Carmistin derulează, începând din luna august, o amplă campanie de donaţii de alimente, ca parte a eforturilor organizaţiei de a se implica în iniţiative de susţinere a comunităţilor locale, arată un comunicat de presă remis Redacţiei.
Potrivit sursei citate, acţiunile se desfăşoară la nivel naţional şi constau în donaţii de pachete cu alimente din portofoliul propriu, brand La Provincia, către spitale, centre sociale, cămine de bătrâni, precum şi către familii nevoiaşe, donaţiile de ouăle BIO marcând primă etapă a campaniei.
Astfel, 45.000 ouă BIO La Provincia au fost distribuite, în condiţii de maximă siguranţă şi igienă alimentară, în satele Scoarţa, Turburea, Săcelu, Alimpeşti, Prigoria, Polovragi şi Ţănţăreni, judeţul Gorj.
Alte 10.000 ouă BIO La Provincia au fost donate de Carmistin către mai multe cantine sociale, centre de zi şi rezidenţiale din Capitală, precum Cantinele Sf. Ana, Sf. Maria şi Sf. Filofteea, Căminul de Bătrâni de la Mănăstirea Pasărea şi cel aparţinând Parohiei Precupeţii Vechi, precum şi în Centrul de Zi pentru Copii "Sfânta Mc. Sofia". Peste 2.000 ouă BIO au ajuns, de asemenea, în judeţul Bacău, prin Asociaţia Patmos Oneşti.
"Prin iniţierea campaniei de donaţii alimente, ne dorim să contribuim la cultivarea binelui comun în societate, într-un un exemplu de solidaritate cu comunităţile locale în care activăm şi nu numai. Campania noastră continuă toată luna august şi vizează în mod special instituţii şi centre care se îngrijesc de copii, dar şi de adulţii şi bătrânii care au nevoie de sprijinul nostru.", a declarat Andra Paraschiv, reprezentantul Grupului Carmistin.
Compania s-a alăturat, totodată, şi iniţiativei guvernamentale, "Dăruieşte româneşte", donând peste 10.500 ouă BIO în spitalele din judeţul Teleorman, dar şi în câteva centre sociale şi pentru persoane vârstnice din comunele Talpa şi Saelele. Această acţiune face parte dintr-un amplu program de susţinere a sectorului agroalimentar din ţara noastră, în scopul restabilirii unei mai puternice legături între producătorul şi consumatorul român de hrană, prin promovarea de alimente sănătoase, de înaltă calitate, se mai arată în comunicat.