Cătălin Drulă propune ca pragul pentru abuz în serviciu să fie unul simbolic

G.D.
Politică / 3 aprilie 2023

Cătălin Drulă propune ca pragul pentru abuz în serviciu să fie unul simbolic

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat astăzi că pragul pentru abuzul în serviciu ar trebui să fie unul simbolic, cum ar fi echivalentul unei pensii pentru invaliditate sau de un leu, notează Agerpres.

"Asistăm săptămâna aceasta la instaurarea agendei legislative a Liviu Dragnea în Parlament şi e cumva ironic că Liviu Dragnea s-a apucat de gătit, dar reţeta o execută Ciolacu şi cu Ciucă, conştiincios. Am văzut săptămâna trecută, absolut revoltător, un prag pentru abuz în serviciu de 250.000 de lei şi apoi liderii acestei coaliţii au fost incapabili să explice cine l-a propus şi de ce l-au votat, pentru că, să fie foarte clar, acest prag de 250.000 de lei a fost votat conştiincios de PSD şi PNL. (...) USR este împotriva ideii de prag şi considerăm că decizia CCR este una eronată, dar, în acest context, ca să nu le dăm şansa borfaşilor să scape, până o să existe o altă majoritate acolo, se pare că juridic trebuie un prag. Propunem ca acesta să fie simbolic, fie un leu, poate să fie o pensie de invaliditate sau o pensie medie pe economie, ceva simbolic", a spus Drulă la Palatul Parlamentului.

El a menţionat că USR va ataca proiectul la Curtea Constituţională dacă trece în forma propusă la Senat sau cu pragul de 250.000 de lei.

"Aceasta este agenda pe care o propun României. O agendă infracţională şi vedem o reeditare a Comisiei Iordache. Astăzi, pe repede înainte, se face dezbaterea pe abuzul în serviciu în comisia doamnei Vicol. De ce trebuie o dezbatere pe repede înainte când sunt nişte teme care trebuie aşezate, cu societatea civilă, cu reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale, cu toată lumea la masă, găsite formele cele mai bune pentru aceste modificări ale Codurilor?", a mai spus Cătălin Drulă.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Drula, stim ca analfabetismul functional este des intalnit. Dar si tu?

    Daca citesti un text al CCR in care scrie pentru a face definirea abuzului deterministica trebuie pus un prag, tu chiar nu intelegi ca daca pui pragul un leu, asta nu satisface cerinta CCR? pleaca de aici si da-te cu capul de trotineta. 

    1. De acord slugă mică dar cu condiția să fie cu minus

      Slugi sunteți voi trotinetistilor

    Asteptam sa votam, politicieni care vor

    pace,liniste si bunastarea romanilor,

    ROMANIA sa fie pe primul loc  

    Abuzul in serviciu trebuie sa fie reglementat mai riguros iar prejudiciul trebuie sa fie unul semnificativ. Actuala reglementare lasă loc abuzurilor. Dar unii prefera actuala reglementare pentru ca își pot elimina adversarii politici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb