Casa Albă va "urmări atent" Rusia

E.D.
Internaţional / 21 aprilie 2014

Casa Albă va "urmări atent" Rusia

Statele Unite, sceptice faţă de intenţiile Moscovei, au avertizat vineri partenerii lor ruşi că îi vor "urmări atent" pentru a se asigura că respectă angajamentele acordului de la Geneva pentru detensionarea crizei din Ucraina, relatează Reuters şi AFP.

Consilierul preşedintelui Barack Obama pentru securitate naţională Susan Rice a considerat că Moscova trebuie să-i dezarmeze de îndată pe separatiştii proruşi din estul Ucrainei şi să-i lase pe observatorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) să se ducă nestingheriţi în regiunea în criză.

"Vom urmări atent Rusia pentru a vedea dacă îşi asumă sau nu responsabilitatea de a-şi folosi influenţa considerabilă pentru dezarmarea miliţiilor neregulate şi ca ele să se retragă din clădirile pe care le ocupă", a declarat Susan Rice. "Şi vom vedea în zilele următoare dacă Rusia îşi respectă angajamentele", a adăugat ea.

Acordul încheiat joi la Geneva între Uniunea Europeană, Statele Unite, Ucraina şi Rusia prevede în special dezarmarea grupurilor armate ilegale şi evacuarea clădirilor ocupate în oraşele ucrainene. Mulţi observatori, cu Barack Obama în frunte, sunt cu toate acestea sceptici că documentul va permite o dezescaladare pe teren.

Casa Albă a avertizat de asemenea Rusia că Moscova s-ar confrunta cu sancţiuni mai aspre dacă nu va reuşi să respecte noul acord internaţional asupra Ucrainei sau va acţiona pentru a trimite forţe ruse în partea de est a ţării, notează Reuters.

"Aceste costuri şi sancţiuni ar putea include vizarea unor sectoare foarte importante ale economiei ruse", a subliniat Susan Rice în faţa reporterilor.

Separatiştii au anunţat vineri că nu sunt legaţi de acordul intermediat de Statele Unite, Rusia, Ucraina şi Uniunea Europeană joi la Geneva şi că guvernul proeuropean de la Kiev "trebuie să părăsească clădirile pe care le ocupă după lovitura de stat", potrivit declaraţiei făcute la Doneţk de Denis Puşilin, unul din aşa-zişii "miniştri" ai guvernului "republicii autoproclamate" acolo.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Degeaba urmaresc ei Rusia, ca nu invata nimic de la ei, tot "tolteci" fuduli ramin, iar toltecul nu-i fudul destul daca nu-i si "aztec"! (a se citi corect toltec si aztec!)

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb