Carmolimp vrea să se extindă prin achiziţii de mici producători

F.A.
Companii / 11 iulie 2013

Carmolimp vrea să achiziţioneze producători mai mici de profil, pentru a-şi extinde activitatea în alte arii din ţară, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Olimpiu Şoneriu, directorul general Carmolimp, a declarat: "Este un moment foarte bun pentru producătorii mari, cu putere financiară, să crească prin achiziţii, având în vedere că sunt multe ferme mici care se confruntă cu dificultăţi legate de lipsa capitalului de lucru sau pentru investiţii. În ultimii ani, Carmolimp a crescut organic, prin investiţii în extinderea şi modernizarea capacităţilor de producţie, însă acum credem sunt multe oportunităţi de achiziţii în sectorul în care activăm".

Bugetul alocat pentru astfel de achiziţii variază de la câteva sute de mii de euro până la 1-2 milioane de euro, în funcţie de oportunităţile pe care Carmolimp le va identifica în următoarele luni.

"Prin achiziţia unuia sau a doi mici procesatori urmărim să ne extindem şi în alte zone pe care încă nu le acoperim atât de bine. Este mult mai uşor să intri pe noi pieţe beneficiind de experienţa unor jucători care cunosc deja caracteristicile şi nevoile consumatorilor din zonele respective. Toate astea se traduc în costuri mai mici de intrare pe noi pieţe", a adăugat Olimpiu Şoneriu.

Recent, Carmolimp a început exporturile de produse premium în Anglia, Germania şi Belgia.

Carmolimp a avut anul trecut o cifră de afaceri de 30 milioane de euro, în creştere cu 20% faţă de 2011 şi estimează un avans de cel puţin 10% în acest an.

Carmolimp este producător şi distribuitor de carne ambalată şi mezeluri, şi o reţea de 50 de magazine proprii şi peste 60 de unităţi în sistem franciză.

Compania realizează întreg fluxul de producţie, deţinând atât terenuri agricole, ferme şi fabrici de procesare, cât şi un lanţ de distribuţie a produselor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb