CAZUL STENOGRAMELOR CU VÎNTU: Tăriceanu vrea audierea şefilor serviciilor secrete în Parlament

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 22 octombrie 2010

Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că este necesară audierea şefilor serviciilor secrete de către comisiile de specialitate ale Parlamentului după apariţia în presă a stenogramelor cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

"Audierea şefilor instituţiilor de informaţii, al SRI, la comisiile de specialitate pe această temă ar fi utilă, pentru a vedea cum s-au scurs aceste informaţii, dacă de la servicii, dacă nu, atunci rămâne că de la Procuratură", a declarat, ieri, Călin Popescu Tăriceanu, citat de Mediafax.

Fostul premier a adăugat că prin intermediul acestor audieri trebuie văzut cine aprobă şi la cererea cui se fac aceste transcrieri ale convorbirilor telefonice, mai ales că stenogramele apărute în presă nu au nicio relevanţă pentru cazul instrumentat în ceea ce îl priveşte pe Sorin Ovidiu Vîntu.

În opinia sa, înregistările convorbirilor respective nu au fost făcute pentru cauza din dosarul Vîntu, ci pentru a identifica "duşmanii poporului", care pot atenta la "orânduiala cârmaciului înţelept": "Eu întreb de ce trei ani, cât Vîntu l-a susţinut cu toată puterea pe Băsescu, astfel de lucruri nu s-au întâmplat? Brusc, ele apar când apare lupta Băsescu-Vîntu. Era atunci mai puţin vinovat Vîntu de ce s-a întâmplat la FNI? Probabil că nu. Fusese reevaluat probabil de Băsescu, cum s-a mai întâmplat cu alţii".

Tăriceanu a mai precizat că asemenea lucruri sunt "nespecifice" unui stat democratic, fiind un atentat la drepturile omului şi o încălcare a dreptului la viaţă privată: "Aceste servicii secrete sunt folosite ca intrumente de putere într-o ţară în care ne îndreptăm cu paşi repezi către dictatură. Accentul trebuie pus pe statul de drept, pe respectarea dreptului la viaţă privată, pe o Justiţie care să nu servească interesele unei puteri aflate vremelnic la guvernare. Ce se întâmplă e şantaj politic cu ajutorul instituţiilor statului".

Liderul deputaţilor PNL a mai apreciat că, în aceste condiţii, ar fi necesară modificarea substanţială a legislaţiei în domeniu, astfel încât "asemenea vânturări de stenograme să nu mai fie permise". În ceea ce-l priveşte pe Vîntu, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că nu este un apărător al acestuia şi că omul de afaceri "practică un patronaj de presă reprobabil, primitiv şi sub orice nivel, iar ziariştii care discută cu acesta în stenograme s-au comportat neonorabil".

"Vîntu practică un patronaj de presă reprobabil, primitiv şi sub orice nivel"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb