ADRIAN VOLINTIRU, ROMGAZ: "Ne gândim să accesăm alte surse de finanţare"

Teona Tomoiagă
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 13 noiembrie 2018

"Ne gândim să accesăm alte surse de finanţare"

Romgaz intenţionează să acceseze alte surse de finanţare decât cele utilizate în acest moment, pentru realizarea de alte investiţii decât cele pe care la are în derulare în prezent, a declarat, ieri, Adrian Volintiru, directorul general al companiei, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la aniversarea a cinci ani de la listarea Romgaz la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Domnia sa a precizat: "Ne gândim în mod foarte serios şi analizăm tot timpul, atât costul capitalului propriu investit cât şi alte oportunităţi. În măsura în care vom dezvolta investiţii noi, pe care ni le dorim şi la care lucrăm, este posibil să accesăm şi alte surse (n.r. de finanţare). Mă refer la atragerea unor investitori care să fie alături de noi în aceste proiecte, la emisiunile de obligaţiuni, la credite bancare sau la alte instrumente, pentru a ne diversifica portofoliul".

Reprezentantul Romgaz a clarificat însă că, în prezent, Romgaz dispune de fonduri operaţionale suficiente pentru a nu fi nevoită să se împrumute, în pofida plăţii dividendelor suplimentare solicitate de către statul român, acţionarul majoritar al companiei.

În ceea ce priveşte proiectul de investiţie într-o nouă centrală electrică de 400 MWh la Mintia, Deva, domnul Adrian Volintiru a subliniat: "Deja este încheiat studiul de fezabilitate, este lansată licitaţia pentru obţinerea unei soluţii a unui studiu tehnic şi conceptual. Parcurgem toate etapele legale ca să putem începe această investiţie. Aş dori să începem în acest an, iar termenul de finalizare ar fi 31 august 2023."

De asemenea, domnul Volintiru a mai afirmat că Romgaz este interesată atât de partea de energie verde, cât şi de creşterea prezenţei în zona offshore din Marea Neagră, în scopul diversificării portofoliului.

Referitor la modul în care este afectată activitatea companiei de procesul intentat de către unul dintre acţionarii societăţii, Radu Micu, care a contestat în instanţă pe motiv de incompatibilitate, în vara acestui an, hotărârea prin care a fost numit Consiliul de Administraţie al Romgaz, reprezentantul companiei a declarat: "Nu are cum să influenţeze acest proces activitatea. Din punctul nostru de vedere este o glumă, dar pe care o să o tratăm cu toată seriozitatea. Procesul este în curs. Nu am cum să vorbesc mai multe despre el, dar privim cu foarte mare optimism tot acest proces".

Totodată, domnul Volintiru a mai subliniat că ar fi nevoie ca alte companii importante să se listeze pe piaţa noastră de capital.

"Consider că atragerea de noi investitori puternici reprezintă o prioritate. Pieţele de capital în dezvoltare au nevoie să atragă din ce în ce mai mulţi investitori sănătoşi, cu o lichiditate cât mai bună. De asemenea, consider că ar fi nevoie ca mai multe companii să exercite eforturi în vederea listării pe pieţele de capital".

Acţiunile SNG au intrat la tranzacţionare pe piaţa principală a BVB pe 12 noiembrie 2013, în urma derulării cu succes a unei oferte publice secundare iniţiale în valoare cumulată de 1,7 miliarde lei, derulată atât pe BVB, cât şi pe bursa din Londra. Pentru România, a fost cea mai mare ofertă derulată de statul român prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), până la acea dată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb