Catalyst Romania investeşte 2 milioane de euro în ADAPTA Robotics

R.S.
Companii / 1 octombrie

Catalyst Romania investeşte 2 milioane de euro în ADAPTA Robotics

Catalyst Romania anunţă investiţia de 2 milioane de euro in ADAPTA Robotics, o companie românească care şi-a demonstrat capacitatea de a inova în robotică. Adapta Robotics oferă soluţii de ultimă generaţie în diverse industrii, inclusiv în domeniul medical, auto, electronice de larg consum, producţie, cercetare şi dezvoltare, jocuri şi recondiţionare de echipamente şi electronice, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Acest anunţ marchează a opta investiţie din Catalyst Romania Fund II, consolidând astfel misiunea Fondului de a susţine creşterea şi inovaţia în ecosistemul de tehnologie din România şi din Europa Centrală şi de Est (CEE), potrivit comunicatului.

"Din momentul în care am întâlnit echipa fondatoare a ADAPTA Robotics, am fost impresionaţi de profesionalismul şi pasiunea lor pentru robotică. Remarcabilă a fost abilitatea lor de a transforma această pasiune într-o afacere de succes, cu impact real confirmat de clienţii lor. Suntem încrezători că această investiţie le va accelera creşterea şi îi va ajuta să se extindă în noi industrii şi verticale. ADAPTA Robotics este deja în elita roboticii bazate pe inteligenţă artificială şi suntem onoraţi să îi susţinem în această călătorie, depăşind limitele inovaţiei într-o industrie care evoluează rapid." - Alin Stanciu, Partener Catalyst Romania.

ADAPTA Robotics s-a poziţionat ca un jucător cheie în sectorul în plină dezvoltare al roboticii, oferind soluţii inovatoare unora dintre cele mai importante companii din lume, cum ar fi Zebra Technologies, Ypsomed şi Nissan. Cu peste 50 de roboţi implementaţi cu succes la peste 30 de clienţi, compania şi-a demonstrat capacitatea de a ieşi în evidenţă pe o piaţă extrem de competitivă.

Ceea ce distinge ADAPTA Robotics este adaptabilitatea. Tehnologia sa poate fi personalizată pentru a satisface nevoile specifice ale clienţilor, oferind un nivel de flexibilitate care îi conferă un avantaj competitiv faţă de concurenţii care oferă soluţii mai standardizate. Prin integrarea tehnologiilor hardware de ultimă generaţie, inteligenţă artificială şi computer vision, roboţii ADAPTA oferă 24/7 acurateţe şi precizie de neegalat, se menţionează în comunicat.

Cu sprijinul RINF.tech, după doi ani de cercetare şi dezvoltare, ADAPTA Robotics a lansat robotul MATT ca MVP în 2017, cu prima vânzare comercială în 2020. Robotul MATT a fost urmat de ERIS (Effective Retail Intelligent Scanner), conceput pentru a rezolva rapid şi precis problemele din retail legate de disponibilitatea la raft şi de etichetare de preţ.

"Privim această investiţie cu entuziasm şi încredere în noul capitol care urmează să înceapă pentru Adapta Robotics. Votul de încredere al Catalyst este o validare a rezultatelor şi a progreselor înregistrate. Beneficiind de istoricul admirabil şi experienţa vastă a echipei Catalyst, aşteptăm cu nerăbdare să construim pe această bază şi să ne extindem operaţiunile la nivel global, continuând în acelaşi timp să ne îmbunătăţim produsele." Mihai Crăciunescu, CEO Adapta Robotics.

Pe lângă consolidarea echipelor sale de vânzări şi marketing, investiţia de 2 milioane de euro de la Catalyst România va permite ADAPTA Robotics să creeze parteneriate strategice cu distribuitorii şi să-şi personalizeze în continuare robotul MATT pentru a deservi mai multor verticale. Robotul MATT este versatil şi proiectat atât pentru testarea hardware şi software, testarea de funcţionalităţi pentru diverse dispozitive cât şi pentru teste de stres.

In această rundă de investiţii a participat şi Women in Tech, o comunitate de business angels dedicată promovării diversităţii şi inovaţiei în sectorul tehnologic, se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb