Capacitatea Aeroportului Otopeni creşte cu 50% în 2010

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 19 noiembrie 2007

Capacitatea Aeroportului Otopeni creşte cu 50% în 2010

Capacitatea de tranzit a Aeroportului Henri Coandă - Otopeni va creşte cu 50% în 2010, până la şase milioane de pasageri, în urma finalizării unei investiţii de 80 de milioane de euro care vizează lucrări extinse de modernizare a infrastructurii aeroportuare, a declarat directorul de relaţii externe al Aeroportului, Valentin Iordache, cu ocazia Romanian Airports Forum. "Capacitatea Aeroportului Otopeni va creşte cu 50 la sută, până la şase milioane pasageri în 2010, însă aeroportul poate asigura tranzitul pentru aproximativ opt milioane de pasageri la acest trafic", a explicat reprezentantul Aeroportului, citat de Rompres.

Oficialul a menţionat că, până la sfârşitul anului, reprezentanţii aeroportului vor semna contractul de lucrări cu consorţiul RomAirport, care se va ocupa de faza a treia de dezvoltare a Aeroportului. "În această fază se va dubla numărul de burdufuri şi cel al ceck-in-urilor, de la 44 la 82, ceea ce va permite o creştere a calităţii serviciilor pe aeroport", a explicat Valentin Iordache.

Totodată, vor fi extinse aerogările de plecări internaţionale, 50 la sută, şi cea de sosiri internaţionale, tot cu 50 la sută. Aeroportul îşi va moderniza fluxurile în conformitate cu Acordul Schengen, un salon oficial modernizat, urmând să fie modernizată pista 1 şi să fi construită o nouă parcare.

Planurile de extindere a aeroportului includ construcţia unui nou terminal de plecări şi o platformă multimodală destinată transportului cargo, însă lucrările vor începe cel mai devreme în 2011. Aeroportul Henri Coandă va atinge în acest an capacitatea maximă de trafic, de 4,5 milioane de pasageri, ceea ce reprezintă o creştere cu 40 la sută a numărului de pasageri comparativ cu anul trecut, când s-au înregistrat circa 3,5 milioane de pasageri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb