Casa de brokeraj a lui Cristian Sima vrea om în conducerea "Ves" Sighişoara

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 septembrie 2009

Anca Bunea: Am decis să cumpăr 20.000 de acţiuni VESY

"WBS România", casa de brokeraj controlată de Cristian Sima, care deţine 11,57% din producătorul de vase emailate "Ves" Sighişoara (simbol VESY) a cerut revocarea tuturor membrilor Consiliului de Administraţie a societăţii şi alegerea unora noi prin aplicarea metodei votului cumulativ. Solicitarea casei de brokeraj vine cu două săptămâni înainte de Adunarea Generală a Acţionarilor "Ves", completând convocatorul postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Metoda votului cumulativ avantajează acţionarii minoritari, permiţând acestora să îşi trimită un reprezentant în Consiliul de Administraţie al societăţii.

Anca Bunea, directorul general al "WBS" România, a început să cumpere acţiuni VESY în urmă cu câteva săptămâni, când a achiziţionat un pachet de 5.000 de titluri, la preţul de 0,0725 lei/acţiune. Vinerea trecută, Anca Bunea a mai cumpărat 4.500 de acţiuni "Ves" Sighişoara, la acelaşi preţ.

"Am hotărât să achiziţionez un pachet de 20.000 de acţiuni VESY, dar pentru că nu am reuşit, am cumpărat fracţionat pachete mai mici", a declarat,pentru ziarul Bursa, doamna Bunea.

Domnia sa ne-a mai spus că WBS doreşte revocarea Consiliului de Administraţie pentru că acesta nu a "îndeplinit criteriile de performanţă" stabilite. În acest sens, Cristian Sima a demisionat la finele lunii iulie, din funcţia de preşedinte a Consiliului de Administraţie, fiind înlocuit de Alexandru Farca. Domnia sa şi-a motivat demisia prin refuzul celorlalţi acţionari de a accepta majorarea capitalului social al companiei cu 4,3 milioane de lei necesari pentru revigorarea societăţii.

"Ves trece printr-o perioadă mai delicată în această perioadă, la fel ca majoritatea companiilor autohtone. Sunt sigură că mai devreme sau mai târziu va depăşi însă această situaţie", consideră doamna Bunea.

"Ves" Sighişoara a trecut pe pierdere în primul semestru al acestui an, cu 677.000 lei (160.000 euro), după ce în perioada similară a anului trecut raportase un profit net de 376.000 lei.

În acelaşi timp, cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 20% faţă de intervalul similar al lui 2008, la 12,87 milioane lei.

În paralel, până pe 6 noiembrie, la Ves, se desfăşoară o ofertă publică de vânzare a 42,2% din capitalul social al companiei, iniţiată de 33 de acţionari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb