CANDIDATURĂ PENTRU FUNCŢIA DE PROCUROR GENERAL: Lazăr - singurul cu dosarul complet la termenul limită de depunere a candidaturilor

D.V.
Politică / 1 aprilie 2019

Augustin Lazăr (Surs foto: Twitter)

Augustin Lazăr (Surs foto: Twitter)

Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu şi-au depus candidaturile pentru funcţia de procuror general, însă doar dosarul lui Lazăr a fost complet la termenul limită de depunere a candidaturilor, potrivit anunţului făcut de Ministerul Justiţiei. Ceilalţi trei candidaţi au termen până luni, la ora 17:30, să depună documentele lipsă.

"Candidaturile depuse la Ministerul Justiţiei pentru selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia vacantă de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt: Lazăr Augustin, Drilea - Marga Pompiliu Marian, Scutea Gabriela şi Horodniceanu Daniel Constantin", a transmis Ministerul Justiţiei, informează News.ro.

Dosarele lui Drilea, Scutea şi Horodniceanu trebuie completate, până luni, ora 17.30.

Drilea trebuie să prezinte declaraţiile privind necolaboarea cu Securitatea şi o declaraţie de interese, Scutea trebuie să depună dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime prevăzute de lege, iar Daniel Horodniceanu, declaraţia din care să rezulte că nu are un interes personal, ce influenţează sau ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate şi imparţialitate a atribuţiilor prevăzute de lege.

"După primirea documentelor solicitate, Ministerul Justiţiei va publica lista cu persoanele care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie, precum şi data susţinerii interviului", a precizat MJ.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat, în 14 martie, procedura de selecţie pentru noul procuror general, în condiţiile în care mandatul lui Augustin Lazăr în acest post expiră la sfârşitul lunii aprilie.

Candidaţii participanţi la selecţie vor susţine, în perioada 3-4 aprilie, un interviu cu ministrul Justiţiei.

Rezultatele selecţiei se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, în 5 aprilie.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Augustin Lazăr, pretins campion al justiției în democrație, este un procuror de tip comunist, implicat în respingerea cererilor de liberare condiționată a disidentului român Iulius Filip.

    Lazăr este cîinele deținuților de la Aiud dar și procurorul faimos care s-a ocupat de casele lui Klaus Iohannis. Sub Augustin Lazăr toate dosarele s-au rătăcit sau au fost îngropate.  

    1. Augustin Lazar este o sluga securistica.

      Lazăr a rămas singura sperietoare pentru infractorilor din parlament, după plecarea lui Kovesi; competent, onest, perseverent în urmărirea infractorilor, dă insomnii hoților din politică și slugilor lor.

      Era sperietoarea disidenților, a fost șeful comisiei de șantaj care s-a ocupat de arhiva SIPA, este angajatorul penalei Kovesi de după revocare, el însuși fiind revocat.

      Practic, tractoristul securist, protectorul mafiei imobiliare de la Sibiu, își dă insomnii singur. Dinți nu mai are demult. 

      Cati ani sa aiba oare A.L. pentru a fi putut avea vreo legatura cu detinutii de la Aiud ? Care Aiud a fost faimos cumva pana prin anii 60-70 din secolul trecut. Nu cumva mananci cu lingura rahat?

      Propaganda securistă nu se adresează persoanelor cu peste un neuron. De asta ți se potrivește.

    Asociația 21 Decembrie solicită demisia procurorului general al României Augustin Lazăr.

    „În urmă dezvăluirilor din media de azi 31.03.2019, Asociația „ 21 Decembrie 1989 ” solicită imperativ demisia Procurorului General Augustin Lazăr. Totodată solicităm ca Augustin Lazăr să prezinte scuze public Președintelui României, Domnului Klaus Iohannis și tuturor românilor.”, transmite Asociația printr-un comunicat. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb