Capitala lucrului prost făcut

D.N.
Ziarul BURSA #Omul sf(M)inteste locul / 3 decembrie 2014

Capitala lucrului prost făcut

Un mic viscol şi o zi liberă au dat peste cap circulaţia în Capitală. Conform unor experţi, este ideal ca o mini - vacanţă să fie urmată de o zi liberă. Din nefericire, sfaturile experţilor nu sunt ascultate de chiar toată lumea, o mare majoritate decizând să se prezinte la lucru.

Având în vedere că niciodată zăpada nu vine suficient de târziu, şi în acest an autorităţile au fost luate puţin prin surprindere. Din cauza celor 2-3 centimetri de zăpadă, ieri de dimineaţa haosul pusese stăpânire pe traficul din Bucureşti. Cum numeroase semafore au căzut "în luptă" încă de pe 1 decembrie, multe intersecţii s-au transformat în uriaşe maşini de tocat nervi. Din fericire, carosabilul s-a prezentat în condiţii acceptabile pe străzile principale, la acest lucru contribuind...traficul intens. Străzile din jurul Pieţei Presei, Pasajul Mărăşeşti, Bulevardul Barbu Văcărescu, Şoseaua Ştefan cel Mare, Strada Plevnei , majoritatea arterelor din cartierul Drumul Taberei, dar şi zona centrală au fost supra - aglomerate ieri până în prânz.

Nici cei care au ales să se deplaseze cu transportul în comun nu au fost mai norocoşi. Multe dintre staţiile RATB nu au fost curăţate de nimeni, iar autobuzele şi troleibuzele s-au deplasat anevoios prin traficul de coşmar. Probabil pentru a întreţine buna dispoziţie, în autobuze încă rulează spoturile care ne anunţă că mai sunt bilete la concertul pe care îl vor susţine Al Bano şi Romina Power ... pe 5 noiembrie 2014, în Bucureşti.

Aşa cum s-a anticipat încă din timpul verii, noile piste dedicate bicicliştilor, apărute în ultimele luni, sunt aproape imposibil de curăţat de zăpadă în absenţa unor utilaje adaptate dimensiunilor acestora. Practicanţii de sporturi extreme sunt mulţumiţi, au spaţiu de antrenament. Comandamentele de iarnă transmise în direct sunt la fel de eficiente ca mai toate activităţile care se desfăşoară la TV şi în care politicienii mimează excelent competenţa. Teoretic lucrurile sunt sub control, practic...

Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române a anunţat ieri că circulaţia este îngreunată pe mai multe drumuri naţionale din judeţele Vâlcea, Dolj, Olt, Gorj, Caraş-Severin, Harghita, Covasna, Brăila, Ialomiţa şi Tulcea, din cauza zăpezii, care pe unele porţiuni de drum măsoară... doi-trei centimetri. Din fericire, nu au fost înregistrate probleme în traficul feroviar şi nu au existat aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise din cauza vremii. Degetul de zăpadă aşternut pe şine a fost învins de puternicele locomotive, dar bătălia a fost aprigă!

Vestea cu adevărat bună a fost dată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), care a anunţat că începând de astăzi vom avea parte de un regim de iarnă normal, cu precipitaţii slabe şi temperaturi uşor pozitive pe timpul zilei. Există însă teama ca următorul viscol să nu vină exact după mini - vacanţa de Crăciun - atunci problemele pot fi mult mai mari.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Aseara la statia Unirii nu se putea trece prin pasaj de aglomerație.

    Toate trotuarele din Piata Unirii sint mizerabil lucrate, apa balteste pe ele tocmai pentru a fi reparate incontinuu ani la rind, pe marginea strazilor numai baltoace imense fara canalizari si inclinatii pentru a se scurge apa, de la mag. Unirea spre Tribunal i-ti rupi gitul pe trotuar din cauza dalarii cu marmura lucioasa, trotuarul de la Unirii Fintini se scufunda, dar politicienii fac caterina la TV si fura pe rupte.

    1. Da' voi, bucurestenilor, stiti cum se circula la Carei, Strehaia, Lugoj sau prin judetul Tulcea ?

      Laaas' ca va descurcati voi, ba cu Vanghelie (apropo, mai mergeti anu' asta la Vanghelion), ba cu Garcea, ca intelegem ca cu "Vacanta Mare" votati data viitoare... Pupati-l in dos pe ala de la sectoru 3 cu imobiliarele... Da' va zic eu, nu e nici o diferenta intre Berceni sau la Antiaeriana si Faurei sau Tandarei , de pilda ori pe la Barlad si Tecuci... Da' voi sunteti buricul tarii si stiti sa jucati table cu Nea Oprescu, nu-i asa ?... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb