Castraveţii contaminaţi din Buzău nu au fost comercializaţi şi sunt din nou testaţi

ANA FELEA
Miscellanea / 23 mai 2023

Castraveţii contaminaţi din Buzău nu au fost comercializaţi şi sunt din nou testaţi

Echipe mixte de control, formate din inspectorii Direcţiei Agricole Buzău, Oficiul Fitosanitar Buzău şi chiar directorul Autorităţii Fitosanitare Naţionale au ajuns astăzi în serele celor trei legumicultori din Glodeanu Sărat (Buzău) vizaţi de ancheta Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele. Verificările au fost făcute după ce, ieri, procurorii au făcut publice rezultatele expertizei de specialitate conform căreia roşiile produse de cei trei cultivatori anchetaţi sunt bune de consum, în schimb castraveţii sunt contaminaţi şi prezintă un pericol pentru populaţie.

Astfel, astăzi de dimineaţă echipele de inspectori, coordonaţi de directorul Autorităţii Fitosanitare Naţionale, Paulina Gabor, au stat de vorbă cu cei trei cultivatori şi au luat din nou probe, atât de la roşii, cât şi de la castraveţii contaminaţi, pentru a fi supuse altor analize la laboratorarele Autorităţii Fitosanitare Naţionale. Analizele care au stat la baza expertizei procurorilor au fost făcute, conform comunicatului Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară din Bucureşti.

"Noi vom lua din nou probe şi le vom analiza la laboratorul de la Autoritatea Fitosanitară Naţională. Rezultatele vor fi gata în trei zile. Deocamdată nu s-a vândut nimic, însă pentru roşii putem da aviz pentru comercializare pentru că inclusiv analizele Poliţiei au arătat că sunt bune de consum", a declarat, pentru sansanews, Cosmin Florea, directorul Direcţiei Agricole Buzău.

Din datele pe care le-au obţinut din expertiză, Cosmin Florea a explicat că legumicultorii şi-ar fi stropit legumele cu o altă substanţă decât ethrel, neomologată în România, dar permisă în alte ţări.

"Au fost găsite depăşiri doar la o singură substanţă", a spus directorul Direcţiei Agricole.

De asemenea, în urma discuţiilor purtate cu cei trei legumicultori dar pe baza documentelor verificate, Cosmin Florea, directorul DADR Buzău a spus că nici roşii şi nici castraveţi nu au juns pe piaţă. "Noi suntem la Glodeanu. Am verificat solariile celor trei legumicultori. Au şi roşii şi castraveţi. Plantele sunt încărcate de rod, se vede că nu s-a cules nimic. În plus, am verificat documentele şi nu au aviz consultativ de comercializare de la noi, document de care aveau nevoie pentru avizarea certificatului de producător, în baza căruia se putea face comercizaliarea legumelor", a explicat Cosmin Florea, pentru sansanews.ro.

Cei trei cultivatori vizaţi în dosarul aflat în lucru la Parchet au suprafeţe însemnate de legume, atât roşii cât şi castraveţi, toţi fiind beneficiari ai Programului "Tomata". Din datele oferite de Cosmin Florea, directorul Direcţiei Agricole Buzău, este vorba despre tone de legume, dar care însă nu au fost comercializate.

Deocamdată nu sunt luate alte măsuri împotriva celor trei cultivatori. Se aşteaptă şi rezultatele analizelor refăcute de către Autoritatea Fitosanitară Naţională , iar în ceea ce priveşte subvenţia primită prin Programul "Tomata", a explicat Florea, nu poate fi retrasă pentru că roşiile sunt bune de consum.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Să le mănănce jegu de la direcția agri din Buzău că știe că toți folosesc otrăvuri.

    PUȘCĂRIE PT GOLANI  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb