.I. Macroeconomie / 13 noiembrie 2018

Acţionarii Transelectrica (TEL) sunt convocaţi, pentru data de 14 decembrie 2018, pentru a aproba distribuirea/redistribuirea sumelor înregis­trate în conturile "rezultat reportat" şi/sau "alte rezerve", în urma solicitării Ministerului Economiei, acţionar majoritar al companiei, informează transportatorul de energie electrică printr-un raport remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

UEFA a inspectat promisiunile şi dosarele

EURO 2020 UEFA a inspectat promisiunile şi dosarele

D.N.Sport / 13 noiembrie 2018

Pentru organizarea Campionatului European din 2020, inspectorii UEFA au întreprins o vizită, a treia, în Capitală pentru a vedea la faţa locului care este stadiul pregătirilor. Dincolo de schimbul de amabilităţi este evident pentru toată lumea că stadiul lucrărilor la stadioanele "de antrenament" este mult întârziat, problemele de infrastructură sunt aceleaşi, iar la Arena Naţională, cea care va găzdui meciurile, avem aceeaşi veche problemă cu gazonul.

Abuzul de antibioticele provoacă pierderi de miliarde de euro

Abuzul de antibioticele provoacă pierderi de miliarde de euro

O.D.Companii / 13 noiembrie 2018

Consumul în exces de antibiotice devine o problemă majoră pentru oameni. Săptămâna mondială de informare asupra antibioticelor (World Antibiotic Awareness Week) sub egida Naţiunilor Unite a debutat ieri având ca scop informarea populaţiei la nivel global cu privire la creşterea rezistenţei organismului uman la antibiotice şi, implicit, încurajarea folosirii celor mai bune practici în rândul publicului larg, al lucrătorilor din domeniul sănătăţii şi al factorilor de decizie, pentru a evita apariţia şi răspândirea acestui fenomen.

CBRE SEMNALEAZĂ O ACTIVITATE INTENSĂ ÎN TRIMESTRUL TREI: 73.000 de metri pătraţi, tranzacţionaţi pe piaţa birourilor

R.R.Companii / 13 noiembrie 2018

Date CBRE la nouă luni: "Cererile de închiriere a spaţiilor de birouri din Bucureşti au însumat 220.000 de metri pătraţi" 

Cererile de închiriere a spaţiilor de birouri din Bucureşti au însumat, în primele nouă luni ale anului, 220.000 de metri pătraţi, iar 76% dintre spaţiile tranzacţionate anul acesta se află în clădiri de birouri de clasă A, arată un comunicat transmis de CBRE.

Gazprom: "Elveţia ne blochează plăţile de la Nord Stream"

Gazprom: "Elveţia ne blochează plăţile de la Nord Stream"

R.R.Internaţional / 13 noiembrie 2018

Plăţile de la operatorii gazoductului Nord Stream către Gazprom au fost blocate printr-un ordin emis de către un tribunal elveţian, ca parte a disputei legale dintre gigantul rus şi compania ucraineană Naftogaz, a anunţat, ieri, producătorul rus de gaze naturale, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

România mai este parte a Uniunii Europene?

Cătălin AvramescuEditorial / 13 noiembrie 2018

Cătălin Avramescu

Iată că m-am înşelat. Dezastrul este deja de proporţii. Şi încă nici nu au început cele şase luni...

Cât am fost ambasador am trecut prin (cred) zece asemenea preşedinţii rotative. Am participat la numeroase mese, simpozioane etc. Mi se păreau un fel de şezători sovietice, fără nici o finalitate. Un fel de "fleanca-fleanca", aşa cum place eurocraţilor de la Bruxelles.

Plângere penală pentru cuplul Dragnea-Iordache

Gheorghe IorgoveanuAnticorupţie / 13 noiembrie 2018

Mişcarea civică Iniţiativa România a sesizat, ieri, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind existenţa unui posibil conflict de interese penal în cazul delegării de către Liviu Dragnea a atribuţiilor de Preşedinte al Camerei Deputaţilor către Florin Iordache şi sesizării de către acesta a Curţii Constituţionale în legătură cu revizuirea sentinţelor sau eliminării din dosare penale a unor probelor, sub pretextul existenţei unor protocoale de colaborare între parchete şi Serviciul Român de Informaţii.

ÎN LIPSA ÎNCHEIERII NOULUI CONTRACT COLECTIV DE MUNCĂ Sindicaliştii de la metrou ameninţă cu greva

G.M.Companii / 13 noiembrie 2018

Negocierile pentru contractul colectiv de muncă al angajaţilor de la Metrorex au demarat la începutul lunii septembrie, dar nu au fost finalizate nici până acum, din cauza poziţiei intransigente a conducerii companiei, ce a refuzat mai multe propuneri făcute de sindicate privind creşterea salarială, politica de angajări, siguranţa în exploatare şi a condiţiilor de muncă, precum şi refuzul de a reînnoi acordul privind închirierea spaţiilor comerciale din staţiile de metrou.

Sens unic în ceea ce priveşte demografia

Miscellanea / 13 noiembrie 2018

Populaţia ţării noastre a continuat scăderea din cauze demografice, iar declinul a accelerat în septembrie, când s-au pierdut 1.671 de locuitori, faţă de 1.248 în aceeaşi lună a anului trecut, în principal din cauza scăderii natalităţii, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER-13 Noiembrie 2018

MACRO NEWSLETTER-13 Noiembrie 2018

Macroeconomie / 13 noiembrie 2018

Producţia industrială din Marea Britanie a stagnat în septembrie 2018 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după o creştere anuală de 1% în luna precedentă, pe fondul unei noi stagnări lunare. Producţia din industria prelucrătoare şi-a...

Rulaj de numai 16 milioane de lei

BVB Rulaj de numai 16 milioane de lei

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 13 noiembrie 2018

Valoarea tranzacţionată în prima şedinţă a săptămânii la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de numai 16,27 milioane de lei, cu mult sub media zilnică înregistrată în acest an, de 41,65 milioane de lei, în contextul în care, prin piaţa...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo