CARMEN DAN, DESPRE RAPORTUL ATRIBUIT DGPI: "Acest document iniţial nu a avut antet"

Andrei Stan
Politică / 14 iulie 2017

Carmen Dan (Sursa foto: Gov.ro)

Carmen Dan (Sursa foto: Gov.ro)

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat astăzi că raportul publicat săptămâna trecută de Rise Project şi atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI) nu a avut iniţial antet şi că documentul a fost redactat "cu intenţia de a urmări alte interese decât cele procedurale", relatează News.ro.

Dan a mai spus că va sesiza "nişte instituţii" în acest caz.

Ministrul a declarat, la Universitatea de Apărare "Carol I": "Am informaţia certă că acest document, iniţial, nu a avut antet, de aceea eu concluzionez că acest document a fost redactat, pre-redactat, cu intenţia de a urmări alte interese decât cele procedurale. Cred că a fost redactat în 2011.(...) Voi sesiza nişte instituţii, dacă din analiză va reieşi că am posibilitatea legală, şi mă îndoiesc că nu aş avea-o, iar cei care sunt sesizaţi au responsabilitatea să facă verificări".

Rise Project a publicat săptămâna trecută un raport atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Internă, intitulat "Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman", care descrie o "reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ" formată de Liviu Dragnea. În document, Dragnea este prezentat drept "deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA". Rise Project a scris că raportul vorbeşte despre afacerile cu bani publici ale grupării, despre zeci de licitaţii, despre controlul real al firmei "Tel Drum", lucrări fictive, donaţii suspecte la partid, cercuri relaţionale şi influenţă. Publicaţia on-line mai susţine că, în prezent, documentul se află în arhiva DGPI.

DNA a anunţat că o parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul direcţiei. Dosarul a fost constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii dispunând în 19 februarie 2016 începerea urmăririi penale in rem pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei. Totodată, DNA preciza că după începerea urmăririi penale au fost solicitate informaţii inclusiv de la autorităţile din Brazilia.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a respins informaţiile prezentate de Rise Project privind legăturile sale cu firma "Tel Drum", afirmând că nu are acţiuni la purtător şi nici nu se află "în spatele" acestei societăţi.

Liviu Dragnea a contestat şi informaţiile privind afacerile sale în Brazilia: "N-am ascuns niciodată că am mers în această ţară. Am avut îndrăzneala să merg şi în alte ţări. Nici lucrul ăsta nu l-am ascuns. N-am transferat bani în Brazilia, n-am transferat bani în nicio altă ţară. N-am făcut afaceri în Brazilia şi nu am afaceri în Brazilia şi nici în altă ţară".

De asemenea, Dragnea a susţinut că totul a pornit de la George Soros, care este, în opinia sa, "un personaj malefic".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb