Cătălin Predoiu: Bugetul Justiţiei va fi rectificat pozitiv pe parcursul acestui an

C.P.
Politică / 12 martie 2011

În cadrul conferinţei "Justiţia în contextul crizei economice" ministrul Justiţiei a vorbit despre bugete, referindu-se direct la cifre, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Să privim în cifre şi grafice coordonatele majore ale crizei bugetare în România, fără a intra într-o analiză, chiar şi superficială. 2008 a însemnat o creştere economică de aprox. 8%, 2009 o recesiune de aprox.7%. Diferenţă de 15 procente în mai puţin de un an de zile. Acest ecart a declanşat un şoc bugetar care a scuturat întreg sectorul bugetar. Chiar şi în condiţiile în care un sector sau altul este declarat prioritar, un astfel de impact al crizei economice asupra bugetului nu ar fi putut să nu reverbereze în bugetele Justiţiei. Precizez că mă voi referi strict la bugetele alocate Justiţiei prin Ministerul Justiţiei (MJ), reamintind că în sistemul judiciar avem mai muţi ordonatori principali cu bugete proprii, ceea ce este în opinia mea o vulnerabilitate de sistem", a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Bugetele alocate Justiţiei prin Ministerul Justiţiei au urmat linia ascendentă începută în 2000 şi păstrată pe tot parcursul decadei, inclusiv după instalarea crizei.

"În 2011 am primit pentru moment un buget mai mic, dar el va fi rectificat pozitiv pe parcursul anului, după cum s-a întâmplat şi în anii precedenţi. Analizând bugetele Justiţiei în contextul crizei bugetare din 2009, 2010 şi comparativ cu evoluţia pe alte sectoare, rezultă că Guvernul a alocat Justiţiei fonduri în mod prioritar, faţă de alte sectoare. Este o realitate faptică demonstrată cu cifre. Chestiunea dacă aceste bugete sunt sau nu suficiente pentru Justiţia pe care ne-o dorim, este diferită. Ea trebuie discutată însă într-un context mai larg, al economiei în ansamblu, al bugetului de stat, al eficienţei manageriale, al raportului cost/beneficii şi al obiectivelor pe care ni le propunem", a mai declarat domnia sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb