Liderul social-democraţilor români din Partidul European (PE), Cătălin Ivan, a precizat, ieri, că deţinerea lui Martin Schulz a preşedinţiei Comisiei Europene (CE) ar însemna un avantaj enorm pentru ţara noastră, informează Mediafax.
"Candidatura preşedintelui Martin Schulz este extrem de îmbucurătoare pentru România, acesta fiind unul dintre prietenii foarte buni ai ţării noastre de pe plan european. Deţinerea de către Martin Schulz a preşedinţiei Comisiei Europene ar însemna un avantaj enorm pentru România şi ar asigura o apropiere care nu a mai existat până acum între noi şi executivul european", a precizat Cătălin Ivan.
Candidatura actualului preşedinte al Parlamentului European la şefia CE reprezintă unul dintre acele semnale care dau speranţă în proiectul european şi care arată că spaţiul comunitar va putea lăsa complet în urmă politica de austeritate, concentrându-se pe crearea de locuri de muncă şi pe asigurarea unei creşteri economice sustenabile.
Ivan i-a replicat europarlamentarului Cristian Preda, care a criticat candidatura lui Schultz la şefia CE, arătând că democrat-liberalul a dat dovadă de lipsă de eleganţă.
"Cristian Preda duce o discuţie ideologică în zona atacului la persoană, dând dovadă de o lipsă totală de eleganţă şi de un comportament nedemn pentru un europarlamentar", a subliniat Cătălin Ivan.
Europarlamentarul Cristian Preda comentează desemnarea lui Martin Schulz drept candidat din partea socialiştilor la preşedinţia Comisiei Europene, el afirmând: "Martin Schulz a fost desemnat candidatul socialiştilor la şefia Comisiei Europene. Dezastrul trebuia să poarte un nume. Cel care susţine, surâzător, un premier plagiator dovedit în România şi un guvern socialist în Bulgaria, instalat cu sprijinul extremiştilor rasişti de la Attaka, e port-stindardul socialismului la scară europeană".
El susţine că "Schulz & co." vor "să distrugă economia liberă, să elimine orice reper moral din politică şi să îngăduie autocraţiei din Rusia să acţioneze liber în Europa".
Consiliul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) s-a reunit, sâmbătă, la Sofia. Printre altele, a fost luată decizia desemnării actualului preşedinte al Parlamentului European, Martin Schulz, drept candidat la Preşedinţia Comisiei Europene în 2014.
Consiliul PES şi-a acordat sâmbătă susţinerea pentru noul guvern bulgar de tehnocraţi al lui Plamen Oreşarski, format cu mandatul socialiştilor şi a cărui demisie este solicitată de manifestanţi de nouă zile.
1. Spanac
(mesaj trimis de Ionescu în data de 25.06.2013, 10:23)
In nici un caz candidatura unei persoane care a sprijinit actiunea USL din 2012 nu poate fi favorabila Romaniei. Spanac!
1.1. corect (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de droopy în data de 25.06.2013, 13:40)
...subscriu...
iesirea din crize economice n-o pot face formatiuni de stanga...sant incapabile pt asa ceva...ar fi o catastrofa ca schulz sa fie ales..implicatiile ar fi de neimaginat...
2. Prieteni suntem toti domnule Europarlamentar
(mesaj trimis de Virgil Bestea în data de 25.06.2013, 20:26)
si consider imbucuratoare caracterizarea pe care i-o faceti presedintelui Schulz. Este intr-adevar o persoana care radiaza responsabilitate, afectivitate si este intotdeauna apropiat de grijile omului de rand pe care le transpune in politica europeana. Domnia sa a facut din Parlamentul Europei o institutie viabila, care se face auzita in corul celor 27 de natiuni. Pare intr-adevar o persoana potrivita sa preia fraiele urmatoarei perioade legislative comunitare. Daca ar fi insa dupa umila mea parere actualul presedinte al Romaniei ar fi un candidat cel putin la fel de respectat si capabil din punct de vedere al obiectivului unei Europe unite politic capabil sa faca fata vicisitudinilor globalizarii si problemelor din ce in ce mai complexe ale lumii financiare, economice si de securitate. Acesti ani care i-am parcurs de la accesarea imprumutului comunitar si al fondului monetar impreuna cu Banca Mondiala au fost de o extrema incordare pentru cetateanul de rand, fie el bugetar sau lucrator in mediul privat. Poate dvs. inca nu v-ati dat seama ca pe plan macroeconomic Romania prin contributia sa financiar-economic a reusit sa contribuie la stabilizarea unei tari prietene, care insa niciodata nu a lasat de-o parte ocazia de a ne spune cat mai avem de parcurs pentru a fii competitivi in lupta impotriva coruptiei sau a crearii unui context fiscal atragator si unor reforme in domeniul stimularii investitiilor straine. Daca veti reusi sa lasati deoparte patosul din interiorul mesajului dvs. veti intelege ca romanii il vor stima pe domnul presedinte Schulz nu pentru faptul ca a spus ca este prietenul nostru, ci pentru faptul ca o face din convingerea ca Romania va trai mai bine daca va reusi sa inteleaga ca valorile europene ii sunt beneficice , ci nu potrivnice. Intr-adevar domnul Preda probabil a fost luat si dansul putin de val, insa pana la urma cel mai important este sa intelegem ca politica este facuta pentru a sluji o natie, fie ea cat de imperfecta conform celui caruia strugurii nu-i sunt atat de dulci cand nu poate sa-i atinga.