Cargoul Polarnet, cu 12.000 de tone de porumb ucrainean la bord, a ajuns în Turcia

V.G.
Internaţional / 9 august 2022

Cargoul Polarnet, cu 12.000 de tone de porumb ucrainean la bord, a ajuns în Turcia

O primă navă care transportă cereale exportate de către Ucraina a acostat la destinaţia finală, în Turcia, anunţă Kievul, cargoul Polarnet, care a plecat vineri din portul ucrainean Ciornomorsk, cu 12.000 de tone de porumb la bord, relatează AFP, potrivit News.ro.

Nava a ajuns la destinaţie ieri, conform programului, după ce a fost inspectată de Centrul de Coordonare Comună (CCC), înfiinţat la Istanbul în baza Acordului internţaional din oraş, semnat în iulie, anunţă Ministerul ucrainean al Infrastructurii.

"Această primă experienţă reuşită (...) ne permite să fim optimişti în privinţa perspectivelor viitoare", a declarat ministrul ucrainean al Infrastructurii Olensandr Kubrakov, citat într-un comunicat, care a mulţumit echipajului pentru că a fost unul dintre primele care au testat acest mecanism.

Cargoul Razoni, prima navă care a plecat din portul Odesa, la 1 august, cu 26.500 de tone de porumb la bord, care ar fi acostat duminică la Tripoli, în Liban, nu a ajuns încă la destinaţie.

Ambasada Ucrainei în Liban a anunţat că "cumpărătorul final din Liban a refuzat să accepte încărcătura, din cauza întârzierii condiţiilor de livrare (cinci luni de zile)".

"Expeditorul se află, aşadar, în căutarea altui destinatar. Acesta se poate afla în Liban sau în altă ţară", a anunţat pe Twitter Ambasada Ucrainei.

Tot mai multe cargouri pleacă zilnic din Ucraina.

Vineri, trei nave încărcate cu porumb, care se îndreaptă către Irlanda, Anglia şi Turcia, au plecat din Ucraina în convoi, potrivit Ministerului turc al Apărării.

Duminică, alte patru nave cargou le-au urmat, au anunţat autorităţile, precizând că acestea transportă aproximativ 170.000 de tone de mărfuri "legate de agricultură".

Invers, un prim vapor a reuşit să acosteze în portul ucrainean Ciornomorsk (sud), la Marea Neagră, pentru a încărca cereale.

Aceasta este o premieră de la invazia Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie, au anunţat autorităţile ucrainene.

La 22 iulie, Rusia şi Ucraina au semnat acorduri separate - validare de Turcia şi ONU - care permit exportul cerealelor ucrainene şi produselor agricole ruseşti, în pofida sancţiunilor impuse de Occident, cu scopul de a atenua o criză alimentară.

În schimbul unei treceri securizate către apele internţionale, navele care intră în porturile ucrainene este necesar să fie inspectate într-un port turc de către experţi ruşi, ucraineni, turci şi ONU.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb