Piaţa de carne din ţara noastră s-ar putea confrunta, în acest an, cu cea mai grea perioadă de la începutul crizei financiare, având în vedere că puterea de cumpărare a românilor se apropie de un prag minim, se precizează într-un comunicat de presă remis de Carmolimp.
"Vom asista şi în 2013 la diminuarea sumelor de bani pe care consumatorii le au la dispoziţie pentru consum. Anul 2013 va fi unul şi mai dificil, iar industria noastră va fi forţată la maxim, pe fondul unei puteri de cumpărare reduse, şi a unui mediu de afaceri slabit", a declarat Olimpiu Şoneriu, directorul general al Carmolimp.
Pentru industria cărnii se pot lua în calcul două scenarii, respectiv de stagnare sau de accentuare a problemelor cu care producătorii se confruntă încă de la începutul crizei, conform precizărilor din comunicat.
"În cel mai bun caz vom vedea o stagnare a pieţii la nivelul actual, dar cu siguranţă tendinţa va fi în continuare spre produsele mai ieftine. Cred că în următoarea perioadă vom asista la o presiune din ce în ce mai mare a producătorilor de carne şi preparate din carne de a ieşi pe pieţe comunitare", a mai declarat Olimpiu Şoneriu.