CĂTĂLIN PREDOIU: "Sper ca 2023 să aducă şi mult aşteptatele răspunsuri judiciare în Dosarele Revoluţiei"

V.G.
Politică / 22 decembrie 2022

"Sper ca 2023 să aducă şi mult aşteptatele răspunsuri judiciare în Dosarele Revoluţiei"

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis un mesaj cu ocazia marcării a 33 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, în care îşi exprimă speranţa ca anul viitor să aducă şi mult aşteptatele răspunsuri judiciare în Dosarele Revoluţiei, potrivit Agerpres.

"Astăzi, marcăm 33 de ani de la redobândirea libertăţii şi a demnităţii naţionale, odată cu prăbuşirea regimului dictatorial comunist, ca urmare a exprimării în stradă a voinţei populare a românilor. Jertfa celor care au păşit cu curaj şi patriotism în faţa represiunii nu va fi niciodată uitată şi este legământul de sânge făcut de poporul român cu libertatea. Jertfa celor căzuţi pentru România liberă şi democratică în Decembrie 1989 este momentul primordial al redevenirii României democratice, al drepturilor şi libertăţilor tuturor şi fiecăruia dintre români. De aceea, păstrarea lor în memoria neamului nu este de ajuns. Singura cale prin care această datorie este împlinită şi cinstirea Eroilor desăvârşită este Adevărul", afirmă Predoiu.

Potrivit ministrului Predoiu, Justiţia are această obligaţie, care "nu este numai legală, ci şi morală în măsura supremă de a restabili întreg Adevărul şi a face deplină Dreptate Eroilor Revoluţiei, familiilor şi urmaşilor acestora".

El speră ca anul 2023 să aducă şi "mult aşteptatele răspunsuri judiciare" în Dosarele Revoluţiei.

"Doar restabilirea completă a Adevărului şi aplicarea legii tuturor responsabililor vor stinge datoria morală a Justiţiei faţă de victimele represiunii din zilele Revoluţiei şi nu numai. Fie ca 2023 să aducă această firească dezlegare, care, la rândul ei, va fi proba capacităţii Justiţiei de a servi legea şi Constituţia în orice cauză", arată Predoiu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Candva catalin predoiu era privit ca o speranta a politicii romanesti . Totul s-a dovedit un mare fass . Acualmente este lipede ca predoiu este un slugoi a lui claus iohanis si a coruptilor din psd , psd 2(pnl) , udmr si a minoritati . In fata electoratului de dreapta iohanis si pnl -istii gen rares bogdan , catu, alin gorghiu si de fapt tot pnl-ul sunt niste tradatori nesimtiti . Regret amarnic ca am votat pnl si pe iohannis . Dar nu-i bai vine 2024 .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb