CĂTĂLIN DRULĂ: "Coaliţia PSD-PNL riscă banii din PNRR ca să păstreze privilegiile specialilor"

S.B.
Politică / 27 decembrie 2022

"Coaliţia PSD-PNL riscă banii din PNRR ca să păstreze privilegiile specialilor"

USR transmite, marţi, că mai sunt cinci zile până la finalul anului şi Guvernul PSD-PNL-UDMR, patronat de preşedintele Iohannis, nu şi-a asumat vreun proiect de reformă a pensiilor speciale, cu atât mai puţin să intre în vigoare cadrul legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu aceste privilegii, aşa cum prevede PNRR, informează news.ro.

Coaliţia lui Nicu şi Marcel riscă, astfel, banii europeni atât de necesari pentru modernizarea României de dragul "specialilor" pe care vechea clasă politică i-a tot creat şi recompensat cu dărnicie, precizează liderul USR Cătălin Drulă.

"PSD, PNL şi preşedintele Iohannis îşi bat joc, încă o dată, de români şi riscă banii din PNRR doar ca să-i apere pe privilegiaţi. Sunt mai puţin de cinci zile până se încheie anul 2022 şi Guvernul PSD-PNL nu a îndeplinit jalonul PNRR privind reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale. Ministerul Muncii a prezentat un proiect conceput clar neconstituţional prin care sunt salvate pensiile speciale, nu se face nicio reformă. Între timp, proiectele USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor şi primarilor sunt blocate în Parlament", declară Cătălin Drulă, preşedintele USR.

Jalonul 215 din PNRR referitor la pensiile speciale prevede ca până la finalul anului 2022 să intre în vigoare cadrul legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale, precizează USR.

"Ministrul Muncii, Marius Budăi, pretinde în spaţiul public că, în urma unei amânări agreate, Guvernul PSD-PNL trebuie până la finalul anului doar să trimită Parlamentului proiectul de lege privind reforma pensiilor speciale, dar nu există şi o confirmare a declaraţiilor ministrului PSD. Cât despre proiectul pus în dezbatere de Ministerul Muncii, USR a arătat deja că desfiinţează nicio pensie specială şi nici nu scade cheltuielile cu aceste privilegii: cheltuielile planificate în 2023 însumează 13,2 miliarde lei, cu 800 de milioane de lei mai mult decât în 2022. Nicio reducere, aşadar, a cheltuielilor, ci doar încă o minciună PSD-PNL", spune formaţiunea.

USR arată că "susţine eliminarea integrală a pensiilor speciale care nu beneficiază de protecţie constituţională, trecerea pe contributivitate a pensiilor militare şi limitarea pensiilor magistraţilor la cerinţele minimale ale CCR".

"Până în prezent, USR a depus cinci proiecte de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, toate respinse de majoritatea pro-pensii speciale PSD-PNL-UDMR. De curând, USR a depus un proiect de lege şi pentru ca persoanele care au colaborat cu fosta Securitate să fie excluse dintre categoriile de pensionari speciali", mai afirmă USR în comunicat.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. USR e ca zicala ;

    coruptia este o problema mare,

    cand sunt lasat pe dinafara 

    1. Cat au fost la guvernare nu au facut nimic in afara de a-si da functii si contracte de consultanta. Au fost si ticalosi cand au taiat de la banci amenzi de cateva miliarde de euro dar in acelasi timp s-au opus majorarii alocatiilor la copii pe motiv ca nu sunt bani. Era vorba de cateva zeci de milioane de euro efort bugetar. Iar referitor la coruptie, daca facea Firea ce s-a facut la sectorul 1 cu imaginile rascolind prin sacii cu voturi ar fi iesit in strada etc tot tacamanul, dar asa cand e vb de ei s-au facut ca nu vad.

    Aveti dreptate ! Pentru 8 luni de guvernare, USR e vinovat pentru toate relele din tara asta din 1990 incoace !

    1. Nu, USR este vinovat ca a facut PNRR prin care se impun conditii Romaniei pe o perioada de 70 ani (o viata sau chiar doua de om). Pentru ce? Pentru un pumn de maruntis si ala furat de politicieni. Asa cateva exemple, inchiderea tuturor termocentralelor pe carbune si limita impusa de 9,4% din PIB pentru pensii, banii garla pentru consultanta pe care tot noi o sa-i dam inapoi. Au fost scosi de la guvernare de camarila PSD-PNL-UDMR pentru ca nu au ascultat ordinile. PSD-PNL-UDMR trad.a.torii Romaniei.

    Chiar așa de proști îi cred unii pe români? USR s-a opus eliminării pensiilor speciale când a fost la putere. Nu înțeleg indignarea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb