CÂŞTIGUL SALARIAL MEDIU BRUT, ÎN SCĂDERE CU 2,8%  Cele mai mari salarii, în transporturi aeriene

C.P.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 9 martie 2010

Câştigul salarial mediu brut a fost de 1.967 lei, în luna ianuarie 2010, cu 2,8% mai mic faţă de luna precedentă, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Astfel, media salariului net a fost de 1.426 lei, în ianuarie, în scădere faţă de luna precedentă cu 51 lei (-3,5%), şi în creştere cu 5,2% faţă de luna similară din 2009.

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în activităţile de trans-porturi aeriene (3.184 lei), iar cele mai mici în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (809 lei), precizează Institutul Naţional de Statistică.

În majoritatea activităţilor economice, nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai scăzut, în luna ianuarie 2010, decât în luna decembrie 2009, când s-au acordat premii ocazionale (pentru sărbătorile de iarnă, prime de vacanţă sau de performanţă), drepturi în natură şi ajutoare băneşti din fondul de salarii ori s-au realizat producţii mai mari. Totuşi, unele activităţi economice şi-au remunerat mai bine salariaţii în ianuarie, faţă de luna decembrie.

Silvicultura şi exploatarea forestieră au înregis-trat cele mai semnificative scăderi ale câştigului salarial mediu net, respectiv de pes-te 34%. În acelaşi timp, scăderi între 23% şi 30% au fost consemnate în fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, alte activităţi extractive, fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice, intermedieri financiare.

Creşterile câştigului salarial mediu net înregis-trate în unele domenii au fost determinate de acordarea de premii ocazionale (inclusiv al 13-lea salariu pentru anul 2009), de revenirea din concedii fără plată şi şomaj tehnic. Cele mai mari creşteri, de peste 38%, au fost consemnate în activităţile auxiliare intermedierilor financiare, activităţi de asigurare şi fonduri de pensii. Între 12% şi 19% au urcat salariile medii în activităţile de spectacole, culturale şi recreative, sănătate şi asis-tenţă socială, învăţământ, transporturi pe apă, în luna ianuarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb