CAZUL GIGI BECALI Avocaţii depun plângere la CEDO împotriva României

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 16 aprilie 2009

Avocaţii au înregistrat la Judecătoria sectorului 1 cererea de eliberare sub control judiciar a lui Gigi Becali.

Avocaţii au înregistrat la Judecătoria sectorului 1 cererea de eliberare sub control judiciar a lui Gigi Becali.

Avocatul Cătălin Dancu a anunţat ieri, la finele unei întâlniri cu senatorii din Comisia pentru cercetarea abuzurilor din Camera Superioară, că va depune o plângere la CEDO împotriva României în cazul omului de afaceri Gigi Becali.

"Am anunţat comisia că săptămâ­na viitoare vom depune în regim de urgenţă o plângere la CEDO împotriva României şi vom solicita preşedintelui Curţii Europene de la Strasbourg să se dezbată în procedură imediată problema încălcării drepturilor în dosarul lui Gigi Becali", a explicat Cătălin Dancu.

Avocatul a precizat că i s-a părut "corect" ca înainte de a sesiza CEDO să solicite comisiei senatoriale să analizeze plângerile "de încălcare a drepturilor" lui Becali.

Cătălin Dancu a explicat: "Comisia de cercetare a abuzurilor trebuie să analizeze această chestiune şi să formuleze un raport pe care să-l înainteze Consiliului Superior al Magis­traturii (CSM). Ulterior, Consiliul trebuie să ia act de plângerea şi de cererile noastre şi să se pronunţe, în urma verificării, dacă au fost sau nu încăltare procedurile legale şi drepturile domnului Becali".

Avocatul a precizat că, pentru a-şi formula o opinie corectă, Curtea Europeană trebuie să dispună atât de un raport complet al CSM, cât şi de unul al comisiei senatoriale.

Avocatul lui Gigi Becali a adăugat că senatorii din Comisia de cercetare a abuzurilor l-au încredinţat că vor întocmi raportul imediat după ce vor fi înaintate toate documentele necesare.

Potrivit lui Dancu, prezenţa lui Gigi Becali la comisie nu este necesară momentan.

Avocatul a explicat: "După ce senatorii vor analiza întreg dosarul, atunci se va decide dacă este cazul sau nu să fie audiat şi domnul Becali. Ei consideră că datele şi documentele sunt mai importante".

Dancu a reafirmat că în timpul procedurilor de arestare preventivă a clientului său s-a încălcat legea.

"Concret, vorbim despre încălcări privind dreptul de apărare al lui Gigi Becali, precum şi de abuzuri ale procurorilor în ceea ce priveşte refuzul nejustificat de a lua legătura cu avocaţii aleşi sau de a le pune la dispoziţie date din dosar pe care le-ar putea ataca în termen legal", a arătat avocatul.

Potrivit lui Cătălin Dancu, cel mai grav abuz este acela că "egalitatea de tratament a unui cetăţean în faţa legii nu este asigurată în Româ­nia".

Avocatul lui Becali a anunţat că a înregistrat în cursul zilei de ieri, la Judecătoria sectorului 1, cererea de eliberare sub control judiciar a lui Gigi Becali, urmând ca aceasta să comunice data la care va fi judecată această cerere.

Avocaţii lui Gigi Becali au sesizat, vinerea trecută, Comisia de cercetare a abuzurilor din Senat cu privire la unele încălcări ale legii în cazul arestării preventive a lui Gigi Becali.

Senatul va înainta CSM un raport privind cazul Becali

Preşedintele Comisiei de cercetare a abuzurilor din Senat, liberalul Gabriel Berca, a anunţat, ieri, în urma unei analize a sesizării avocaţilor lui Gigi Becali, că în termen de o săptămână, senatorii vor întocmi un raport care va fi înaintat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Gabriel Berca a explicat: "A fost o discuţie absolut tehnică iar colegii noştri jurişti au pus întrebări şi, pe baza răspunsurilor, comisia va face în termen de o săptămână un raport pe care-l va transmite CSM. Consiliul este cel abilitat să discute presupusele abuzuri semnalate de avocatul lui Becali".

Avocaţii lui Gigi Becali, Cătălin Dancu şi Gheorghe Mateuţ, au sesizat, vineri, Comisia de cercetare a abuzurilor din Senat cu privire la unele încălcări ale legalităţii în cazul omului de afaceri Gigi Becali.

Potrivit senatorului PNL, sesizarea avocaţilor va fi transmisă CSM în forma iniţială, nefiind făcute niciun fel de recomandări de Comisia de abuzuri, informează Agerpres.

Gabriel Berca a precizat: "Rolul comisiei este de a răspunde sesizărilor şi de a le înainta organelor competente. Noi nu avem competenţa legală de a face recomandări pe dosar. Comisia niciodată nu trage concluzii. Acest lucru îl face organul competent".

Întrebat de jurnalişti ce părere are despre faptul că avocaţii lui Gigi Becali vor face plângere la CEDO împotriva României, senatorul a replicat că este vorba de avocaţi plătiţi şi este decizia lor cum îşi stabilesc termenele şi măsurile

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb